Hurrikaani-Loimaa ja Vantaan Ducks tarjosivat koko rahan edestä viihdettä 655 katsojalla Loimaan liikuntahallissa, kun lentopallon Mestaruusliigan pudotuspelit lyötiin käyntiin puolivälierien ensimmäisen ottelun myötä. Hurrikaani oli ensimmäisessä osassa lopulta vahvempi lukemin 3-2. Kotijoukkueen pisterohmu oli hakkuri Mikko Oivanen (30/+17). Ducksin ykköspyssy oli niin ikään hakkuri, kun Karl Külaots iski yhteensä 22 pistettä.

Hurrikaani-Loimaa oli ensimmäisessä erässä vaikeuksissa Vantaa Ducksin vahvan hyökkäyspelin kanssa. Ducksin hakkuri Karl Külaots iski kymmenen pistettä ja joukkueen kokenein pallotykki Toni Kankaanpää piti ajoittain Hurrikaanin kenttäpuoliskoa ihan pilkkanaan. Lopulta vieraat veivät erän niukasti kahden pisteen turvin lukemin 23-25.

Toisessa erässä kentällä nähtiin piristynyt Hurrikaani. Kotijoukkue aloitti äärimmäisen vahvasti erän karaten tekniselle aikalisälle neljän pisteen johdossa. Kotijoukkueen hyökkäyspelaaminen toimi huomattavasti ensimmäistä paremmin ja lopulta keltaisissa pelannut Hurrikaani vei erän 25-19-lukemin.

Hurrikaani vaikeuksissa kolmannessa erässä

Kolmanteen erään Vantaa Ducks sai jälleen hyvän boostin päälle. Vieraiden orkesterin johtajana toimivat tuttuun tapaan kokenut kehäkettu Kankaanpää ja hakkuri Külaots. Yleispelaaja iski Ducksin voittamaan erään yhteensä viisi pistettä ja hakkuri kuusi. Erä meni vieraille lopulta 20-25-lukemin.

Matti Oivasen pommi toimi koko ottelun käännekohtana

Neljäs erä lähti samalla tavalla liikkeelle, mihin kolmaskin erä jäi. Vantaan Ducks pelasi ennakkoluulotonta peliä ja piti otteluun suosikkina lähtenyttä Hurrikaania pinteessä. Ducks johti erää parhaimmillaan jo 4-7-lukemin, mutta kotijoukkue käänsi tilanteen tasoihin ja marssi tekniselle aikalisälle pisteen johdossa.

Teknisen aikalisän jälkeen vierasjoukkue iski kolme pistettä putkeen ja karkasi 14-16-johtoon Kankaanpään iskettyä pallon kolmen miehen torjunnan jälkeen kenttään. Tästä lähti käyntiin Hurrikaanin kiri, joka kantoi lopulta selvään erävoittoon asti.

Lopullinen käännekohta kenties koko ottelulle nähtiin tilanteessa 17-17, kun kapteeni Matti Oivanen oli iskeä pallon läpi liikuntahallin kirkkaan parketin. Tämä hauiksen näyttö pakotti Ismo Tuomisen aikalisään.

Aikalisät eivät enää vierasjoukkuetta auttaneet, vaan kotijoukkue vei neljännen erän 25-20-lukemin ja siirsi ratkaisun viidenteen erään.

Viides erä kolmen miehen näytös

Hurrikaani tuli viidenteen erään kuten olisi pitänyt tulla jo heti ottelun ensimmäiseen erään. Neljännen erän nousu voittoon toi tarvittavasti rintakarvoja esiin, eikä kotijoukkue enää miettinyt peippaako, vai iskeekö palloa verkon yli. Viides erä sai makean päätöksen, kun 13-11-tilanteessa Matti Oivanen syötti ottelun ensimmäisen ässänsä ja ottelupallo tilanteessa passari Peacock teki ehkä koko kauden kolmannen jujunsa päättäen pelin.

Hurrikaani siirtyi puolivälierissä johtoon otteluvoitoin 1-0. Kolmella voitolla välieriin. Seuraava ottelu on edessä perjantaina, kun ottelusarja jatkuu Vantaalla. Seuraava kotipeli on edessä maanantaina.

