Akaa- Volley – Hurrikaani- Loimaa 3-0 (25-19,25-23,27-25)

Lentopallon Mestaruusliigan pronssimitalien kohtalo ei vielä tiistaina selvinnyt Akaassa. Kun Hurrikaani voitti sunnuntaina Loimaalla ensimmäisen ottelun, oli sillä mahdollisuus tiistaina ottaa toinen voitto ja mitalit kaulaan. Tiistaina kotijoukkue Akaa oli kypsempi ja teki vähemmän virheitä, minkä takia ottelu meni lopulta suoraan kolmessa erässä isännille. Hurrikaanin peli oli kauttaaltaan epävarmaa ja hosumista, minkä takia se sortui kotijoukkuetta suurempiin virhemääriin. Isoimmat erot tulivat syöttöruudussa, jossa Akaa- Volley syötti neljä ässää ja Hurrikaani vain yhden. Molemmille joukkueille tuli yhteensä 14 syöttövirhettä.

Ottelun kulku olisi saattanut olla toinen, jos Hurrikaani olisi onnistunut pitämään neljän pisteen johdon toisessa erässä. Sitä loimaalaiset johtivat 12-8, mutta Sauli Sinkkosen syöttövuorolla kotijoukkue kuroi eron umpeen ja meni menojaan. Vaikka Jussi Heino otti välittömästi Akaan siirryttyä johtoon aikalisän, se ei erän lopputuloksen kannalta muuttanut mitään. Toisessakin erässä Hurrikaanin hyökkäystehot olivat pitkälti Luka Marttilan harteilla. Näin kovilla panoksilla kun pelataan, joukkueesta pitää löytyä enemmän vastuunkantajia hyökkäyssuuntaan. Nyt niitä ei oikein löytynyt, ja akaalaiset saivat rakennettua läpi ottelun tiivistä torjuntaa vieraiden hyökkäysten eteen.

Toisen erän tapaan, myös kolmannessa Hurrikaanilla oli mahdollisuudet erävoittoon. Sillä oli peräti kolme eräpalloa, mutta yhtään niistä ei joukkue onnistunut päättämään pisteeksi. Kun Akaa sai ensimmäisen kerran mahdollisuuden erän ja ottelun katkaisemiseen, käytti kapteeni Joni Mikkonen tilanteen hyväksi syöttämällä ässän parkettiin.

Ottelu oli lopputuloksesta huolimatta kahden tasaisen joukkueen taistelua alusta saakka. Jos pelin taso ei noussut aivan huippuunsa, tunnelma hallissa oli katossa. Kolmattasataa Hurrikaani- fania ja satoja kotijoukkueen faneja järjestivät sellaisen sirkuksen, joita kotimaan lentopallokentillä harvoin näkee. Molempien joukkueiden pelaaajat kiittelivät tunnelmaa pelin jälkeen vuolaasti. – Oli kyllä hieno tunnelma, näitä pelejä on odotettu koko vuosi, Urpo Sivula paljasti pelin jälkeen. Hakkuri tuntui viihtyvät kiivaassa tunnelmassa, vaikka jäikin hieman vaatimattomampaan pistesaldoon (10). Toinen kotijoukkueen kokenut pelaaja Mikkonen oli Sivulan kanssa samaa mieltä tunnelmasta. Ottelun voittoon kapteeni löysi myös syyn. – Tehtiin vähemmän virheitä kuin Hurrikaani ja ehkä kokemuksesta oli myös tänään hyötyä. Mikkoselle merkattiin lopulta 13 pistettä.

Mikko Suomalaisen ollessa poissa kokoonpanosta, Aleksi Kaatrasalo pääsi kentälle. Hurrikaanin kokenein pelaaja paljasti, että korvatulpilla olisi saattanut olla käyttöä kentällä, niin hirvittävää meteliä hallissa pidettiin. – Syötössä hävisimme tänään kaverille. – Heti kun syöttö kulki, saatiin kaveri vaikeuksiin, konkari mietti.

Kolmas ja ratkaiseva ottelu pelataan jo keskiviikkona Akaassa. Luultavasti meno ei hallissa ainakaan hiljene, kun Suomen kaksi parasta fanilaumaa kohtaavat jälleen. Yksi asia näistä pronssipeleissä on jo nyt varma asia: suomalainen lentopallo tarjoaa nyt parasta viihdettä koko rahalla, kiitos Akaa- Volleyn ja Hurrikaani- Loimaan.