Hurrikaani-Loimaa otti kauden 10. perättäisen voittonsa, kun hallitseva Suomen mestari Kokkolan Tiikerit kaatui kotisalissa Loimaan liikuntahallissa 1032 katsojan edessä 3-2 -lukemin. Ottelun tehokkaimmat pistemiehet tulivat hakkureiden tontilta, kun keltaisten tehokkain oli Mikko Oivanen (27/+11) ja mustien Antti Ropponen (27/+19). Voitto oli Hurrikaanille ensimmäinen Tiikereistä reiluun kahteen vuoteen.

Hurrikaani-Loimaa ja hallitseva Suomen mestari Kokkolan Tiikerit tarjosivat, kuten odotettua, huikeaa lentopalloviihdettä koko rahan edestä torstai-iltana Mestaruusliigan ainoassa ottelussa.

Eilen Loimulle Raisiossa taipunut Tiikerit aiheutti shokkihoitoa heti ensimmäisessä erässä Hurrikaanille, kun vahvan syöttö- ja torjuntapelin ansiosta erä kääntyi selvin 25-19 -lukemin vieraille.

Hurrikaani petrasi tästä toiseen erään. Ensimmäisessä erässä haparoinut vastaanotto parani ja hyökkäyksestä löytyi tarvittavat tehot. Vaikean alun jälkeen toinen erä kääntyi kotijoukkueelle kuitenkin selvin 25-18 -lukemin Tomi Mutkan iskemän viimeisen pisteen myötä.

Erätauon jälkeen taistelu meni hienouksien edelle

Kahden ensimmäisen erän aikana nähty laadukas lentopallo sai jatkoa kolmannessa erässä. Hurrikaani-Loimaa aloitti erän vahvasti karaten jo 8-4 –johtoon, mutta Kokkolan Tiikereiden hakkuri Antti Ropposen kaksi ässää nostivat vierasjoukkueen jo kahden pisteen päähän. Lopulta Tiikerit nousi erässä tasoihin ja karkasi tekniselle aikalisälle kolmen pisteen johdossa lukemin 11-14. Hurrikaani nousi erässä parhaimmillaan pisteen päähän vieraista, mutta ei ohi. Kolmas erä meni lopulta Kokkolaan 25-20 -lukemin.

Kaksi viimeistä erää Hurrikaanille taistelun jälkeen

Neljännessä erässä kaksi huippujoukkuetta etenivät käsikädessä loppua kohden. Kummallakin joukkueella oli vuorotellen pieni johto, mutta selvää kaulaa kumpikaan ei pystynyt tekemään. Erän tekniselle aikalisälle meni Australialaisten voimin, kun Harrison Peacock tarjoili takapainoisesta asennosta huikean ylikentän passin Luke Smithille, joka tälläsi Hurrikaani-Loimaan 14-12 -johtoon. Tästä Hurrikaani karkasi jo neljän pisteen (17-13) johtoon, mutta lukuisat hyökkäysvirheet toivat vierasjoukkueen erässä vielä mukaan ja lopulta ohi.

Neljännessä erässä edettiin lopulta jatkopalloille. Tiikereillä oli jo ottelupallo 24-25 -tilanteessa, mutta Hurrikaani selvitti tämän. Erän ratkaisuksi käytännössä muodostui keskitorjuja Tuomas Koppasen syöttämä ässä, joka vei kotijoukkueen 27-26 johtoon. Tämän ässän tuoma eräpallo riitti loimaalaisille, joten ottelussa nähtiin viides erä.

Viides erä tarjoili jännitystä yli tuhat päiselle yleisölle. Ensimmäisen niskalenkin voittoon Hurrikaani-Loimaa otti erän kahdeksannessa ja yhdeksännessä pisteessä, kun Matti Oivanen syötti kaksi ässää putkeen. Tämän Kokkolan Tiikerit vielä selvitti ja nousi vielä erässä johtoonkin. Lopulta Hurrikaanille tarjoiltiin otteluvoittoa kahden vierasjoukkueen typerän virheen takia, sillä ensin Antti Ropponen oli verkossa ja perään tyhjälle verkolle hyökätessä Enderwin Herrera rikkoi kolmen metrin hyökkäysrajan. Näin kotijoukkue nousi 12-12 -tasatilanteesta 14-12 -johtoon.