Harrison Peacock ei ollut tänään parhaimmillaan, mutta ratkaisi ottelun näyttävällä jujulla.

Vantaa Ducks paineettomasti pelaamaan

Vantaa Ducks saapui neljännen kerran Loimaalle tämän kauden osalta ja pelasi parasta peliään. Ducksin parhaana palkittu hakkuri Karl Külaots kertoi joukkueensa selvän teeman otteluun lähdettäessä altavastaajana.

– Altavastaajan asema ei todellakaan helppo. Teemana oli lähteä peliin rohkeasti ja sillä asenteella, ettei meillä ole mitään hävittävä. Suhteellisen paineettomasti saatiin vetää ja hyvin se lähtikin käyntiin.

Vantaa Ducks syötti ottelussa joukkueena yhteensä kuusi ässää ja 21 virhettä. Hakkuri näkee, että rohkean syöttöpelin kestäessä läpi ottelun ajan, on joukkue lähellä voittoa.

– Rohkea syöttöpeli ei aivan riittänyt loppuun asti. Hyvän syötön kestäessä loppuun asti, niin nämä pelit kääntyvät meille, päätti Külaots.

”Vastustaja pelasi myös kovalla tasolla”

Ottelun käytännössä omalla syöttövuorollaan ratkaissut kapteeni Matti Oivanen palkittiin Hurrikaanin parhaana ensimmäisessä puolivälierässä. Keskipelaaja antoi tunnustusta vastustajalle, eikä niinkään soimannut omiaan niukaksi muodostuneesta pelistä.

– Vastustaja pelasi tänään parasta, mitä olen ikinä heiltä nähnyt. Se tietysti avittaa Ducksin menestymistä. Olisimme tietysti voineet puolustuspelissä olla parempia. Ihan hyvää lentopalloa tuo meiltä oli, mutta vastustaja pelasi myös kovalla tasolla. Ducksin taso todellakin yllätti tänään. Todella tasokasta ja valmista pelaamista heiltä.

”Emme olleet valmiita tänään”

Passari Harrison Peacock oli tyytyväinen voittoon, mutta myönsi, että joukkue ei ollut täysin valmis ottamaan tämän tasoista Ducksia vastaan, mikä tänään oli näytillä.

– Joo, meille tosi kova peli tänään. Oivasen veljekset nostivat pelin edetessä tasoaan ja käänsivät meille pelin tukalassa tilanteessa. Nyt me tiedämme, että jatkossa ei ole varaa antaa siimaa.

Hurrikaani oli käytännössä ensimmäistä kertaa tällä kaudella tilanteessa, jossa kolmannen erän jälkeen oli aivan pakko voittaa kaksi viimeistä erää.

– Pudotuspeleissä meille riittää kotivoitot. Mikäli tänään olisimme hävinneet, olisimme olleet perjantaina tukalassa tilanteessa. Me kestimme pelin sisällä paineen ja uskoimme itseemme. Se on yksi syy siihen, miksi olemme yksi Mestaruusliigan kärkijoukkueista.

Läpi kauden kovalla tasolla pelannut passari näki myös omassa pelaamisessaan paljon parannettavaa.

– Ei ollut minultakaan parasta pelaamista. Siinä on paljon parannettavaa ja perjantaina siihen on oiva mahdollisuus niin itsellä kuin koko joukkueellakin.

Hurrikaani-Loimaa – Vantaa Ducks 3-2 (23-25, 25-19, 20-25, 25-20, 15-11)
Hurrikaani johtaa ottelusarjaa voitoin 1-0.

Kokoonpanot
Hurrikaani-Loimaa: #1 (L) Jesse Mäntylä, #8 Karri Kutinlahti, #10 Eemeli Kouki, #11 Harrison Peacock, #13 Mikko Oivanen, #15 Matti Oivanen ja #16 Luke Smith
Vantaa Ducks: #1 Alpar Szabó, #2 Lassi Nurminen, #6 Balint Magyar, #8 (L) Patrik Ovaska, #9 Karl Külaots, #12 Toni Kankaanpää ja #13 Miro Määttänen