Hurrikaani-Team Lakkapää 3-2 (25-23, 25-15, 27-29, 22-25, 15-9)

Yleisöä 694

Aloitusseitsikot:

Hurrikaani: Koppanen-Cedic-Kouki-Oivanen-Määttä-Petrusevics-Mäntylä
Lakkapää: Lemola-Hautala-Smalzer-Mäkinen-Kaurto-Dosanjh-Perry

Viime peleissä kolme voittoa ottanut Team Lakkapää joutui taipumaan Loimaalla viisieräiseksi venyneessä ottelussa. Hurrikaani oli selvästi parempi kaksi erää, mutta kolmannessa erässä Lakkapään vastaanotto parani, kun saksalainen Raphael Möller vaihdettiin kentälle. Yleispelaaja rauhoitti rovaniemeläisten vastaanottoa ja passari Arash Dosanjh pääsi ruokkimaan hyökkäyksiä optimipaikoista. Viidennessä erässä Hurrikaani näytti kuitenkin kaapin paikan liigan kymmenentenä jatkavalle Lakkapäälle.

Hurrikaani rouhi pelin alussa itsensä selvään johtoon. Viime peleissä peliään parantanut Eemeli Kouki kuritti Lakkapään epävarmaa vastaanottoa kahdella perättäisellä ässällä ja siirsi kotijoukkueen 6-2-johtoon. Hurrikaani painosti nuoria yleispelaajia Peetu Mäkistä ja Miikka Lemolaa. Liigan ykköslibero Luke Perry sai keskittyä puolustuspelaamiseen.

Hurrikaani kadotti pelinsä erän puolivälissä, jolloin Lakkapään parhaana palkittu keskipelaaja Tuomas Hautala otti torjunnoillaan kotijoukkueen hyökkäyksistä parhaan terän pois. Lakkapää johti erää 14-17, kun Hurrikaanin kiri alkoi. Määtän syöttövuorolla keltapaidat siirtyivät 19-17-johtoon. Miikka Lemola loukkasi jalkaansa torjuntatilanteessa eikä pystynyt enää jatkamaan peliään.

Hurrikaani ei päästänyt enää vieraitaan johtoasemaan. Kaksi ratkaisevaa pistettä oli jälleen Hurrikaanin parhaana palkitun Eemeli Koukin käsialaa. Erä päättyi Eemelin ässäsyöttöön Peetu Mäkisen käsistä.

Toinen erä oli Hurrikaani-hallintaa. 9-4-tilanteessa Normunds Veinbergs otti Mäkisen penkille ja päästi keskiviikkona Suomeen saapuneen Gabor Nacsan kentälle. Ura Suomessa alkoi hieman tahmeasti, kun Kouki iski ässän unkarilaisesta. Myös ensimmäinen hyökkäys pysähtyi Hurrikaani-torjuntaan. Mutta ottelun loppupuolella Nacsa osoitti, että hyväkätinen pelaaja saattaa olla hyvinkin käyttökelpoinen palanen Nortsan palapelissä.

23-1-2015-2-1024x683

Lakkapään torjuntapeli oli tänään hyvää

Ville Kakko päästi erässä jälleen koko vaihtopenkin ottamaan tuntumaa peliin eikä pelin taso juuri muuttunut vaihtojen myötä. Hurrikaanille selvänumeroinen voitto kakkoserästä.

Kolmannessa erässä Lakkapää suoritti ryhtiliikkeen. Möllers ja Nacsa paransivat Lakkapään vastaanottoa, ja myös peippailemalla aloittanut hakkuri Joseph Smalzer löysi iskuihinsa uutta ruutia.

– Lakkapää on iso joukkue ja vastaanoton parannuttua pystyi vaikeuttamaan meidän hyökkäyspeliämme ratkaisevasti. Toisaalta myös meidän syöttömme ei toiminut kolmannessa erässä enää yhtä hyvin kuin avauserissä, kuvaili Kakko etsiessään syitä kolmannen erän luisumiseen Lakkapäälle.

Hurrikaanilla oli erässä kaksi ottelupalloa, mutta Petrusevicsin kahdella perättäisellä epäonnistuneella hyökkäyksellä Lakkapää kiri ohi ja nousi kuilun partaalta peliin mukaan.

Neljättä erää värittivät jälleen muutamat epäselvät tilanteet, joista saatiin jälleen keskusteltavaa sekä tuomariston että myös verkon läpi pelaajien kesken. Varsinkin hakkuri Smalzer kävi kuumana ja provosoi Hurrikaani-pelaajia.

– Tämä oli oppitunti meille siitä, mitä tapahtuu, kun lähdemme mukaan tähän huuteluun. Muutamien pelaajien focus pelaamiseen hävisi. Silloin on vaikea voittaa erää, kommentoi Kakko ottelun jälkeen.

Lakkapää jatkoi hyvää vastaanottopeliään. Samalla Hurrikaanin hihapeli sukelsi. Huonosta vastaanotosta huolimatta Hurrikaani vei peliä vielä tilanteessa 20-17. Smalzer kavensi eron kahteen, mutta Vladimir Cedic kuittasi pisteen kotijoukkueelle. Kun Nacsa vielä iski vapaasta tilanteesta pallon leveäksi, näytti selvältä, että Hurrikaani ottaa kolme pistettä.

Tilanteesta 22-19 voi kuitenkin vielä hävitä. Sen näytti Lakkapää. Hautalan viiden syötön putki käänsi erän, joka päättyi Markun Kaurton torjuntaan ja rovaniemeläisten riehakkaisiin tuuletuksiin.

Niihin tuuletuksiin taisi Lakkapään energia sitten purkautuakin, sillä viides erä oli totaalista Hurrikaanin hallintaa. Kotijoukkue johti parhaimmillaan jo 10-2, mutta erän ratkettua Lakkapää kaunisteli lukemat siedettäviksi.

Nähtiinkö ottelussa suomalaisen lentopalloliigan tulevaisuuden kuva, kun suomalaisyleispelaajien siirryttyä vaihtopenkille Lakkapäällä oli parhaimmillaan/pahimmillaan kentällä kaksi australialaista, yksi saksalainen, yksi yhdysvaltalainen ja yksi unkarilainen pelaaja?