Hurrikaani – Loimu 3-1 (25-18, 25-18, 19-25, 25-12)

Hurrikaani-pelaajisto alkaa olla jälleen pelikuntoinen, ja se näkyy myös kentällä. Thomas Douglas-Powellin nilkkavamma, Matti Oivasen jalka, Max Staplesin keskenkuntoisuus, Maksim Buculjevicin terveysongelmat, yhdistettynä pelaajien normaaleihin kuumeiluista johtuviin poissaoloihin, ovat jo pitkään haitanneet sekä pelaamista että täysipainoista harjoittelua.

Lauantaina Lauri Rantanen valitsi kentälle seitsikon Oivanen, Kutinlahti, Toivola, D-P, Staples, Ropponen, Mäntylä. Loimulta puuttui ulkomaille lähtenyt Ossi Rumpunen, jonka paikan yleispelaajana otti Tuomas Siirilä. Muuten raisiolaiset aloittivat ns. normikuusikolla.

– Matti Toivola tuo kentälle ainakin yhden ydinvoimallisen verran energiaa, kuvaili Rantanen nurmolaisen merkitystä joukkueelle. Tämä energisyys siirtyi koko Hurrikaaniin, joka puolusti koko ottelun ajan antaumuksella palloja peliin. Välillä intoa oli hieman liikaakin, kun torjuntaan innostuttiin hyppäämään huonosta asennosta ja seurauksena oli nippu verkkovirheitä.

Hurrikaanin parhaana palkittu Antti Ropponenkin suitsutti ottelun jälkeen Toivolan otteita.

– Matti pelasi tänään taktisesti tosi hyvin, kehui tehot 21/+9 takonut hakkuri pitkäaikaista pelikaveriaan.

Hurrikaani oli tänään vahva sekä vastaanotossa että syöttöpelissä. Kolmatta erää lukuun ottamatta Hurrikaanin vastaanottoryhmitys D-P-Mäntylä-Staples hoito pallot Toivolalle 80% varmuudella, huippuna neljäs erä, jossa hiha toimi täydellisesti. Neljäs erä ratkesi paitsi virheettömään vastaanottoon, myös yhteensä seitsemään ässään. D-P oli ottelussa neljällä ässällään vastustajan kannalta tuhoisin syöttökone, mutta myös Ropposen (3 ässää), Kutinlahden (2), Staplesin (2) ja Oivasen (1) syöttövuorot saivat Loimu-vastaanoton varpailleen.

Toivola ruokki Ropposta, mutta hajautti muuten hyökkäysvastuuta mainiosti koko muulle arsenaalille. Loimu voitti torjunnat 12-10, mutta silti Hurrikaanin hyökkäystehot olivat selkeästi Loimua paremmat kaikissa neljässä erässä. Kolmannen erän ratkaisi vieraille Kirill Borichev, jota myös valmentaja Christophe Achten kehui ottelun loppukahveilla. Kirka paransi loimulaisten vastaanottoa ja toi myös verkolle lisävoimaa. Neljännessä erässä Hurrikaani sitten painoi syötöillään Loimun kyykkyyn eikä antanut sille mahdollisuuksia ryöstöpisteisiin.

Seuraavaksi Hurrikaani suuntaa Valko-Venäjälle CEV cupin toiseen osaotteluun. Liiga jatkuu joulun jälkeen vieraspeleillä Rovaniemellä ja Kokkolassa.