Hurrikaani – Tiikerit 1-3 (19-25, 24-26, 25-21, 23-25)
Yleisöä 916

Aloituskentälliset:
Hurrikaani: Koppanen-Cedic-Kouki-Oivanen-Määttä-Petrusevics-Mäntylä
Tiikerit: Leppälä-Ojansivu-Lauri Jylhä-Siirilä-Kehoe-Hietanen-Heikkilä

Hurrikaani paransi umpisurkean Sampo-ottelun jälkeen peliään hieman, mutta oli edelleen varsinkin ottelun alussa kaukana siitä tasosta, jolla taisteltaisiin loppuottelupaikasta. Kokkolan Tiikerit oli tämän kauden toinen joukkue, joka voitti Hurrikaanin Loimaan liikuntahallissa. Syksyn ensimmäisessä ottelussa VaLePa vei pisteet 0-3-voitolla, ja nyt toinen loppuottelijasuosikki, Tiikerit, oli 1-3-luvuin parempi.

Hurrikaani oli avauserässä uninen ja kumman tahdoton. Varsinkin Aivars Petrusevicsillä oli suuria vaikeuksia sekä vastaanotto- että hyökkäyspelissään. Kuvaavaa kotijoukkueen aneemisuudelle oli se, että Tiikerit teki erässä yhteensä kahdeksan virhettä, mutta silti Hurrikaani ei ollut lähelläkään päästä kokkolalaisten kyytiin mukaan.

Toisessa erässä samat vaikeudet jatkuivat. Tiikereiden passari Steven Kehoe oli aivan eri mies kuin edellisellä Loimaan vierailullaan. Tarkoista passeista sai nauttia erityisestä Olli-Pekka Ojansivu (29/+20), joka Lauri Jylhän(12/+6) ohella oli erän valopilkkuja. 7-10-tilanteessa Kehoe syötti ässän Petrun käsistä. Se riitti Ville Kakolle, joka vaihtoi Kasimir Vuorisen kentälle. Nuori Jankko-kasvatti otti heti kentän haltuunsa ja rauhoitti Hurrikaanin vastaanottoa.

3-3-2015-14-1024x584

Olli-Pekka Ojansivu oli tänäänkin tehokas

Myös Matti Oivanen kylvi syötöillään kauhua Tiikeri-pelaajissa. Kaksi perättäistä ässää Hietasesta ja Jylhästä nosti Massen SM-liigan kaikkien aikojen ässätilaston kärkeen. Taakse jäi loimaalaissyntyinen Tuomas Tihinen, joka toki voi vielä jäljellä olevissa peleissä kaunistella myös omia lukujaan.

Hurrikaani nousi 21-23-tilanteesta taistelemaan erävoitosta. Aluksi Eemeli Kouki onnistui nelospaikalta kaventamaan. Seuraavaksi Koukin syöttö nousi vastapalloksi, jonka Kalle Määttä iski voimalla kenttään. Lelu Ojansivu teki harvinaisen hyökkäysvirheen, ja kotijoukkue oli yllättäen noussut eräpallotilanteeseen. Koukin kolmas syöttö päättyi pitkän pallorallin jälkeen Tommi Siirilän torjuntaan. Seuraavaksi väsymystään valitellut Vladimir Cedic teki hyökkäysvirheen, jonka jälkeen Lelu päätti erän ässäsyöttöön.

Kolmannessa erässä Hurrikaani sai kentälle seitsikon, joka pystyi rauhoittamaan peliä. Kasimir Vuorinen oli loistava vastaanotoissaan, ja viimein myös koko joukkueen hyökkäyspeli alkoi kulkea. Jalkavammojaan parantelevaa Pasi Hyväristä liberona tuuranneen Teppo Heikkilän vastaanotto alkoi pätkiä, ja Kehoa joutui heittämään passia milloin mistäkin.

3-3-2015-17-1024x683

Kasimir Vuorinen pelasi kentälle päästyään ennakkoluulottomasti

Hurrikaani johti jo 15-9, mutta vielä kerran Tiikerit nousi rinnalle. Tommi Siirilän neljän pinnan syöttöputkella vieraat nousivat jopa 16-17-johtoon, mutta Kassu Vuorista tarvittiin jälleen katkaisemaan pahalta näyttänyt kirivaihe. Tuomas Koppanen otti torjuntapisteen Ojansivusta. Vuorinen näytti kovuutensa myös syöttöruudussa ja veti ässän Heikkilästä. Koppanen onnistui keskeltä, ja kun Kehoelle vihellettiin käsittelyvirhe, oli kotijoukkue jälleen kolmen pinnan karussa. Lopun hoiti Cedic, joka päätti erän iskemällä ratkaisupisteen Siirilän naamasta, josta pallo kimmahti kauas takarajan taakse.

Myös neljännessä erässä Hurrikaanilla oli paikka ottaa ainakin piste. Erätilanne oli jo 11-6, mutta tähän vaiheeseen Hurrikaani teki liikaa omia virheitä ja päästi Tiikerit peliin mukaan. Tommi Siirilä sai Koukin pihteihinsä ja otti torjunnoillaan tärkeät kavennuspisteet. Erän loppu oli maaottelua Lelu vastaan Hurrikaani. Lelu voitti, ja samalla Tiikerit nappasi täydet pisteet mukaansa.

– Lelu oli tänään pitelemätön, arvioi hakkurinsa otteita myös valmentaja Tommi Tiilikainen. Ville Kakko oli samaa mieltä, mutta halusi nostaa myös omasta joukkueestaan onnistujia esiin. – Viimeisessä erässä oli kentällä kuusikko, joka teki minuun vaikutuksen. Varsinkin Kassu osoitti, että lisäpeliaikaa on hänelle luvassa.

Tiikerit on valmis marssimaan kohti kultamitalia. Peli on hyvin balanssissa. Kun rosteriin palaavat vielä vammoista kärsivät libero Hyvärinen ja yleispelaaja Romans Sauss, ei kokkolalaisilla näyttäisi olevan vaikeuksia mennä pitkälle tänäkin vuonna.

Hurrikaanin pitää parantaa peliään huomattavasti, jotta kausi ei pääty jo puolivälierissä, jossa sarjassa alempana olevalla joukkueella on aina pieni altavastaajan etu puolellaan. Pari peliä on aikaa löytää keväinen kiima jälleen joukkueen otteisiin. Lauantaina sitä voidaan alkaa etsiä kotikentältä, kun klo 17.00 vieraaksi saapuu Rantaperkiön Isku, joka myös varmuudella jatkaa kauttaan pudotuspeleissä.