Hurrikaani – Etta 3-1 (25-16, 25-20, 21-25, 25-17)

Kaksi erää erinomaista peliä kotijoukkueelta. Kolmas erä vieraiden hallintaa, ja viimeinen erä taistelua, tulta ja tappuraa. Siinä oli illan kattaus, kun tällä hetkellä liigan kolmossijasta kisaavat Hurrikaani ja Lentopalloseura Etta jakoivat pisteet erälukemin 3-1.
Hurrikaani laittoi ison vaihteen silmään heti ottelun alussa. Hienon pelin pelannut Matthew West siivitti syöttövuorollaan keltapaidat heti 6-1-johtoon. Amerikkalaispassari oli päättänyt ottaa keskihyökkäyksen repertoaariinsa aiempia otteluja vahvemmin. Matti Oivanen kiitti ja takoi pisteitä Ettan kenttään. Hurrikaanin syöttö kulki mallikkaasti, ja laitahyökkääjät Eemeli Kouki ja Tapio Toiviainen pelasivat hurjilla tehoilla. Ettan kone käynnistyi pikku hiljaa, mutta piste-ero oli erän alussa päässyt liian isoksi. Lopusta huolehti Kouki, joka päätti erän seitsemän syötön putkeen, johon mahtui kaksi ässää.

Toisen erän Hurrikaani aloitti haparoiden. Kun valotaululla loistivat lukemat 9-9, oli Etta tehnyt pisteistään itse vain kaksi. Hurrikaani oli virheillään antanut loput seitsemän. Virheherkkyys väheni erän loppua kohti eikä kotijoukkueella ollut lopulta vaikeuksia napata illan ensimmäistä pistettä plakkariinsa. West laittoi pallot tarkasti Oivasen, Koukin, Toiviaisen, Henrik Porkan ja Antti Ropposen tapettaviksi eikä Etalla ollut kahteen erään yhtään torjuntaa.

Kolmannessa erässä Etta alkoi näyttää niitä ettamaisia otteita, joilla se on liigassa pisteitä kerännyt. Torjuntapeli tiivistyi. Samoin puolustuksessa taisteltiin palloja peliin. Yleisö saikin nähdä monia todella pitkiä palloralleja.

– Kolmannessa erässä syöttömme heikkeni ja hyökkäystempomme laski ja annoimme Ettan ryhmittyä rauhassa torjunta- ja puolustusasemiinsa, jolloin heitä on todella vaikea voittaa, analysoi Hurrikaanin valmentaja Jussi Heino erän kulkua.

Vieraiden yleispelaaja Antti Ronkainen sai passari Lasse Jylhältä paljon vastuuta ja onnistui erässä erinomaisesti myös syötöissään. Hurrikaanilla oli vaikeuksia vastaanottopelissään. Alkuottelussa hihapelissään hyvin onnistunut Aleksi Mutka jäi penkille, ja ainoaksi liberoksi jäi Jesse Mäntylä.

Mäntylä ja ottelun ProLiberoksi valittu Anssi Hakala laittoivat kaiken peliin neljännessä erässä, jossa taistelupisteitä jaettiin tasaisesti aina 15-15-tilanteeseen saakka. Kuumien tunteiden noustessa myös keltaisia kortteja vilauteltiin. Hurrikaani-kapteeni Matti Oivanen sai tästä ylimääräisen latingin syöttöihinsä ja repi syöttöputkellaan eron viiteen pisteeseen. Se riitti Ettalle, joka ei tähän iskuun enää pystynyt vastaamaan.
Molemmilla joukkueilla oli loistavat luvut syöttö/virhe-tilastoissaan. Hurrikaani syötti 12 ässää ja teki vain 13 virhettä. Myös Etan syöttöpeli päätyi suhteeseen 6-5, joten turhia syöttövirheitä ei keskiviikkona paljon nähty. Hurrikaani oli selkeästi parempi torjunnoissa (13-5). Iso ero oli myös hyökkäystehoissa, joissa Hurrikaani oli kolmatta erää lukuun ottamatta selvästi parempi.

Hurrikaani jatkaa pisteiden metsästystä sunnuntaina. Loimaan palloilupäivän vuoksi poikkeuksellisesti vasta klo 19.00 alkavassa pelissä vastaan tulee Raision Loimu.