Hurrikaani-Loimaa varmisti historiansa toisen Mestaruusliigan runkosarjan voiton kaatamalla Team Lakkapään. Lakkapää-ottelu oli loimaalaisten viimeinen kotisalissa ennen kahden viikon päästä alkavia pudotuspelejä. Kauden 28. voittoa todisti 817 katsojaa.

Hurrikaani oli ottelun ensimmäisestä pallosta alkaen vieraitaan edellä. Ensimmäisen erän loimaalaiset selvittivät vakuuttavalla puolustus- ja torjuntapelaamisella 25-14-lukemin.

Toisessa erässä yleispelaaja Luke Smith otti tilanteen haltuunsa iskien monta tärkeää pistettä. Toisen erän aikana Hurrikaani onnistui pitämään Lakkapään hakkuri Fredric Gustavssonin ensimmäisen erän tapaan aisoissa ja tämä helpotti huomattavasti kotijoukkueen pelaamista.

Kolmannen erän alkuun Lakkapään parhaana palkittu Robert Walsh sai syöttöruudussa suonenvedon, joka tuotti neljä ässää putkeen. Kolmas erä näytti pitkään menevän vieraille, mutta Hurrikaani nousi aina viiden (12-17) pisteen takaa tasoihin ja lopulta ohi 25-21-voittoon.

”Tasapainoinen kausi”

Hurrikaanin ja Lakkapään välisen ottelun lehdistötilaisuudessa haastateltavina olivat joukkueiden parhaat pelaajat Mikko Oivanen, ja Robert Walsh. Mikko oli tyytyväinen koko runkosarjaan.

– Tasapainoinen kausi on ollut. Ei ole tullut mitään notkahduksia. Pudotuspelejä olemme odottaneet jo tovin. Seuraavat pelit ovat tärkeämpiä, mitä edelliset.

Lakkapään parhaana palkittu keskipelaaja Walsh kehui joukkueensa kautta ja tämän illan vastusta.

– Aloitimme runkosarjan heikosti, mutta joulutauon jälkeen löydettiin ote peliin. Hurrikaani on aina paha vastustaja ja sen saimme kokea jälleen tänään.

”Meillä on vain yksi tavoite”

Kolme Lähi Tapiola pistettä illan ottelussa saanut Luke Smith oli Hurrikaanin tehokkain pelaaja 12 pisteen voimin. Luke oli ottelun jälkeen tyytyväinen voittoon ja koko runkosarjaan. Lisäksi Smith listasi joukkueen tavoitteen kevään peleihin.

– Ihan hyvä kausi meiltä. Tammi- helmikuussa oli hieman vaikeampaa, kun pää ei meinannut pysyä mukana suuren pelimäärän keskellä. Oma peli on ollut paranemaan päin. Keväällä meillä on vain yksi tavoite ja se on mestaruus, päätti Smith.

Hurrikaanin runkosarja päättyy ensi viikon lauantaina Sastamalassa VaLepaa vastaan. Ensimmäinen playoffs-ottelu on 22.3, mutta puolivälierien vastus on vielä epäselvä.

Hurrikaani-Loimaa – Team Lakkapää 3-0 (25-14, 25-17, 25-21)

Kokoonpanot
Hurrikaani-Loimaa: #1 (L) Jesse Mäntylä, #8 Karri Kutinlahti, #10 Eemeli Kouki, #11 Harrison Peacock, #13 Mikko Oivanen, #15 Matti Oivanen ja #16 Luke Smith
Team Lakkapää: #2 Arash Dosanjh, #3 Robert Walsh, #6 Jouni Palokangas, #8 Fredric Gustavsson #10 Jere Mäkinen, #11 (L) Jordan Or ja #18 Andre Brown