Raision Loimu- Hurrikaani 1-3 (26-28, 25-20, 21-25, 19-25)

Aloituskuusikot

Loimu: Juntura, Klein-Masterson, O.Rumpunen-T.Rumpunen, Rowe, Rantanen

Hurrikaani: Määttä, Oivanen-Koppanen, Petrusevics,Kouki, Toiviainen, Mäntylä

1.erä

Hurrikaani lähti otteluun lievästi vajaamiehisenä hakkurin Vladimir Cedicin jäätyä vaihtopenkille. Serbi väänsi lauantaina Vantaalla Suomen cupin ottelussa nilkkansa sen verran pahasti, ettei normaali ykköshakkuri ollut pelikunnossa. Tämän johdosta Ville Kakko laittoi nuoren Tapio Toiviaisen vaativalle hakkurin tontille.

Ottelun avauserä meni Hurrikaanille vahvan aloitussyötön ja vastaanoton johdosta. Matti Oivanen näytti heti omalla syöttövuorolla, että käsi on kuuma. Tuloksena oli kaksi räjähtävää ässäsyöttöä. Erän edetessä myös isännät pääsivät peliin mukaan paremmin. Varsinkin keskipelaaja Kyle Masterson osoitti olevansa todellinen vahvistus. Jenkin aloitussyöttö ja keskihyökkääminen olivat joukkueen parasta antia. Ensimmäistä erää Hurrikaani johti oikeastaan koko ajan, parhaimmillaan jo 10-14, mutta kalkkiviivoilla Loimu hivuttautui rinnalle. Kotijoukkueella oli myös mahdollisuus katkaista ensimmäinen erä itselleen, mutta Hurrikaanin onnistui pitämään oma hyökkäyspeli tehokkaana. Erän lopussa isännät sortuivat omissa eräpallotilanteissa syöttövirheisiin ja lopulta avauserä päättyi Loimun suoraan hyökkäysvirheeseen.

Tapio Toiviainen urakoi tänään hakkurina neljä erää

2.erä

Toinen erä alkoi aivan samalla kaavalla kuin ensimmäinenkin. Sillä erolla, että tällä kertaa Loimun kiri kesti erävoittoon saakka. Hurrikaani oli johdossa vielä 7-11, mutta tämän jälkeen Mastersonin kovat hyppysyötöt ja kotijoukkueen tiivistynyt torjuntapelaaminen pitivät kotijoukkueen erävoitossa kiinni. Henri Tuomi oli myös opetellut Kalle Määtän passipeliä ja miesvartioinnissa olivat Aivars Petrusevics ja Eemeli Kouki. Samalla Toiviainen jäi pienemmälle huomiolle Loimulta. Kaikkiaan toisessa erässä hyökkäysvirheet kasvoivat molemmilla joukkueilla ja Loimun onnistui myös torjuntapelissä olemaan vieraitaan tehokkaampi. Tässä vaiheessa Matti Oivaselle oli merkattu jo mukavat kahdeksan pistettä.

3.erä

Kuten kahdessa aikaisemmassa erässä, Hurrikaani aloitti vahvasti ja varsinkin hyökkäys oli erävoiton avain. Henri Tuomi otti ykköshakkurinsa Spencer Rowen takaisin kentälle, mutta edelleen jenkkihakkuri vaelteli sysimustassa yössä. Kolmannen erän avainpelaaja oli maajoukkueen keskipelaaja Matti Oivanen, joka teki peräti kuusi pistettä. Aivan erän lopulla tilanteessa 15-23 kotijoukkue pääsi Hurrikaanin asennevamman takia kaunistelemaan lukemia. Vasta Koukin nelospaikan hyökkäys päätti erän lukemiin 21-25.

Matti Oivanen pommitti tänään kovaa syöttöruudussa

4.erä

Loimu kokeili vielä kertaalleen Hurrikaanin haastamista vaihtamalla hakkuriksi kapteeninsa Ossi Rumpusen. Tämäkään hakkurikokeilu ei auttanut vaan Hurrikaani marssi erä- ja otteluvoittoon. Tässä erässä Toiviainen nappasi peräti neljä torjuntapistettä. Koko ottelussa nuorelle tulokkaalle merkattiin viisi torjuntapistettä. Miehen pelaaminen oli tuli Toiviaiselle itselleenkin yllätyksenä. – Ihan pelin alla vasta tiesin, että pääsen seitsikkoon. Ei tässä ihan hirveätä eroa ole nuorten kansainvälisiin peleihin nähden, Jankon kasvatti totesi hymy huulilla.

Kakko ei pelin jälkeen pystynyt hymyään ja tyytyväisyyttään peittelemään. – Lähtökohdat otteluun olivat hiukan haastavat, koska hirmuvireessä alkukaudesta ollut Cedic ei pystynyt pelaamaan. Onneksi Toiviainen paikkasi hyvin. Joitain tilanteita olisi ehkä voitu pelata paremmin, mutta neljännen erän tiivistynyt torjuntapelaaminen miellyttää. Muutenkin joukkuepelaaminen meni taas napsun oikeaan suuntaan.

Pelissä oli paljon positiivisia elementtejä: Joukkue pääsi nyt ensimmäistä kertaa hyökkäämään keskeltä Oivasen ja Koppasen johdolla. Passari Määttä ruokki paljon tulikuumia keskipelaajiaan ja nyt se oli yksi voiton avaimia. Myös Oivasen syöttövire ja kokonaisvaltainen pelaaminen ( 18pistettä, 4ässäsyöttöä, 5torjuntaa ) kertovat maajoukkuemiehen illasta kaiken.

Voitto tiesi sitä, että ensi vuoden alussa Hurrikaani pelaa Suomen Cupin Final Four- tapahtumassa Vantaalla. Tällöin ratkotaan välierät ja finaalit. Välierien vastustaja arvotaan myöhemmin.