Hurrikaani – Vantaa Ducks 0-3 (24-26, 23-25, 21-25)

Vantaa Ducks nöyryytti kotijoukkue Hurrikaania sunnuntai-iltana selvin lukemin 0-3. Se oli kautta aikojen vantaalaisten ensimmäinen Loimaalta napattu voitto, ja joukkue tuuletti historiallista hetkeä railakkaasti, kun tuomaristo pienen keskustelun jälkeen päätti muuttaa tuomiotaan ja antoi kolmannen erän ratkaisupisteen vierasjoukkueelle. Näillä otteilla vantaalaiset ovat vahvasti vääntäytymässä pois karsijan paikalta.
Ducksin voiton avaimina olivat tänään maltti ja uhrautuva puolustustaistelu. Joukkue tahkosi lauantaina viisi erää Ettaa vastaan ja oli väsynyt, mutta jaksoi silti uskoa omaan tekemiseensä.
– Lataus löytyi jostakin, vaikka kaikkia väsytti eilisen viisieräisen jälkeen. Mutta ei silti menetetty malttia, ja tulos oli tässä. Olemme alkaneet alkukauden konttaamisen jälkeen keskittyä omaan peliin eikä välitetä siitä, mitä naapuri verkon toisella puolen tekee. Tänään ottelu ratkesi torjunnan jälkeiseen puolustukseen, jossa olimme Hurrikaania parempia, kertoi joukkueensa parhaana palkittu hakkuri Karl Kulaots (12/+7).
Väsymys näytti painavan ankkajaloissa vain ottelun alussa, kun Hurrikaani pyyhkäisi helpon oloisesti 5-0-johtoon. Jatkossa ottelu kuitenkin tasoittui. Ducks tuli väkisin rinnalle ja vei jatkopalloille venyneen avauserän Kulaotsin ässällä. Hurrikaani panosti avauserässä vaikeaan syöttöpeliin, mutta vaakakuppi kääntyi kuitenkin Ducksin eduksi, koska peräti kahdeksan kertaa kotijoukkueen syöttö jäi joko verkkoon tai leijaili rajojen ulkopuolelle.
Hurrikaani oli jokaisessa erässä parempi joukkue torjuntapelissä ja voitti toisessa erässä myös vastaanottotilaston lukemin 63-53 %. Silti Ducksien passari Aleksi Lankinen (4/+3) pystyi kääntämään hyökkäystehot vieraiden eduksi,
– Maltettiin pelata eikä höntyilty. Hyökkäyspelimme alkaa löytyä, ja ne tiukat erät, jotka alkukaudesta hävisimme, alkavat kääntyä meille. Tänään vastaanotto oli loistavaa, kun ottaa huomioon, että Hurrikaani on todella kova syöttöjoukkue omassa hallissaan. Väsymys taisi auttaa meitä. Ei jaksettu säntäillä, vaan pelattiin maltilla, kertoi voitosta täysin siemauksin nauttinut valmentaja Ismo Tuominen.
Kolmannessa erässä tuntui siltä, että väsymys alkoi ennakko-odotusten vastaisesti painaa kotijoukkuetta enemmän kuin vieraita. Lyönneistä katosi tarkkuus eikä kenestäkään ollut kurssin kääntäjäksi. Vantaalaiset pitivät paketin kasassa ja keskittyivät tekemään parhaansa historiallisen voiton kiilto silmissään.
Tälle kaudelle keskitorjujaksi istutettu Antti Vallin (9/+5) takoi palloa parkettiin kuin vanha tekijä. Samoin sekä Kulaots että yleispelaaja Atte Kyrölä (8/+1) toivat energisillä otteillaan ja onnistumisillaan joukkueensa aina peliin takaisin, kun muu joukkue alkoi hyytyä.
Hurrikaanista on vaikea nostaa esille onnistujia tai epäonnistujia. Kaikkien otteet olivat kumman epävarmoja. Palkintoraati päätyi valinnassaan Eemeli Koukiin (10/+7), joka oli todellisessa syöttötulituksessa, kun Ducksit suuntasivat hänelle peräti 29 aloitusta. Mies selvisi urakastaan kohtalaisen hyvin ja oli muutenkin joukkueensa tehokkain hyökkääjä.
LähiTapiola-pisteet menivät kaikki vieraille. Kolme pistettä annettiin Karl Kulaotsille, kaksi Antti Vallinille, ja yhden pisteen saldosi Aleksi Lankinen.
Jussi Heino ei suostunut pitkään surkuttelemaan Hurrikaani-uransa ensimmäistä kotitappiota, vaan totesi rikkonaisen viikon olevan syynä tulokseen.
– Treenaamattomuus alkaa näkyä. Viime viikonlopun jäljiltä ei olla päästy kunnolla harjoittelemaan. Ducks puolusti tänään hienosti ja vei meitä siinä pelissä kuin litran mittaa. Pieni aallonpohja on parhaillaan menossa vähän joka pelipaikalla. Näitä tulee välillä. Paras lääke on, että lähdetään taas pajalle töihin.
Pajatyöskentelyn hedelmät nähdään ensi lauantaina, kun Hurrikaani matkustaa Toijalan Monarille Akaa Volleyn vieraaksi. Seuraavan viikon lauantaina on vuorossa kotiottelu Kokkolan Tiikereitä vastaan.