Loimaalla pelataan yhden kauden tauon jälkeen lentopallon Mestaruusliigan finaaleita! Siitä Hurrikaani-Loimaa piti huolen kaatamalla Team Lakkapään välierien neljännessä ottelussa 917 katsojan silmien edessä 3-0-lukemin ja vieden ottelusarjan puhtaasti voitoin 4-0. Ensi sunnuntaina alkavat finaalit ovat Hurrikaanin seurahistorian neljännet.

Hurrikaani-Loimaa tuli loistavalla otteella heti neljännen välierän ensimmäiseen erään. Hurrikaani tyrehdytti Team Lakkapään hyökkäyspelin täysin vahvalla vastaanotto- ja torjuntapelillä. Lisäksi joukkueen oma hyökkäyspeli Harrison Peacockin säestämänä toimi kuin unelma ja näin kotijoukkue voitti erän pystyyn 25-15-lukemin.

Parhaana osoituksena Hurrikaanin pelaamisesta toimi se, että Lakkapään päävalmentaja Henri Tuomi pakotettiin vaihtamaan sekä passari Arash Dosanjh, kuin hakkuri Fredric Gustavssonkin pois kentältä herätelläkseen joukkuetta.

Karri Kutinlahti varasti shown toisessa erässä

Keltaisissa pelannut kotijoukkue jatkoi toisessa erässä siitä, mihin ensimmäisessä erässä jäi. Hurrikaani karkasi kuin varkain 11-2-johtoon. Pääsyyllisenä tähän toimi huimaan kevätvireeseen äitynyt keskipelaaja Karri Kutinlahti, joka teki kaksi murskaavaa torjuntaa ja iski erään yhteensä kolme hyökkäyspistettä.

Vahvan alun jälkeen Hurrikaani hieman hellitti otettaan ja näin Team Lakkapää pääsi erään mukaan. Lakkapää nousi pisteiden valossa kuitenkin vain yhdeksän pisteen päähän, kun Hurrikaani kuittasi erän lopulta lukemin 25-16.

Fredric Gustavsson penkille kolmanteen erään

Team Lakkapää teki kolmanteen erään kovan vaihdon, kun keskipelaaja Andre Brown siirtyi hakkurin paikalle ruotsalaistykki Gustavssonin tilalle.
Tämä näytti toimivan ainakin erän alussa, sillä Lakkapää karkasi heti kolmen pisteen (3-6) johtoon Brownin iskulla kolmen metrin viivan takaa.

– Se oli jenkkitermein sellainen “Hail Mary” -kuvio, kommentoi Henri Tuomi hakkurivaihtoa.

Lakkapää eteni kolmannessa erässä aina tekniselle aikalisälle asti johdossa, mutta tämän jälkeen Hurrikaani nousi tasoihin ja karkasi erävoittoon lukemin 25-20.

Hurrikaani palaa yhden kauden tauon jälkeen Mestaruusliigan finaaleihin, jossa vastaan asettuu VaLePa. Finaalit käynnistyvät ensi sunnuntaina Loimaan Liikuntahallista.

Karri Kutinlahden taisteluilme oli tänään kohdillaan.

”Normipäivä”

Hurrikaani-Loimaalta palkittiin ottelun parhaana keskipelaaja Karri Kutinlahti, joka iski ottelussa viisi hyökkäyspistettä ja otti neljä torjuntaa.

– Normipäivä. Joka peli on oikeastaan ollut pudotuspeleissä hyvä. Nälkä kasvaa syödessä ja toivottavasti pelit paranevat vielä jatkossa, kommentoi Kutinlahti.

Loimaalaiset ovat hävinneet tällä kaudella viisi ottelua. Kahdesti CEV-cupissa Trentinolle, kahdesti Mestaruusliigassa tulevalle finaalivastustaja VaLePalle ja samaiselle jengille Suomen Cupin välierässä. Muut pelit ovat sitten päättyneet voittoon ja tähän ”Nurmon Hortonomilla” oli selkeä selitys.

– Meillä on äärimmäisen hyvä henkinen kantti. Olemme jaksaneet taistella pelistä toiseen ja kääntäneet Mestaruusliigassa kaikki viiden erän ottelut nimiimme.

Hurrikaani-Loimaa – Team Lakkapää 3-0 (25-15, 25-16, 25-20)
Hurrikaani finaaleihin otteluvoitoin 4-0

Kokoonpanot
Hurrikaani-Loimaa: #1 (L) Jesse Mäntylä, #8 Karri Kutinlahti, #9 Tomi Mutka, #10 Eemeli Kouki, #11 Harrison Peacock, #13 Mikko Oivanen ja #15 Matti Oivanen
Team Lakkapää: #2 Arash Dosanjh, #3 Robert Walsh, #6 Jouni Palokangas, #8 Fredric Gustavsson, #11 (L) Jordan Or, #12 Chris Voth ja #18 Andre Brown