Hurrikaani-Loimaa kaatoi kauden ensimmäisessä kotiottelussaan 917 katsojan edessä Team Lakkapään selvin 3-0 lukemin. Hurrikaanin tehomiehinä toimivat parhaana palkittu Tuomas Koppanen ja Oivasen veljekset. Kaikki kolme pelaajaa tekivät 12 pistettä ottelussa. Lakkapäätä pelissä kannatteli ruotsalaishakkuri Fredric Gustavsson, joka iski 20/+15 pistettä. Loimaalaiset eivät ole tällä kaudella hävinneet erääkään Mestaruusliigassa.

Kahdessa ensimmäisessä erässä oli sama tahti. Team Lakkapää aloitti ottelun vahvasti, mutta Hurrikaani nousi lopulta takaa rinnalle ja ohi. Ensimmäisen kahden erän hahmoja olivat kapteeni Matti Oivanen, Tuomas Koppanen, yleispelaaja Tomi Mutka ja passari Harrison Peacock. Oivanen syötti ensimmäiseen erään kolme ässäsyöttöä ja Peacock tarjoili hyviä passeja pitkin kenttää. Ensimmäinen erä päättyi lopulta 25-19 lukemin Hurrikaanille.

tuomas-koppanen-hurrikaani-lakkapaa-22102016

Tuomas Koppanen (12/+9) oli tänään verkolla todella vahva.

Toisessa erässä vierasjoukkueen hakkuri Fredric Gustavsson syötti vahvasti erän alkupuolella ja johdatti Lakkapään jo 9-6 johtoon. Tässä vaiheessa loimaalaisten päävalmentaja Lauri Rantanen otti aikalisän ja hieman herätteli joukkuetta. Tämä tehosi Hurrikaaniin välittömästi ja yleispelaaja Mutka nosti omilla henkilökohtaisilla huippusuorituksilla kotijoukkueen tasoihin. Lopulta Team Lakkapää menetti otteensa ja Hurrikaani karkasi jo neljän pisteen (20-16) johtoon. Lakkapää nousi torjuntojen myötä vielä taisteluun erävoitosta mukaan, mutta ei kyennyt ottamaan erää itselleen. Hyvän vireen toisen erän aikana löytänyt australialaisyleispelaaja Luke Smith päätti lopulta erän kotijoukkueelle kahden pisteen marginaalilla 25-23 lukemin. Toisessa erässä vierasjoukkue sai jobinpostia, kun loistavasti pelannut yleispelaaja Miikka Lemola pyöräytti nilkkansa ja joutui jättämään pelin kesken.

Kolmanteen erään Hurrikaani-Loimaa sai loistavan startin ja joukkue johtikin peliä teknisellä aikalisällä jo 14-7 lukemin. Hurrikaanin vahva ote kesti aina 19-13 tilanteeseen asti jolloin kotijoukkueen peli alkoi lipsua. Tässä vaiheessa Lakkapää nousi aina neljän pisteen päähän, mutta ei lähemmäksi. Rantanen teki erän lopulla vielä passarivaihdon, kun Akseli Haltia pelasi ottelun kahdeksan viimeistä pistettä. Lopulta Hurrikaani-Loimaa voitti kolmannen erän samoin 25-19 lukemin kuin ensimmäisenkin erän ja koko ottelun 3-0.

”Kotiavaus jännitti sopivasti”

Hurrikaani-Loimaan päävalmentaja Lauri Rantanen oli hyvällä mielellä voitetun ottelun jälkeen ja antoi yhdelle tärkeälle pelaajalle krediittiä voitosta.

– Kotiavaus jännitti sopivasti. Jesse Mäntylä teki tänään loistavaa työtä. Nostomme ollessa kunnossa olimme todella vahvoilla, mutta mikäli vastaanotto hieman petti, niin Lakkapää pääsi iskemään hyvin vastaan.

Kotijoukkueen parhaana palkittu keskitorjuja Tuomas Koppanen oli totutun vähäsanainen ottelun jälkeen, mutta tyytyväinen, kuten voittoon kuuluukin olla.

– Olimme tänään monipuolisesti todella vahvoja. Etenkin vastaanotto oli hyvää.

Huomenna Hurrikaani jatkaa otteluitaan Raisiossa, kun paikallisvääntöjen ensimmäinen osa on edessä. Paikallisotteluissa Loimua vastaan pelataan myös pelaajien himoitsemasta Siljan Maljasta.

– Siljan Malja on huomenna mielessä tietysti. Paikallispelit ovat erityisiä aina ja ne sytyttävät tietysti normaalia runkosarjaottelua enemmän, kommentoi päävalmentaja Rantanen huomista ottelua. On kiva päästä pelaamaan vanhaan kotihalliin ja hyvällä mielellä sinne mennään, totesi ex-Loimulainen Koppanen hymyssä suin tulevaa koitosta.

Hurrikaani-Loimaa jatkaa kotiotteluitaan reilun viikon päästä, kun huomisen vastustaja eli Raision Loimu saapuu maanantaina 31.10. Loimaalle. Ottelu alkaa tuolloin kello 18:30, joten tervetuloa kannustamaan tuolloin Hurrikaani jälleen voittoon.

Hurrikaani-Loimaa – Team Lakkapää 3-0 (25-19, 25-23, 25-19)

Avauskokoonpanot
Hurrikaani-Loimaa: #1 (L) Jesse Mäntylä, #9 Tomi Mutka, #11 Harrison Peacock, #12 Tuomas Koppanen, #13 Mikko Oivanen, #15 C Matti Oivanen ja #16 Luke Smith.
Team Lakkapää: #2 Arash Dosanjih, #5 (L) Roope Siliämaa, #6 Jouni Palokangas, #8 Fredric Gustavsson, #9 Miikka Lemola, #13 Tuomas Hautala ja #18 Andre Brown.