Sampo – Hurrikaani 2-3 (25-20,18-25,25-21,18-25,16-18)

Suomen cup ratkeaa sunnuntaina Kupittaan uudessa palloiluhallissa Vammalan Lentopallon ja Hurrikaanin välisessä finaaliottelussa. Nyt järjestyksessään 48 Suomen cupin finaali Valepan ja Hurrikaanin välillä varmistui tänään kun Valepa voitti Lentopalloseura Ettan neljässä erässä ja Hurrikaani kuittasi finaalipaikan Pielaveden Sampon kustannuksella viidessä erässä. Varsinkin Hurrikaani ja Sampo tarjosivat Kupittaa yleisölle sellaisen näytelmän, jossa loppuratkaisua jouduttiin odottamaan aina jatkopalloille saakka. Joukkueet pelasivat erittäin ailahtelevasti ja jokaisessa erässä jompikumpi joukkueista oli koko ajan altavastaajana. Kun ensimmäiset kolme erää Sampon Andrus Raadik oli lähes täysin pitelemätön, näytti siltä, että Timo Tolvanen johdattaa välittömästi ensimmäisellä päävalmentajakaudellaan savolaiset finaaliin. Mutta. Kuten tällä kaudella on saanut moneen kertaan todeta, tämän vuotinen Hurrikaani on vaikeasti ennustettava ja ennen kaikkea, täynnä arvoituksia. Ja lauantai- iltapäivä ei ollut poikkeus. Kun Antti Ropposella (28pist.hyök%63) oli pöljä päivä ja suksi luisti turkulaisella parketilla, syiksi nurmolaisen pelivire savolaisen torjunnan lähes raivon partaalle. – Ropposella oli mahtava ilta. Loistava paikka onnistua lähes täydellisesti, Lauri Rantanen kiitteli hakkuriaan. Päävalmentajan mukaan juuri onnistunut hakkuripeli oli yksi ottelun ratkaisevia tekijöitä. Kun Sampon Eetu Häyrinen jäi 17 pisteeseen, oli hakkurin voitto iso tekijä koko ottelun lopputuloksen kannalta. – Tänään me nimenomaan tarvittiin kovaa hakkuripeliä, ja se me saatiin.

Kun viides erä alkoi, ei hallissa varmasti kukaan ollut varma, kumpi joukkueista poistuu voittajana. Niin vuoristoratamaista pelaamista neljä ensimmäistä erää oli ollut. Eikä viides erä tehnyt siinä poikkeusta. Nopeasti Hurrikaani repi 8-4 johdon, eikä mikään näyttänyt estävän loimaalaisten voittotanssia. Mutta, jälleen mutta. Raadikin syöttövuoro kutisti johtoa piste pisteeltä ja lopulta Sampo kiilasi uskomattomalta tuntuvaan 10-8 johtoon. – Kyllä viides erä oli melkoisen erikoinen. Annoimme omilla virheillä Sampolle peräti 13 pistettä, ihmetteli Rantanen. Sen verran päävalmentaja puolusti omiaan, että muistutti siitä, kuinka paljon viidennessäkin erässä joukkue kaivoi puolustuspalloja peliin. – Päästiin jatkopallohyökkäämään, mutta sössittiin itse niitä tilanteita kaverille.

Tällaiset viiden erän tiukat taistelut voivat ratketa pieniin yksityiskohtiin. Sellainen saattoi olla nyt Raadikin hyökkäys Sampon ottelupallotilanteessa. Kun tästä ei tullut ottelun ratkaissutta pistettä savolaisille, pääsi Hurrikaani syöttämään ja hyökkäämään tuloksellisesti. – Oltiin ehkä lopulta muutamissa kriittisissä vaiheissa hiukan kaveria tarkempi. Muuten ottelu olisi voinut päättyä toisellakin tavalla, analysoi voittajien päävalmentaja.

Sunnuntaina Suomen cup ratkeaa kello 14.00 alkavassa finaalissa. Hurrikaani saa vastaansa ennakkosuosikki Valepan. – Kyllähän asetelmissa Valepa on suosikki, mutta lähdetään tekemään kiusaa ja yhdessä ottelussa voi tapahtua mitä vain, tietää Rantanen.