Hurrikaani – Korson Veto 3-1 (23-25, 25-22, 25-14, 25-20)

Loimaan Jankon ja Loimun kakkosjoukkueen lauantainen kakkossarjan ottelu oli paikoin tasokkaampaa katsottavaa kuin Hurrikaanin ja Korson sunnuntainen liigaottelu. – Meillä oli tilaisuus jopa voittoon, kun Hurrikaani ei tuntunut olevan pelissä mukana ihan sata lasissa, kuvaili odotuksiaan Korson valmentaja Jouko Lindberg pelin jälkeen. Hurrikaani oli todella vaikeuksissa ottelun alussa. Etta-pelin jälkeen Hurrikaanin valmennusjohto oli palauttanut avaukseen nilkkavammastaan toipuneen passari Petteri Penttisen ja yleispelaaja Sergey Egorovin. Vaihto tuntui sekoittaneen Hurrikaanin otteet.

Petteri Laurila painosti syötöillään Aivars Petrusevicsin epätoivon partaalle ja vei joukkueensa aloituserässä jo 0-7-johtoon. Hurrikaani pääsi peliin mukaan, mutta ongelmia pelissä oli joka osa-alueella. Karl Kulaots pehmitti lopulta ässällään Petrun vaihtopenkille tilanteessa 13-18. Myös edelleen epävarmasti pelanneen Egorovin tie johti jumppanurkkaan. Tilalle vaihdettu Jani Niskakangas otti heti vastuuta ja nousi illan kuluessa Hurrikaanin tehomieheksi (20/+16). Vielä avauserässä Nisukkakaan ei yksin pystynyt kääntämään pelin kulkua, vaan Korson hakkuri Kulaots pystyi hoitamaan Korson eräpallon kenttään. Korson kenttäpuolustuksessa vanha herra Petteri Laurila oli mies paikallaan. Välillä tuntui, että konkari oli kaikkien kakkospuolelta viistoon lähteneiden iskujen tiellä. Myös passipeli oli virkaveljeä parempaa.

Jani Niskakangas pelasi hienon ottelun

Myös toinen erä alkoi kotijoukkueelta yskähdellen. Korso repäisi taas erän alussa eroa, jonka Hurrikaani kuitenkin kuittasi. Korso pääsi uudelleen johtoon, kun Penttisen ja Kaatrasalon ajatukset eivät hyökkäyksessä oikein natsanneet kohdalleen. Ville Kakko päätti antaa Etta-pelin sankarille Aleksi Kössille taas näyttöpaikan. Vladimir Cedicin ja Kössin yhteispeli lähtikin rullaamaan hienosti, ja myös Niskakangas hoiti pallot parkettiin. Kahden erän jälkeen Janin hyökkäysprosentti oli komea 80. Korsolaiset protestoivat erän aikana ankarasti muutamia tuomioita eikä turhaan.

Kolmas erä oli tuhanteen pisteeseen sunnuntaina yltäneen Aleksi Kaatrasalon näytöstä. Kolme torjuntaa, yksi ässäsyöttö ja tehot 5/+5 yhteen erään siivittivät myös muun joukkueen parempaan lentoon eikä Korsosta ollut vastusta. Lindberg yritti pelaajavaihdoilla löytää uusia onnistujia, mutta laihoin tuloksin.

Aleksi Kaatrasalolle tuli tänään täyteen 1000 pistettä Mestaruusliigassa

Neljännen erän alussa kahden huippupelin jälkeen vaisumman ottelun pelannut Petrusevics teki tilaa pitkään olkapäävammansa kanssa takia sivussa olleelle Antti Poikelalle. Pelituntuman puute näkyi, mutta kuten Ville loppukahveilla totesi, tärkeää on saada koko pelaajistolle peliminuutteja alle. Hurrikaani vei erää pienellä erolla koko ajan eikä antanut Korson enää päästä uhkaamaan kolmen pisteen kotiottelua.

Nihkeä ottelu, mutta kolme pistettä riitti nostamaan Hurrikaanin kolmospaikalla yhden pinnan erolla Loimuun. Seuraavaksi Hurrikaani kohtaa viimeisestä pudotuspelipaikasta tiukasti taistelevan Saimaa Volleyn. Lukion vanhaintanssien vuoksi ottelu siirrettiin perjantailta keskiviikkoon. Ottelu alkaa tuolloin klo 18.30.