Hurrikaani-Sampo 1-3 (26-28, 22-25, 25-23, 23-25)
Pielaveden Sampo sai vahvistusta hyökkäyspeliinsä, kun pitkäaikaispotilas Enderwin Herrera teki paluun savolaisten kokoonpanoon. Venezuelalainen raatoi vastaanotossa, (37 vastaanottoa) vähillä virheillä, puolusti palloja peliin ja päätti hyökkäyksiä sekä laidoista että kuutospaikalta 57 % tehoilla. Kelpo comeback siis.
Hurrikaani joutui vastaavasti otteluun ilman selkävaivaista Matti Oivasta. Hänen syöttöpeliään olisi todella kaivattu, sillä tällä kertaa muulla joukkueella oli vaikeuksia saada palloja Sampo-vastaanoton ulottumattomiin. 17 syöttövirhettä, joista iso osa ns. perussyötöissä, joissa palloa ei isketty riskillä, antaa aivan liikaa tasoitusta näin tasaisessa ottelussa.
Sampo sai otteluun unelma-alun, kun se pääsi heti 1-4-johtoon. Hurrikaani nousi kuitenkin heti tasoihin, ja sillä oli ensimmäisessä erässä paikkansa ottaa ottelussa kuskin paikka. Kotijoukkue johti erää koko ajan ja pääsi yrittämään katkaisua 24-22-tilanteessa. Herrera oli kuitenkin toista mieltä ja käänsi hyökkäyksillään erän Sampolle.
– Ottelu kulminoitui ensimmäisessä erässä. Oli paikat niitata se erä kotiin. Ei tehty niin, harmitteli Lauri Rantanen ottelun päätyttyä.
Ottelu ei tunnelmaltaan noussut tavanomaiselle Hurrikaani-Sampo-kisan tasolle. Ilmeisesti joukkueet pelkäsivät latauksen menemistä yli ja pitivät suurimmat tunteet piilossa. Tämä näkyi Hurrikaanin otteissa toisessa erässä outona vaisuutena. Tuntui kuin kova pakkasjakso olisi hyydyttänyt Hurrikaani-koneen. Apuvirtaa ei ollut saatavilla. Sampo pelasi monipuolisesti. Iso kunnia tästä kuuluu passari Petteri Penttiselle, joka piti Hurrikaani-torjuntaa varpaisillaan. Sampo hyökkäsi tehokkaasti varsinkin kolmen metrin viivan takaa, josta Herrera ja Sampon parhaana palkittu Andrus Raadik (22/+14) vetelivät palloja rataan.
Kolmannessa erässä Hurrikaani näytti saavan hengen päälle ja siirtyi heti 5-1-johtoon. Sampo ei kuitenkaan luovuttanut, vaan tuli tasoihin. Hurrikaani repäisi kuitenkin uudestaan eron neljään pisteeseen. Tämä piste-ero säilyi erän loppupuolella saakka, kunnes Sampo tasoitti tilanteeksi 19-19. Yleisökin heräsi parin epäselvän tilanteen jälkeen ja antoi Hurrikaanille lisäenergiaa ottaa päivän ensimmäinen erävoitto.
Tuntui lupaavalta, mutta jostain syystä Hurrikaanin peli palasi ensimmäisten erien hengettömään moodiin. Sampo jatkoi kärsivällistä jauhamistaan ja näytti vievän erän näytöstyyliin. 10-15-tilanteessa helmikuun kuukauden pelaajaksi valitulle Eetu Häyriselle tuli musta hetki ja muutaman virheen jälkeen Hurrikaani nousi jo pinnan päähän. Sampo piti kuitenkin päänsä kylmänä ja torppasi Hurrikaanin lähentely-yritykset vieden ottelun lopulta 1-3-lukemin.
Sampo pelasi tasapainoisesti ja monipuolisesti. Kuten Raadik ottelun jälkeen totesi, Herreran paluu levensi joukkueen hyökkäysarsenaalia. Hurrikaani vastaavasti joutui pelaamaan paljon Antti Ropposen (23/+13) kautta. Muilla laitapelaajilla oli vaikeuksia saada palloa Sampo-torjunnan ulottumattomiin.
Sampolle voitto merkitsi sitä, että joukkue varmisti itselleen vähintään kolmannen sijan. Kakkossijasta se kamppailee vielä loppukierrosten ajan Ettan kanssa.
Jos Etta huomenna voittaa ottelunsa LEKA Volleytä vastaan, tarkoittaa se sitä, että Hurrikaanin nelospaikka runkosarjassa varmistuu. Jos LEKA voittaa, säilyttää Hurrikaani mahdollisuutensa nousta kolmanneksi.
Hurrikaanin osalta runkosarjassa on jäljellä vielä kaksi ottelua. Huomenna sunnuntaina pelataan Monarilla Akaata vastaan, ja ensi torstaina Etta saapuu Loimaalle.