Ensimmäinen ottelupallo ei vielä tuottanut tulosta, mutta toinen tuotti, kun otteluisäntä Valloxin parhaana pelaajana palkittu australialaisyleispelaaja Luke Smith iski illan 20. pisteellään Hurrikaani-Loimaan erävoittoon 15-13 -lukemin.

Näin koko ottelu 3-2 -lukemin kotijoukkueelle ja kauden kymmenes perättäinen voitto oli tosiasia. Kymmenen pelatun ottelun jälkeen loimaalaiset johtavat Mestaruusliigaa 29 pisteellä.

Hurrikaanin pelaajilla oli tänään aihetta tuulettaa.

”Muutamat hyvät yksittäiset pallot käänsivät pelin meille”

Taiston tauottua kummankin joukkueen hyvin esiintyneet keskipelaajat Matti Oivanen ja Antwain Aguillard olivat melko vähä sanaisia itse pelistä.

– Pelasimme hyvän ottelun parasta mahdollista vastustajaa vastaan. Emme saaneet kaikkea irti joukkueesta, mitä olisi voittoon vaadittu, mutta täytyy olla tyytyväinen tähänkin, kommentoi vierailta 17 pistettä tehnyt ja kolme ässää syöttänyt keskipelaaja Aguillard.

Vaikka Kokkolan Tiikerit kolkutteli Mestarienliigankin lohkovaiheen portteja, ei jenkkiyleispelaajan mielestä kausi ole mennyt kuten odotettua:

– Kausi ei ole alkanut ihan toivotulla tavalla. Paljon uusia pelaajia, uusi valmentaja. Yhteen hioutuminen vie kuitenkin hetken aikaa.

Hurrikaani-Loimaa nousi takaa kahdesti erissä tasoihin ja lopulta viidennessä ohi. Varsinaiseksi comebackiksi tätä voittoa ei ainakaan kotijoukkueen kapteeni Matti Oivanen voinut kutsua:

– Molemmat joukkueet pelasivat hyvin tasaista peliä koko ajan. Varsinkin tämä viimeinen erä. Kumpikin joukkue olisi voinut voittaa sen. Muutamat hyvät yksittäiset pallot käänsivät pelin meille.

Kokkolan Tiikerit sen sijaan yllätti ottelussa 15 pistettä tehneen ja neljä ässää syöttäneen keskitorjuja Oivasen:

– Ei mitään uutta tai yllättävää tullut. Tiikerit pelasivat hyvän ja virheettömän pelin tänään. Etenkin hakkuri Antti Ropponen oli kova äijä tänään. Tiikerit olivat parempia, mitä odotin.

Omassa pelissä Matti näki parantamisen varaa:

– Ihan OK suorittamista. Syöttöruudussa pari tyhmää virhettä, mutta siihen pari hyvää ässää sitten johonkin väliin. Torjuntapeli oli aika hakuisessa. Hyökkäyspelaaminen ihan perus suorittamista, ei mitään erikoista.

Seuraava ottelu Mestaruusliigassa on luvassa sunnuntaina 11.12, kun aina niin inhottava Jukka Tuovisen valmentama Pielaveden Sampo saapuu kaupunkiin. Sitä ennen ensi viikon keskiviikkona Hurrikaani-Loimaa aloittaa CEV-cup taipaleen kotiottelulla bulgarialaista Dobrudja -07 Dobrichia vastaan. Tervetuloa jälleen ensi viikolla seuraamaan Suomen tämän hetken parasta lentopalloa Loimaan liikuntahalliin!

Hurrikaani-Loimaa – Kokkolan Tiikerit 3-2 (19-25, 25-18, 20-25, 28-26, 15-13)

Kokoonpanot
Hurrikaani-Loimaa: #1 (L) Jesse Mäntylä, #9 Tomi Mutka, #11 Harrison Peacock, #12 Tuomas Koppanen, #13 Mikko Oivanen, #15 C Matti Oivanen ja #16 Luke Smith.
Kokkolan Tiikerit: #3 Antti Ropponen, #4 (L) Dennis Del Valle, #5 Steven Hunt, #7 Conor Eaton, #9 Antwain Aguillard, #13 Michael Hatch ja #17 Enderwin Herrera.