Hurrikaani – Raision Loimu 3-1 (25-22,19-25,25-22,25-22)

Hurrikaani- Loimaa ja Raision Loimu kohtasivat kolmannen kerran tämän kauden liigassa. Tälläkin kerran Hurrikaani oli vahvempi, mutta Loimu ei myynyt nahkaansa helpolla. Itse asiassa raisiolaisilla oli mahdollisuudet viedä ottelu viidenteen erään saakka, mutta neljännen erän lopussa kotijoukkue onnistui muutamissa tiukoissa paikoissa kokematonta Loimua paremmin.
Ottelun käsikirjoitus oli jokaisessa erässä samanlainen. Alussa Hurrikaani repi turvallisen johdon, mutta erän puolivälin paikkeilla Loimu hivuttautui joka kerta rinnalle. Toisessa erässä vieraat olivat jo 9-3 häviöllä, mutta onnistuivat nousemaan erävoittoon. Toisen erän loppu kirjattiin Loimulle 22-10!

– Meillä erien alut olivat hyviä. Sitten tuli omia virheitä ja kaveri pääsi peliin kiinni, Jussi Heino summasi.

Vaikka kotijoukkue pelasi kauden heikoimman ottelun, Loimu onnistui siinä, missä muut joukkueet eivät Loimaalle ole onnistuneet. Raisiolaiset nostivat Hurrikaanin syöttöjä ainoastaan pelattavaksi, tarkoituksena ei edes ollut nostaa niitä suoraan passarille. Kun isojen laitapassien tappaminen loimulaisilta oli hyvällä tasolla, onnistui se pitkittämään ottelua.

– Tiedettiin, että Hurrikaani syöttää varsinkin kotona hyvin. Saatiin aika hyvin palloja ylös, mutta jatkopalloissa pitää olla jatkossa tarkempi, Kasper Vuorinen analysoi.

Raisiolaiset olivat läpi ottelun epäkiitollinen vastustaja. Se jaksoi jauhaa ja tapella joka pallosta ja sen torjuntapelaaminen oli tarkkaa. Kaikkiaan 13 torjuntapistettä Hurrikaanista osoittaa, että jotain Vuorinen oli löytänyt heikkouksia loimaalaisten pelistä.

– Kaikki kunnia Loimulle, mutta kyllä me tyhmästi välillä lyötiinkin päin torjuntaa, Antti Ropponen sadatteli.

Hakkuri oli kotijoukkueen yksinäisiä onnistujia. Kaikkiaan 33 pistettä ja kuusi ässää oli Ropposen saldo paikallispelissä.
Ropposen lisäksi kotijoukkueen onnistujat olivat vähissä. Kaikesta tekemisestä näki, ettei joukkueen keskittyminen ollut aivan maksimaalisella tasolla.

– Pikkasen kaamosta ilmassa. Ollaan pelattu aika tiuhaan tahtiin ja välillä tulee näitä heikompia pelejä, Heino myönsi.

Sunnuntainen paikallisottelu oli tämän kauden mielenkiintoisin. Vaikka pelillinen taso jäi vaatimattomaksi, oli kentällä tunnetta ja taistelua vanhaan malliin. Eikä varoituskorteiltakaan vältytty. Loimu näki kahdesti punaista ja Inoslav Krnic nappasi keltaisen kortin loimaalaisilta.

– Oltiin tänään hyviä, mutta voittaakseen pitää olla tosi hyviä. Ihan siihen ei tänään pystytty, Jankko- kasvatti Vuorinen myönsi.

Hurrikaani pääsee nyt vetämään henkeä, sillä seuraava ottelu on vasta tulevana lauantaina Ducksin vieraana Vantaalla. Ja päivää myöhemmin samat joukkueet kohtaavat Loimaalle. Sen jälkeen Hurrikaani vetäytyy joulutauolle.