Hurrikaani- VaLePa 3-2 (16-25, 25-19, 18-25, 25-23, 15-10)
Yleisöä 1097

Aloituskentälliset:
Hurrikaani: Määttä-Petrusevics-Oivanen-Cedic-Kouki-Koppanen-Mäntylä
VaLePa: Pollock-Esko-Kunnari-Venski-Hoogendoorn-Krastins-Korhonen

Hurrikaani teki huikean nousun neljännen erän viiden pinnan tappiotilanteesta, ja kruunasi iltansa hienolla viidennen erän pelillään. Jo toisen kerran Hurrikaani pystyi voittamaan mestarisuosikki VaLePan viisieräisen ottelun päätteeksi. Ottelusarja on nyt tilanteessa 2-0 keltapaitojen hyväksi.

Pelien luonne on muuttunut oleellisesti puolivälisarjaan verrattuna. Sampo-pelit olivat tasaisuudestaan huolimatta vielä melko heikkotasoisia. Nyt molemmat joukkueet tekevät töitä kiima silmissään eikä puolivillaisilla suorituksilla saa pisteitä. Hieno ottelusarja on käynnissä eikä vähiten otteluissa vallitsevan tunnelman vuoksi. Molempien joukkueiden kannattajat antoivat taas tässäkin pelissä parastaan.

Ottelu noudatti samaa kaavaa kuin ensimmäinen kamppailu Sastamalassa. Eriä voitetaan vuoron perään, välillä isollakin erolla, mutta viidennessä erässä Hurrikaani tiivistää peliään ja pystyy nousemaan voittoon saakka.

Hurrikaanin pelastajina olivat tutut miehet. Kun VaLePa johti neljättä erää jo 9-14, vaihtoi Ville Kakko Aivars Petrusevicsin Kasimir Vuoriseen. Jälleen Kassu hoiti hommansa upeasti ja auttoi joukkuettaan hurjaan nousuun. Samoin hakkuri Vladimir Cedic (29/+23) jatkoi siitä, mihin Sastamalassa jäi. VaLePa-torjunta haroi ihmeissään tyhjää, kun serbialainen antoi pallolle kyytiä. 46 hyökkäystä, ja vain kerran onnistuivat punapaidat pysäyttämään hurjassa vireessä olevan Vallun.

28-3-2015-12-1024x882

Vladimir Cedic on pelannut tehokkaasti Valepaa vastaan

– Jostain syystä VaLePan pelityyli sopii minulle. Motivaatio on kohdallaan näissä peleissä, kertoi Cedic loppukahveilla.

VaLePan peli kulki alussa mainiosti. Varsinkin keskipelaajat Eduard Venski (7/+4) ja Matthew Pollock (16/+12) olivat pelipäällä. Molemmat olivat vaarallisia syötöissään. Antti Esko antoi paljon vastuuta myös hyökkäyspuolella, ja tulosta syntyi.

Hurrikaanin Aivars Petrusevics oli syöttöpommituksessa, mutta kesti paineen hienosti. Latvialainen oli lauantain ottelussa myös hyökkäyspelissään tehokas (13/+6).

Ville Kakko kiitteli ottelun jälkeen jälleen koko joukkuetta. Jokaisella oli pelissä hyviä vaiheita ja varsinkin erien lopuissa vastuunkantajia oli useampia. VaLePan peli oli enemmän yhden kortin varassa. Olli Kunnari peippaili pisteitä miten tahtoi, mutta muut laitapelaajat eivät vakuuttaneet.

Kauan joukkueet eivät ehdi tämän päivän peliä miettiä. Huomenna on vuorossa ottelu numero 3. Silloin Vexve-areena pullistelee väkeä, kun tänäänkin hienosti omiaan kannustaneet faniryhmät valtaavat Sastamalan hallin. Ottelu alkaa kello 17.00 (kesäaikaa).