Rantaperkiön Isku – Hurrikaani 2-3 ( 22-25,17-25,25-22,25-21,10-15 )

Kuluneen viikon päätti Iskun isännöimä Mestaruusliigan ottelu Tampereella Pyynikillä. Kaikkiaan joukkueiden liigahistorian 12. kohtaaminen Pyynikillä päättyi lopulta Hurrikaanille 3-2. Voitto oli Hurrikaanille 5 vierasvoitto Iskusta. Yksi mies on ollut joka kerta Pyynikillä pelatuissa otteluissa Hurrikaanin kannalta äärettömän vaikea pideltävä. Ja tälläkin kertaa oli lähellä, ettei Hurrikaani kompastunut juuri häneen: 34-vuotiaaseen Tuomas Tihiseen. Tihinen pelaa parhaillaan uransa 17. liigakauttaan. Koskaan Suomessa Tihinen ei ole edustanut pääsarjatasolla muuta kuin tamperelaista Iskua. Kauden 2006-2007 Isku-ikoni pelasi Ranskassa Avignonin joukkueessa. Muuten Tihisen paikka on ollut Isku. Viimeisimmästä Suomen Mestaruudesta Isku- paidassa on aikaa jo kymmenkunta vuotta, mutta seurauskollisuus on ollut suurta ja Tihisestä on tullut synonyymi termille ”tamperelainen huippulentopallo”.

Sunnuntaina Tihiselle merkattiin 21 pistettä ja kolmannen ja neljännen erän mennessä kotijoukkueelle, saa päävalmentaja Jussi Heino kiittää pitkälti juuri Tihistä. Neljännessä erässä Iskun kapteenille merkattiin käsittämättömät 13 pistettä! – Kyllähän me sytytettiin konkari Tihinen liekkeihin kolmannessa erässä kun huudeltiin verkon läpi. Jos aletaan huuteleen, pitää olla miestä sen verran että kestää leikin. Nyt melkein tuli itselle housupyykkiä. Tihinen sai puolestaan hirvittävän fiiliksen päälle ja onnistumisia alkoi tulemaan milloin mistäkin tilanteesta ja passista, kertasi Ville Kakko vastustajan ykköspelaajan virettä.

Hurrikaani otti heti kättelyssä tahtipuikon itselleen ja vei kahta ensimmäistä erää melko selvästi. Toisen erän lopulla Kakko vaihtoi kentälle juniorikaksikon Tapio Toiviainen – Kasimir Vuorinen. Molemmat nuorukaiset pelasivat hyvin ja toinen erä tulikin selvästi vieraille. – Halusin päästää junnut kentälle ja antaa peliaikaa. Kassu syötti myös uransa ensimmäisen liigapisteen komealla hypärillä, Kakko kommentoi.

Kun kolmas ja neljäs erä meni Iskulle, viidennen erän voittajaa ei voinut ennalta arvioida. Isku oli ottanut Hurrikaanilta ”tikkarin suusta” ja onnistunut horjuttamaan kahden voittoisan avauserän jälkeen vieraiden itseluottamusta. – Saatiin heti viidennen alkuun Tihinen pari kertaa torjunnalla kiinni ja se oli yksi iso osatekijä ottelun voitossa. Myös hyökkäys tehostui ja vastaavasti Iskulle tuli virheitä.

Hurrikaanin tehokkaimmat olivat Vladimir Cedic ( 28pist. 1S, 3T ) ja Aivars Petrusevics ( 16pist. 2T ) ja Eemeli Kouki ( 16pist. 1S, 3T ). Tilastojen ulkopuolelta voidaan vielä mainita, että kaikkiaan Hurrikaanille annettiin kolme keltaista korttia ja kruunuksi Petrusevicsille punainen kortti. Kaikki tulivat Kakon mukaan suunsoitosta ja olivat lentopallon sääntöjen mukaiset. Eri asia, onko nämä verkon läpi huuteluiden kieltämiset enää 2000- luvulla käyttökelpoisia vai voisiko tuomaritoimintaa ainakin siltä osin päivittää nykyhetkeen.

Hurrikaanin seuraava koitos on tulevana keskiviikkona Loimaalla kun Pielaveden Sampo tulee vieraaksi. Sampon riveissä pelaa tällä kaudella kolmikko Aleksi Kössi, Antti Poikela ja Aleksi Kaatrasalo- kaikki viime kauden Hurrikaaneja.