Ottelu Dobrudja 07 Dobrich – Hurrikaani-Loimaa lähti liikkeelle jännittyneissä tunnelmissa Bulgarian Varnassa. Ottelupuitteet olivat erinomaiset 5000 katsojan Palace of Culture and Sports -hallissa Varnan keskustassa. Paikalle oli saapunut kattava määrä kotijoukkueen faneja.

Ottelun ensimmäisen pallon päättää napakasti Mikko Oivanen, kuvaten koko ensimmäisen erän vahvuutta. Viisi ensimmäistä pallorallia pelattiin molemmin puolin hermostuneissa tunnelmissa. Ensimmäiselle tekniselle aikalisälle siirryttiin kotijoukkueen johtaessa selkeästi 8-4. Oman vastaanoton kohentuessa Hurrikaani pääsi pyörittämään omaa hyökkäyspeliään laidoista ja tilanne tasoittui 9-9. Luke Smithin 6 pisteen syöttöputkella Hurrikaani meni 10-16 johtoasemaan. Kotijoukkue tasoittaa 15-17 tilanteeseen vahvoilla syötöillä ja Hurrikaanin päävalmentaja Lauri Rantanen ottaa aikalisän. Erä jatkuu aaltoillen kulminoituen syöttö-vastaanottopeliin molemmilla joukkueilla. Mikko oivasen syöttäessä, Eemeli kouki pääsee päättämään kaksi vastapalloa nelosesta ja tilanne on 21-16. Ensimmäinen erä päättyy Harrison Peacockin tarjoilemaan tempopassiin, josta Luke Smith pääsee päättämään erän terävällä hyökkäyksellä 3 metriin. Erä Hurrikaanille 17-25.

Toinen erä lähti liikkeelle tasaisesti piste pisteeltä edeten tilanteeseen 5-5. Mikko Oivanen yhdessä Luke Smithin kanssa vievät Hurrikaania vahvasti eteenpäin. Piste pisteeltä edetään tilanteeseen 10-11, jolloin kotijoukkueen syöttäessä vahvasti he kurovat eron kiinni tilanteeseen 12-12. Matti Oivanen tekee kaksi kovaa syöttöä, joilla pistekaula 12-15 tilanteeseen. Kotijoukkueen Georgievin syöttämillä kolmella ässällä tilanne kääntyy 16-15 kotijoukkueelle. Huikean pallorallin jälkeen molempien joukkueiden taistellessa Karri Kutinlahden torjuessa rallin viimeisen pallon Hurrikaani siirtyy 17-18 johtoon. Kotiyleisö antaa tuon taistelupallon jälkeen isot aplodit joukkueille näyttävästä pelistä. Mikko Oivasen syöttäessä Hurrikaanin 20-21 johtoon, ottaa kotijoukkue aikalisän. Tilanteeseen 21-23 päästään Oivasen syötöillä, jonka jälkeen kotijoukkue tasoittaa tilanteeseen 23-23 Hurrikaanin tehdessä omia hyökkäysvirheitä. Tilanteeseen 25-25 lähdetään Georgievin syöttövuorolla, jonka Eemeli Koukin tilalle vaihdettu Tomi Mutka nostaa ylös mallikkaasti ja Luke Smith päättää pallon laidasta. 27-26 tilanteeseen päädytään Petkovin torjuessa Karri Kutinlahden hyökkäyksen keskeltä. Lapkov syöttää eräpallon ja toinen erä päättyy vastaanottovirheeseen tilanteeseen 28-26.

Kolmanteen erään lähdetään muuten samalla kokoonpanolla, mutta Tomi Mutka ottaa Eemeli Koukin paikan kentällä. Tilanteeseen 5-5 mennään jälleen tasapisteissä, molempien joukkueiden myös tehdessä vahvoja hyökkäyksiä. Ensimmäiselle tekniselle aikalisälle mennään tilanteessa 7-8. Kolmatta erää värittää molempien joukkueiden syöttövirheet ja tilanne etenee tasaisesti tilanteeseen 13-13. Toiselle tekniselle aikalisälle siirrytään 16-14 kotijoukkueen johtaessa. 16-15 tilanteessa Karri Kutinlahden tilalle vaihdetaan Tuomas Koppanen syöttämään, kotijoukkueen tehdessä kuitenkin hyökkäyksellä tästä pisteen. Hurrikaani tasoittaa tilanteen 17-17 Mikko Oivasen syöttövuorolla. Hurrikaanin verkkovirheellä ja vastaanoton noustessa vastapalloksi kotijoukkue johtoon 20-17. Tomi Mutkan syöttövuorolla Luke Smithin takoessa palloa kenttään verkolla tilanne 21-21. Tilanne jatkuu piste pisteeltä 23-23, joukkueiden hallitulla pelillä. Lapkovin syöttövirheestä tilanne 24-24. Marinkov tekee pisteen nelosesta 25-24. Molemmille joukkueille syöttövirheet 26-25. Mikko Oivanen hyökkäyksellä 26-26 ja Mikon syötöillä erän voitto Hurrikaanille 26-28. Kahdella erävoitolla Hurrikaani suoraan jatkoon CEV cupissa.

Neljäs erä pelattiin molemmin puolin rennolla otteella ja Hurrikaani voitti erän 25-19.

Hurrikaani-Loimaa jatkaa CEV cupissa, jossa vastaan tulee yksi Euroopan huippujoukkueista Trentino Volley Italiasta. Otteluparin ensimmäinen ottelu pelataan Loimaalla torstaina 5.1.2017 klo:18.30.

Dobrudja 07 Dobrich –  Hurrikaani-Loimaa (17-25, 28-26, 26-28, 19-25)

Aloituskokoonpanot

Hurrikaani-Loimaa: #1 (L) Jesse Mäntylä, #15 (C)Matti Oivanen, #10 Eemeli Kouki , #11 Harrison Peacock, #8 Karri Kutinlahti, #13 Mikko Oivanen ja #16 Luke Smith.
Dobrudja 07 Dobrich: #1 Trifon Lapkov, #7 Dimitar Marinkov, #9 Iliya Petkov, #10 (C) Hristo Enkov, #11 Zhulien Georgiev, #14 Aleks Grozdanov ja #16 (L) Hristo Hristov.