Hurrikaani – Savo Volley 3-1 (25-16,20-25,25-20,25-21)

Perjantain kotivoitto sai jatkoa sunnuntaina. Hurrikaani kukisti neljässä erässä Savo Volleyn, vaikka savolaisten riveistä löytyy tähtipelaajia Antti Siltalasta Lelu Ojansivuun. Ottelun tähtiloiston varasti kaikkien yllätykseksi 19-vuotias liigadebytantti Lauri Vanhanen, joka kentälle päästyään pelasi ennakkoluulottomasti. Jopa niin hyvin, että aina rauhallinen Jussi Heino intoutui miestä kehumaan. – Erittäin reipas kentällemeno ja hyvää pelaamista. Kertoo paljon miehen itseluottamuksesta, kun muutaman virheen jälkeen nousi montusta jälleen pelaamaan hyvällä tasolla, kiitteli Heino.
Ottelun alku oli Hurrikaanin näytöstä. Sen pelaaminen jokaisella osa- alueella oli vahvaa. Silmiinpistävää oli tapa, jolla se hoiteli jatkopallotilanteet. Niihin savolaiset eivät löytäneet mitään lääkettä. Inoslav Krnic tarjoili laadukkaita hyökkäyspaikkoja koko arsenaalille, eikä Savo Volley päässyt torjumaan. Kaikkiaan ottelussa vain kolme torjuntapistettä saalistanut Savo Volley joutui verkolla kroatialaisen juoksuttamaksi.
Vasta Mikko Väliahon tultua kentälle, parani vierasjoukkueen pelaaminen. Väliahon leijasyöttö oli vaarallinen, keskipelaajalle merkittiin käsittämättömät kuusi ässäsyöttöä. Pitkälti Väliahon ja ottelun kuluessa otteita parantaneen, ja joukkueen parhaana palkitun Miro Määttäsen ansiosta Savo Volley pääsi kiusaamaan kotijoukkuetta.

Alussa savolaiset ottivat muutaman pisteen johdon, mutta 10-11 tilanteessa Heinon käyttämä aikalisä muutti erän kulun. Sen jälkeen isännät nousivat ensin rinnalle ja pitivät lopulta erän itsellään. – Kahdenkymmenen pisteen jälkeen pelaamisemme aina loppui. Hurrikaani osasi erien loput pelata paremmin, Jukka Tuovinen myönsi. Kolmannessa erässä kävi juurikin Tuovisen mainitsemalla tavalla. 20-20- tilanteesta Hurrikaani lasketteli viisi pistettä putkeen ja kolmannen erän erävoitto oli selviö.

Ottelun loppua kohden tunnetaso alkoi nousta. Heino tulistui tuomaritulkinnasta niin paljon, että Kenneth Aro antoi ensin keltaisen kortin ja sen jälkeen punaisen. Hurrikaani osasi käsitellä epäselvän tilanteen oikealla tavalla, eikä antanut hermokontrollin sen enempää pettää. Lopulta neljännen erän lopun vahva rykäisy tuotti erävoiton ja kolme sarjapistettä.

Vaikka Antti Ropponen saalisti ottelun parhaan pelaajan palkinnon ja kentän korkeimman pistemäärän (21), on Vanhasen pelaaminen nostettava esille. Vanhasen esiintyminen oli kuin koko Hurrikaanijoukkueen alkukausi. Se on ollut rohkeaa pelaamista, jossa järki ja maltti on pysynyt mukana. – Iso rispekti Jussille, että antoi minun olla kentällä muutaman vastaanottovirheen jälkeen. Aika moni muu valmentaja olisi vaihtanut minut jo pois kentällä, Vanhanen tuumi.

Alkukautta on kulunut neljä peliä ja viime kaudella Turun Tovereissa ykkössarjaa pelannut Vanhanen kehuu alkanutta kautta vuolaasti. – Koko ajan päästään joukkueena paremmin ja paremmin pelaamiseen kiinni. Samoin oma pelaaminen paranee. Jussi tekee meidän kanssa hyvää työtä, fiksu nuori mies tunnustaa. Vanhasen syksyyn on kuulunut ylioppilaskirjoitukset, mutta nyt syksyn osalta kirjoituksen on takana. Maantiedon ja Englannin kirjoittanut yo- kokelas pääsee nyt keskittymään täysillä lentopalloon. – Äiti minua kehuu pelien jälkeen maasta taivaaseen, isä taas puuttuu pikku yksityiskohtiin, salolaistaustainen Vanhanen paljastaa. Tällä menolla kehuja antaa jatkossa muutkin kuin äiti.