Välierien ensimmäinen ottelu Valepaa vastaan vieraskentillä alkoi jännittyneissä tunnelmissa Vexve arenalla Sastamalassa. Paikalle oli saapunut huippuottelua seuraamaan yli tuhatpäinen yleisö. Punaiset ja keltamustat väritykset aaltoilivat katsomon odottavissa tunnelmissa. Ensimmäinen erä oli molemmilta joukkueilta tasaista vääntöä ja erän loppuun asti mentiinkin tasapisteissä. Hurrikaani pommitti syötöillä Olli Kunnaria ja onnistuikin saamaan vastapuolen tehoja tätä kautta alas. Erä Hurrikaanille jatkopisteillä 25-27.

Toisen erän alussa kotijoukkue Valepa otti selkeän johtoaseman Elvis Krastinsin hyvän laitapelin johdolla. Lisäksi Valepa sai syöttöpelinsä kulkemaan ja Hurrikaani takelteli oman vastaanoton kanssa aivan erän loppumetreille asti. Aivars Petrusevics otettiin vaihtoon ja tilalle asteli Loimaan oma kasvatti Kasimir Vuorinen. Valepan hakkuri paransi omia otteitaan toisessa erässä ja näin toinen erä Valepalle 25-20.

Kolmas erä lähti lennokkaasti alkuun Eemeli Koukin syötöillä. Vladimir Cedic jatkoi vahvoja otteitaan hyökkäyspuolella ja Kasimir Vuorinen otti paikkansa kentältä puolustaen ja rohkeasti hyökäten. Tasapistein mentiin tilanteeseen 22-22. Olli Kunnarin hyökätessä 1-paikalta Kasimir Vuorinen ottaa makean torjunnan ja tästä seuraavassa pallossa Jesse Mäntylä passaa loistavan passin Vladirin Cedicille, jonka jälkeen pisteet 23-24. Oivasen Matti viimeistelee erän ässällä 23-25.

Neljäs erä lähti liikkeelle Valepan Matthew Pollockin syöttövuorolla puhtaasti 3-0. Vastaanoton ja jatkopallojen kanssa taisteltiin koko erän ajan. Valepan viedessä koko neljättä erää, lähti Hurrikaanin vaihtoruletti pyöri erän puolivälistä asti ja miehiä lepuutettiin tulevaa viidettä erää varten. Erä Valepalle lukemin 25-15.

Viidennessä erässä nähtiin kentällä taisteleva Hurrikaani, joka varmasti sai lisäpuhtia Kasimir Vuorisen huikeasta pallonhausta tilastomiesten jalkojen juuresta. Onnistumisia tuli koko joukkueelle ja erityismaininnan ansaitsee maukas torjuntavaihto jälleen, jolloin Tapio Toiviainen torjui vastapuolen ykköspaikan hyökkäyksen pystyyn. Erä Hurrikaanille 10-15.

11088393_871366009594221_5933603754933894847_n

Parhaina pelaajina palkittiin Hurrikaanilta ansaitusti Vladimir Cedic ja Valepalta Elvis Krastins.

Hurrikaanin päävalmentaja Ville Kakko kommentoi koko ottelua seuraavasti: Molemmat joukkueet puristivat koko pelin ajan. Oman joukkueen peli ei ihan täysin kulkenut suunnitelmien mukaan, mutta tällaisesta pelistä kuitenkin hyvä tulos. Vladimir Cedic pelasi todella hyvän ottelun. Voitto on aina voitto.