Hurrikaani-Loimaa taipui ensimmäisessä finaaliottelussa VaLePalle lukemin 1-3 (25-16, 23-25, 20-25, 24-26). Ensimmäistä finaalia oli seuraamassa Loimaan liikuntahallissa huimat 1193 katsojaa. Hurrikaanin tehokkain pelaaja oli hakkuri Mikko Oivanen, joka takoi 25/+14 pistettä. VaLePalta myös hakkuri oli pistetilaston kärjessä, kun Urpo Sivula takoi 24/+12 pistettä. Finaalisarja jatkuu huomenna Sastamalassa.

Keltaisissa pelannut kotijoukkue Hurrikaani-Loimaa aloitti ottelun vahvasti. Karri Kutinlahti vei ässällä Hurrikaanin 1-0-johtoon ja löi alkutahdit erälle, joka päättyi lopulta 25-16-voittoon. Tätä erää äityi myös VaLePan päävalmentaja Sami Kurttila kehaisemaan.

– Hurrikaanin ensimmäisen erän hyökkäämisessä ei ollut mitään järkeä. Jos ne pelaisivat tuolla tavalla koko kauden, he olisivat voittaneet CEV Cupin.

Toisessa erässä kotijoukkueen ote herpaantui ja VaLePa karkasi heti erän alussa kuuden pisteen (3-9) johtoon. Hurrikaani nousi vielä mukaan taisteluun erävoitosta, mutta vierasjoukkue nappasi erän 25-23-lukemin itselleen.

– Kaveri sai rikottua toisesta erästä alkaen meidän vastaanottoa ja sitä kautta otti hallintaa pelistä itselleen. Se teki meidän pelistä ensimmäistä erää vaikeampaa, kommentoi hakkuri Mikko Oivanen toista erää.

Luke Smith oli ajoittain pysäyttämätön.

Pitkän erätauon jälkeen Kutinlahti tuli jälleen avaamaan ässällä erän, mutta VaLePa otti tämän jälkeen komennon itselleen. Hurrikaani nousi erässä ennen teknistä aikalisää tasoihin (12-12), mutta tämän jälkeen vieraat menivät menojaan.

Neljännessä erässä VaLePa otti kuskin paikan ja piti Hurrikaania kahden pisteen päässä aina erän puoliväliin asti. 17-17-tilanteesta Hurrikaani karkasi kahden pisteen johtoon, mutta johto ei tästä kasvanut. Vierasjoukkue pysyi mukana ja käänsi erän lopulta itselleen 26-24-lukemin, ja tämän myötä koko ottelu.

Hurrikaanilla oli ajoittain kiire VaLePan keskipelaaja Tommy Carmodyn keskihyökkäysten kanssa.

”Pienistä asioista jäi kiinni tänään”

Hurrikaani ja VaLePa pelasivat odotetun tasaisen ottelun. Molemmat olivat odotetun vahvoja, mutta muutamat yksittäiset pallot erissä tekivät tarvittavan eron.

– Hyvällä ilmeellä oltiin pelissä. Äärettömän tasainen peli oli kaikin puolin. Pienistä asioista jäi kiinni tänään, kommentoi Hurrikaanin parhaaksi palkittu Eemeli Kouki.

Usein ensimmäiset pelit menevät niin sanotusti ohi jännityksen takia, mutta tänään sitä ei ollut havaittavissa ainakaan VaLePan passari Mikko Eskon mukaan.

– Minun mielestä tämä oli ihan hyvä peli ollakseen ensimmäinen peli. Hurrikaani aloitti hyvin, emmekä päässeet alusta mukaan. Nämä pelit tulee olemaan tällaisia, että erät ei ole ohi ennen kuin viimeinen piste on tehty.

Hurrikaanin päävalmentaja Lauri Rantanen myönsi ottelun jälkeen faktat ja käänsi katseet jo huomiseen finaaliotteluun.

– Neljä voittoa vaaditaan. Nyt sarja on 1-0 VaLePalle. Tänään oli mahdollisuudet voittaa. Huomenna uusi peli. Kaveri ansaitsi voiton.

Huominen ottelu alkaa mielenkiintoiseen aikaan, kun pallo nousee Sastamalassa ilmaan klo. 14.00. Rantaselle se sopii.

– Ottelun alkamisajankohta sopii meille erinomaisesti.

Hurrikaani-Loimaa – VaLePa Sastamala 1-3 (25-16, 23-25, 20-25, 24-26)
VaLePa johtaa finaalisarjaa otteluvoitoin 1-0.

Kokoonpanot
Hurrikaani-Loimaa: #1 (L) Jesse Mäntylä, #8 Karri Kutinlahti, #10 Eemeli Kouki, #11 Harrison Peacock, #13 Mikko Oivanen, #15 Matti Oivanen ja #16 Luke Smith
VaLePa Sastamala: #1 Jacob Guymer, #2 Urpo Sivula, #3 Tommy Carmody, #5 Timo Jokinen, #7 Mikko Esko, #10 (L) Jarmo Korhonen ja #13 Olli Kunnari