Hurrikaani – Loimu 3-1 (25-22, 23-25, 25-21, 25-23)

Yleisöä 918

Aloituskentälliset:

Hurrikaani: Cedic-Kouki-Oivanen-Määttä-Petrusevics-Koppanen-Mäntylä
Loimu: Ossi Rumpunen-Klein-Sivula-Tomi Rumpunen-Masterson-Juntura-Ringseis

Loimaalla pelattiin hyvätasoinen ja jännittävä paikallistaisto, joka lopulta kääntyi kotijoukkue Hurrikaanin ilojuhliin. Ottelu oli kaksi erää kovaa hakkurien taistelua. Vladimir Cedic (26/+19) jaksoi neljännen erän pientä suvantovaihetta lukuun ottamatta koko ottelun ajan iskeä palloja pisteiksi. Virkaveli Urpo Sivula (19/+8) kannatteli Loimua kaksi erää, mutta painui sen jälkeen unohduksiin. Sellainenkin hakkurin tilastoharvinaisuus koettiin kolmannessa erässä, että Sivula ei tehnyt koko erän aikana yhtään pistettä.

Hurrikaani onnistui laajalla rintamalla. – Hienoa oli, että jokainen pelaaja, joka kentälle tänään laitettiin, onnistui hienosti omassa roolissaan, kertoi tyytyväinen valmentaja Ville Kakko ottelun jälkeen. Hurrikaani joutui toisessa erässä siltaan, kun mainion avauserän jälkeen, Eemeli Koukilla alkoi olla suuria vaikeuksia saada palloa nousemaan vastaanotossa. Kakko reagoi nopeasti ja vaihtoi kentälle Kasimir Vuorisen. Kassu rauhoitti vastaanottoa ja haki muutamia mahdottomia puolustuspalloja peliin. Tämä sytytti joukkueen uuteen taisteluun kolmannessa erässä.

MG_5498-1024x801

Vallu hyökkäsi tänään tehokkaasti

Neljännessä erässä Kouki palasi kentälle, kun vuorostaan Aivars Petrusevicsilla on synkkä hetki pelissään. Tilanteessa 13-18 Kakko teki tuplavaihdon ja antoi peliaikaa myös Tauno Lippille ja Tapio Toiviaiselle. Lipp tarjoili namupassit Matti Oivaselle ja Toiviaiselle. Hurrikaanin kiri kiihtyi, kun uskomattomat kahdeksan ässäsyöttöä ottelussa napsinut Oivanen veteli kaksi perättäistä läpisyöttöä Tomi Rumpusen ja itävaltalaislibero Florian Ringseissin käsistä.

Henri Tuomi yritti aikalisillään saada Hurrikaanin kiriä katkeamaan, mutta syöttövaihdon jälkeen kentälle palannut Cedic oli täyttä rautaa erän ratkaisuvaiheissa ja vääjäämättömältä näyttänyt viides erä vaihtuikin Hurrikaanin juhliin. – Pelasimme ja voitimme tänään nimenomaan joukkueena. Joka osa-alue toimi pelissämme tänään hienosti, kertaili ottelun kulkua lehdistötilaisuudessa ottelun parhaana palkittu serbi Cedic.

MG_5552-1024x871

ja Matti Oivasella syöttöruudussa

Tältä tosiaan näytti. Vastaanotto saatiin kuosiin Vuorisen kentälle tulon myötä. Kilu Määttä hajoitti hyvin vastustajan torjuntaa. Ainoastaan Kyle Masterson onnistui useammin kuin kerran saamaan kiinni Hurrikaani-hyökkäyksen. Hurrikaanin laitapeli toimi tehokkaasti, kiitos lähinnä Cedicin hirmuvireen. Keskipeliä ei ottelussa paljon viljelty, mutta keskitorjuja Matti Oivanen piti syötöillään huolen siitä, että pienelle karkumatkalla päässyt vierasjoukkue saatiin taas näköetäisyydelle.

Loimun parhaimmistoa olivat ensimmäisessä erässä kentälle vaihdettu passari Kaius Peltonen ja syötöillään Hurrikaanille ongelmia aiheuttanut Tomi Rumpunen. Myös keskari Masterson oli mies paikallaan

Hurrikaani vahvisti voitollaan liigan kolmospaikkaansa. Hurrikaani pääsee joulutauolle ensi viikonloppuna, kun se on aluksi kohdannut liigassa jaetulla neljännellä sijalla olevan Lekä Volleyn vieraspelissä Kuopiossa.