Hurrikaani-Leka Volley 3-2 (19-25, 27-25, 25-19, 23-25, 15-6)

Hurrikaani ja LEKA Volley kävivät torstai-iltana kiivaan ja aaltoilevan kamppailun toisen puolivälieräottelun voitosta. Kotijoukkue oli lähes kaksi erää samassa kohmeessa kuin keskiviikkonakin, mutta Maksim Buculjevicin vahva syöttövuoro toisen erän lopulla herätti loimaalaiset henkiin sekä kentällä että katsomossa. LEKA oli vienyt avauserän selkeästi nimiinsä, ja suussa ehti maistua toisen vierasvoiton makea maku, kun joukkue johti toistakin erää jo 21-24-lukemin.
Hurrikaani teki mahdottomasta mahdollisen, kun se Buculjevicin syöttövuorolla kampesi itsensä kolmen eräpallon takaa aluksi tasoihin ja lopulta voittoon. Keskipelaaja Karri Kutinlahti oli nousun toinen arkkitehti kahdella hyökkäyspisteellään ja yhdellä torjunnallaan. Ilman tätä huimaa nousua Hurrikaani olisi ollut painitermein ilmaistuna sillassa sekä illan ottelussa että koko ottelusarjassa. Seuraavat kaksi ottelua kun pelataan Kuopiossa, jonne olisi ollut tuskaista lähteä 0-2-tappioasemassa.
Nyt tilanne on 1-1, ja playoffs-sarja muuttui paras kolmesta –systeemiksi.
– Alkupeli näytti eilisen toisinnolta. Onneksi herättiin toisen erän lopulla, kertoi mahtipelin pelannut kapteeni Matti Oivanen (19/+11).
Hurrikaani sai toisen erän nousustaan hyvät eväät myös kolmanteen erään. Syöttöpeliä järkevöitettiin ja pakotettiin LEKA tekemään pisteensä itse. Keskipelaajat Oivanen ja Kutinlahti (14/+13) olivat viisi kertaa seinänä edessä kuopiolaisten hyökkäyksissä. Erä oli totaalista Hurrikaanin hallintaa. Lukemissa 24-14 Hurrikaani alkoi jo siirtää ajatuksensa seuraavaan erään, ja LEKA pääsi kaunistelemaan loppulukemat siedettäviksi.
Samalla se sai uudestaan pelijuonesta kiinni ja pakotti Hurrikaanin uudelleen takaa-ajajan asemaan. 1-6-lukemin alkanut erä sai Lauri Rantasen tekemään yleispelaajavaihdon. Tomi Rumpunen (8/+3) teki tilaa Max Staplesille. Vaihto piristikin kotijoukkueen hyökkäyspeliä. Hurrikaani kävi jopa 16-15-johdossa, mutta loppuerässä mm. Akseli Lankisen (5/+3) ässäsyöttö ja LEKAn parhaana palkitun Jukka Lehtosen (12/+10) torjuntapiste siivittivät vieraat erävoittoon.
Viidenteen erään panokset kovenivat äärimmilleen, kun kumpikin joukkue oli ottelun aikana kokenut sekä suuria onnistumisen elämyksiä ja karvaita pettymyksen tunteita, ja nyt kaikki lopulta ratkeaisi 15 pinnan tynkäerässä.
– Ei pysynyt paletti kasassa samalla tavalla kuin eilen. Meillä oli jo voiton avaimet, mutta Hurrikaani ei tänään antanut periksi ja ansaitsi voittonsa. Viidennessä erässä ei pystytty toteuttamaan aiemman pelin suunnitelmaa. Siksi se repesi heti alussa, myönsi LEKAn kokenut valmentaja Jukka Tuovinen loppukahveilla.
Hurrikaanin aloitus viidennessä erässä oli tyrmäävä. Antti Ropponen (23/+10) ja Oivanen tekivät pinnoja vuorotahtiin, ja hetkessä tulostaululla komeilivat luvut 10-2. Erä ja ottelu oli sitä myöten taputeltu, ja Hurrikaani sai balsamia haavoilleen ja näytti, mihin se parhaimmillaan kykenee.
Kovan paineen alla Hurrikaani kairasi väkisin voiton itselleen. Jesse Mäntylä pelasi aivan loistavan puolustuspelin ja antoi joukkuetovereilleen mahdollisuuden tehdä pisteitä puolustuksen jälkeisistä jatkopalloista. Matti Oivanen ja Karri Kutinlahti tuottivat yhteensä 11 torjunnallaan harmaita hiuksia kuopiolaisille. Joukkue teki jälleen 23 syöttövirhettä ja vain neljä ässää, joten tällä osastolla on Buculjeviciä lukuun ottamatta edelleen kehitettävää.
Pari päivää huilataan, ja sitten sunnuntaina on vuorossa joukkueiden kolmas kohtaaminen. Kuopiossa pelataan myös maanantaina, jolloin ottelusarja on katkolla jommallekummalle joukkueelle. Tällaisten ottelusarjojen katkaiseminen on vaikeaa, joten hyvinkin mahdollista on, että Kuopiossakin voitot tasataan. Silloin ratkaiseva viides ottelu pelattaisiin ensi torstaina Loimaalla.