Tiikerit- Hurrikaani 3-0 (25-17, 25-19, 25- 18)

Ennakkosuosikkina välieräsarjaan startannut Kokkolan Tiikerit piti kotietunsa Kokkolassa pelatussa ottelussa. Hurrikaanin valmentaja Ville Kakko oli päättänyt antaa vastuuta edellisessä Etta pelissä onnistuneelle Jani Niskakankaalle. Näin ollen Hurrikaanin yleispelaajakaksikon ottelun alussa muodosti Niskakangas ja  Aivars Petrusevics.

Ottelu alkoi kotijoukkue Tiikereiden komennossa, Tiikerit karkasi heti erän alkumetreillä viiden pisteen johtoasemaan. Tuota viiden pisteen etumatkaa Hurrikaani ei kyennyt missään vaiheessa kuromaan umpeen vaan erän loppumetreillä kotijoukkue repi eroa vieläkin suuremmaksi. Hurrikaanin suurimmaksi kompastuskiveksi muodostui kehno hyökkäyspeli ja peräti neljä suoraa vastaanottovirhettä.

Toiseen erään Hurrikaani sai paremman startin kuin avauserään, mutta erän edetessä Hurrikaani jatkoi avauserän tapaista haparointiaan. Joukkueen ulkomaanavut  Petrusevics ja Cedic eivät saaneet onnistumisia aikaan ja avauserän tapaan erä oli selvästi Tiikereiden. Tiikerit pelasivat tasaisen varmasti, ilman suurempia vaikeuksia pelissään. Passari Steven Kehoe jakoi tasaisesti vastuuta laitapelaajilleen, jotka onnistuivat Hurrikaanin virkaveljiään tehokkaammin.

Avauserän tapaan Hurrikaani pelaa itselleen katastrofaalisen alun ottelun kolmanteen erään. Erä alkaa kentälle Petrusevicsin tilalle tuleen Rajalan suoralla vastaanottovirheellä. Tämän jälkeen seuraa tukku muitakin virhesuorituksia. Tiikereiden Antti Leppälä syöttää taululle jo 6-0 lukemat ja passivastuuta kantanut Penttinen saa tehdä tilaa Aleksi Kössille. Kössi yrittää herätellä joukkuetta mukaan peliin. Kössinkään tuoma rytminvaihdos ei auta, vaan Hurrikaani kärsii tässäkin erässä kunnon selkäsaunan.

Välieräsarja käynnistyi Hurrikaanin kannalta surkeasti, kentällä vaikutti olevan joukkue vailla tahtoa taistella finaalipaikasta tosissaan. Hurrikaanin valmennuksella onkin paljon mietittävää ennen Loimaalla pelattavia otteluita, joukkue on saatava taistelemaan tosissaan finaalipaikasta. Hurrikaanin ottelun ainoa onnistuja ottelussa oli Jani Niskakangas joka suoritui roolistaan kelvollisesti, lisäksi vaihtopenkiltä peliin tullut Kössi loi parempaa taisteluilmettä Hurrikaanille.

Asennepuolta tuskaili ottelun päätyttyä myös valmentaja Ville Kakko: – Joukkue oli todella aneeminen tänään, kakkospassarimme Aleksi Kössi oli tänään nälkäisin pelaajamme. Näin ei voi olla jatkossa, jos pelaaminen ei nyt innosta niin en tiedä koska sitten. Tällä ilmeellä ja esityksellä emme olisi voittaneet runkosarjassa peliäkään. Meillä on ollut tämän kaltaisia pelejä muutamia kaudella, vaikealla hetkellä joukkueestamme ei tahdo löytyä sytyttäjää ja vastuunkantajaa. Tästä vaisusta esiintymisestä huolimatta olen toiveikas, että kotisalissa peliesityksemme ja ilmeemme on aivan toinen.