Hurrikaani- Valepa 3-2 (28-30, 25-22, 25-22, 19-25, 13-15)

Lauantai-iltapäivän Hurrikaani-Loimaan ja VaLePan runkosarjan viimeisessä ottelussa ei panosta ollut, mutta paikalle saapuneet 843 katsojaa näkivät siitä huolimatta kovan väännön runkosarjassa sijoille kaksi ja kolme tulleiden joukkueiden välillä. Lopulta runkosarjassa toiseksi sijoittunut vierasjoukkue oli viidennen erän jälkeen vahvempi.

Avausseitsikot:

Hurrikaani-Loimaa: #3 Konstantin Shumov, #5 Ryan Jay Owens, #10 C Eemeli Kouki, #12 Mauri Kurppa, #15 Matti Oivanen, #16 Luke Smith ja #1 (L) Jesse Mäntylä.
VaLePa Sastamala: #4 Elvis Krastins, #7 Mikko Esko, #9 Andrei Levchenko, #12 Eduard Venski, #13 Olli Kunnari, #15 Jesus Chourio ja #10 (L) Jarmo Korhonen.

Avauserän alku oli Hurrikaani-Loimaalta vahvaa pelaamista. Hakkurina pelannut Ryan Jay Owens tuli vahvasti otteluun ja takoi yhdessä yleispelaaja Luke Smithin kanssa pisteitä. Tekniselle aikalisälle mentäessä Valepa kiri eron yhteen pisteeseen. Teknisen aikalisän jälkeen Jesus Chourio ja Olli Kunnari alkoivat vierailta saada pelistään kiinni. Valepa nousi erään mukaan. Erä eteni tasaisesti aina jatkopalloille asti, jolloin molemmilla joukkueilla oli eräpallonsa, mutta vain vierasjoukkue onnistui käyttämään omansa, kun Kunnarin tulinen syöttö meni Smithin käsistä katsomoon. Avauserä Valepalle lukemin 30-28.

Toisessa erässä terävämpi Hurrikaani:

Toinen erä alkoi tasaisemmin. Vapautuneesti pelanneet joukkueet näyttivät vuorotellen parastaan. Hurrikaani eteni tekniselle aikalisälle kolmen pisteen johdossa Jesus Chourion syöttäessä pallon verkkoon. Muutenkin Valepan venezuelalaishakkurin pelaaminen oli hieman vaillinaista läpi kahden ensimmäisen erän.

Toisen erän aikana kotijoukkue ei päästänyt vieraitaan mukaan peliin teknisen aikalisän jälkeen. Hurrikaani-Loimaa onnistui hyökkäyksissään Owensin johdolla mallikkaasti. Erän näyttävin palloralli nähtiin tilanteessa 18-15, kun Valepa takoi palloa kohti kotijoukkueen kenttäpuoliskoa, mutta Hurrikaani-Loimaa puolusti kaiken ja lopulta Luke Smith tälläsi Dima Dolgopolovin haun jälkeen pallon vieraiden torjunnan läpi kenttään.

19-3-2016-3

Matti Oivanen syötti illan ensimmäisellä ässällään erän lopulla neljä eräpalloa kotijoukkueelle, joista lopulta kolmas kelpasi, kun kapteeni Eemeli Kouki päätti erän lukemiin 25-22.

Dima Dolgopolov pystytti klinikan kolmannessa erässä:

Kolmas erä alkoi Hurrikaanin osalta todella vahvasti. Kentälle tullut Tuomas Koppanen iski Dolgopolovin passista ensin kotijoukkueen johtoon ja tämän jälkeen ukrainalaispassari torjui kolme kertaa Valepan hyökkäyksen putkeen pakottaen Ugis Krastinsin aikalisään.

Aikalisän jälkeen peli pysyi kotijoukkueen näpeissä ja erän tekniselle aikalisälle edettiin Hurrikaani-Loimaan selvässä 14-8 johdossa. Ennen teknistä aikalisää Timo Jokinen otti Olli Kunnarin paikan vieraiden kenttäpuoliskolta. Aikalisän jälkeen Valepa vaihtoi myös hakkuria erän lopuksi, kun Chourio pääsi huilaamaan ja kentältä paikan otti Stanislav Neviadomskyi.

Erän loppupuolella Hurrikaanin ote alkoi lipsumaan ja vieraat pääsivät vahvemmin erään kiinni. Ero kaventui aina kahteen pisteeseen, mutta lopulta kotijoukkue marssi selkeään 25-22 lukemin tulleeseen erävoittoon, kuten toisessakin erässä.

VaLePa vei ottelun viidenteen erään:

Hurrikaanin voitettua toisen ja kolmannen erän niin Valepa tuli sisuuntuneena neljänteen erään. Heti erän ensimmäisistä pisteistä alkaen näki, että vierasjoukkue haluaa viedä ottelun viidenteen erään. Kentälle palannut Jesus Chourio oli tuhoisa Hurrikaanin kannalta, kuten myös keskipelaaja Andrei Levchenko, joka tappoi palloja verkolta hyvällä prosentilla.

Tekniselle aikalisälle edettäessä vierailla oli neljän pisteen johto jota Hurrikaani-Loimaa lähti kiivaasti kirimään kiinni, mutta ei siinä onnistunut. Neljäs erä lopulta selvästi Valepalle lukemin 25-19.

Viides erä Valepalle:

Viides erä alkoi äärimmäisen tasaisesti. Joukkueet takoivat vuorotellen pisteitä eikä ensimmäisen 15. pisteen aikana nähty kertaakaan kahden pisteen johtoa. Ensimmäisen kerran, kun kahden pisteen johto tuli niin se tuli Valepalle 7-9 tilanteessa. Tämän jälkeen Hurrikaanin päävalmentaja Lauri Rantanen otti aikalisän, jonka jälkeen kolme seuraavaa pistettä meni kotijoukkueelle, joka johti vieraiden aikalisään 10-9 tilanteessa.

Eemeli Kouki yritti takoa vimmatusti palloa Valepan kenttään

Erä jatkui edelleen tasaisena. Kumpikaan joukkue ei halunnut hävitä runkosarjan viimeistä ottelua. Lopulta Mestaruusliigan runkosarjan toiseksi päätynyt Valepa oli erässä lukemin 15-13 parempi.

Hurrikaanin ottelut jatkuvat keskiviikkona Mestaruusliigan pudotuspeleissä, kun puolivälierät alkavat kotiottelulla vielä epäselvää vastustajaa vastaan klo. 18:30 alkaen.