Hurrikaani-Loimaalle hopeaa lentopallon Mestaruusliigassa

Lentopallon miesten Mestaruusliiga huipentui sunnuntaina finaalisarjan neljänteen otteluun VaLepan johtaessa ottelusarjaa 3-0. Vexve Areenalla nähtiin tasokas neljäs finaaliottelu, jossa molemmat joukkueet näyttivät parhaita taitojaan.

Ensimmäinen erä meni Hurrikaanin johtaessa erää alusta loppuun saakka. Hurrikaani piti koko erän ajan alussa saamansa 1-5 johtoasemaa ja ottelun tärkeät pisteet ratkaisivat Eemeli Kouki ja Matti Oivanen  vahvoilla torjunnoillaan. Erä Hurrikaanille 22-25.

Toisessa erässä Hurrikaani pystyi rikkomaan VaLepan vastaanottoa vahvoilla syötöillään. Tilanteessa 15-13 Luke Smith loukkasi sormensa ja joutui jättämään ottelun kesken. Sen jälkeen Hurrikaanin ote hieman herpaantui ja VaLepa karkasi 22-16 johtoon ja voitti erän 25-21.

Pitkän erätauon jälkeen Hurrikaani kokosi rivinsä vaikkakin erän alkumetreillä VaLepa johti erää jo 14-10. Hurrikaani napsi piste pisteeltä kotijoukkueen kiinni ja Mikko Oivanen päätti erän tilanteeseen 25-22.

Neljäs erä oli selkeästi VaLepan johtamaa peliä, Hurrikaanin loppuerässä kiriessä pisteitä kiinni. Valepan laitamiehet hyökkäsivät vahvasti ja vastaanotto toimi erinomaisesti. VaLepa otti erän itselleen 25-22.

Viides erä lähti liikkeelle jännittyneissä tunnelmissa. VaLepa karkasi etumatkalle Urpo Sivulan johdolla ja johti parhaimmillaa 12-7. Hurrikaanin passarin Harrison Peacockin syöttövuorolla joukkue kavensi 13-11 tilanteeseen, mutta VaLepa vei lopulta viidennen erän 15-12 ja näin koko ottelusarjan 4-0.

1. finaalin aloituskokoonpanot

Hurrikaani: Peacock, Mi.Oivanen, Smith, Kouki, Ma.Oivanen, Kutinlahti, Mäntylä (L)

VaLePa: Esko, Sivula, Kunnari, Jokinen, Carmody, Guymer, Korhonen (L)