Hurrikaani-Isku 3-2 (29-27, 19-25, 19-25, 25-21, 15-9)
Yleisöä 794
Aloituskentälliset:
Hurrikaani: Cedic-Kouki-Oivanen-Määttä-Petrusevics-Koppanen-Mäntylä
Rantaperkiön Isku: Tihinen-Härkönen-Kaislasalo-Helenius-Sinkkonen-Eaton-Mutka

Raision Loimu voitti aiemmin lauantai-iltapäivällä Joensuun Riennon ja varmisti näin runkosarjan kolmospaikan. Samalla Hurrikaanin ja Iskun pelistä katosi viimeinenkin panos.
– Peli oli vähän pallottelua, kun molempien joukkueiden sarjasijoitus on pudotuspelejä ajatellen selvä, totesi myös Iskun parhaana palkittu keskihyökkääjää Sauli Sinkkonen (14/+11). Samoilla linjoilla oli Hurrikaanin Matti Oivanenkin (13/+2). – Viimeinen silaus keskittymisestä jäi puuttumaan.

Hurrikaani palkitsi pelin alussa helmikuun tähdistöön valitun libero Jesse Mäntylän. Jerry sai palkinnostaan energiaruiskeen ja oli avauserässä sekä puolustuspelissä että erityisesti ”varapassarina” mies paikallaan. Hurrikaanilla oli vaikeuksia vastaanotossaan. Siksi Mäntylä joutui usein heittämään kauas verkosta jääneen noston hyökkääjilleen ja onnistui siinä hienosti.
Avauserää väännettiin jatkopisteille saakka. Katkaisemiseen tarvittiin Matti Oivasta, joka päätti erän kahteen komeaan ässäsyöttöön.

Toisessa erässä Isku meni heti Tatu Härkösen(14/+12) vaikeilla syötöillä 3-7-karkumatkalle. Tuomas Tihiselle sattui myöhemmin pari perättäistä hyökkäysvirhettä. Tämän jälkeen Iskun valmennusjohto päätti ottaa jalkavaivoista kärsineen luottopelaajansa penkille. Tilalle tullut Ossi Mäkinen arkaili alussa, mutta näytti myös muutaman kerran terävää kättään. Hurrikaanilla oli vaikeuksia päästä laidoista ohittamaan Iskun ulottuvaa torjuntaa. Kalle Määttä muutti syöttökohdetta, ja kotijoukkue onnistuikin paremmin kolmen metrin hyökkäyksissään. Se ei kuitenkaan riittänyt erävoittoon, kun Samuli Kaislasalo (21/+12) ja Härkönen pitivät verkolla huolen tarvittavista pisteistä.

Pitkän erätauon jälkeen yleisö odotti vaihtoja Hurrikaanin pelaajistoon, mutta Ville Kakko pysyi ennen peliä sovitussa suunnitelmassa, jonka mukaan Aivars Petrusevicsille (20/+6) annetaan peliaikaa. Niinpä viime pelissä loistanut Kasimir Vuorinen pysyi vaihtonurkkauksessa, vaikka latvialaisella olikin välillä vaikeuksia pelissään.
Isku jatkoi samalla intensiteetillä. Taitava passasi Conor Eaton nautti pelaamisesta. Ihailtavan varmasti hän löysi keskipelaajansa Härkösen ja Sinkkosen, jotka molemmat takoivat ottelussa kovat teholukemat.

Kolmas erä oli hyvin rikkonainen eikä vähiten alituisten tuomarikokousten vuoksi. Ottelun lopputuloksen kannalta olennainen vaihto nähtiin 16-20-tilanteessa, kun Määttä vaihdettiin Tauno Lippiin.

-Taunon sisääntulon jälkeen passipeli rauhoittui ja pelimme alkoi sujua, totesi virolaisen huippuillan myös Ville Kakko pelin jälkeen.
Neljännessä erässä Hurrikaani pääsi karkuun 8-10-tilanteessa, kun Petru aluksi onnistui nelospaikalta. Vladimir Cedic (22/+10) torjui Mäkisen. Seuraavaksi Eemeli Kouki (16/+9) onnistui. Kun vielä Kaislasalo teki hyökkäysvirheen, meni kotijoukkue 12-10-johtoon, joka piti erän loppuun saakka.

7-3-2015-4-1024x906

Matti Oivanen palkittiin Hurrikaanin parhaana

Ratkaisuerässä tahtipuikkoa heilutti Matti Oivanen. Ottelussa viisi ässää syöttäneen huittislaisen syöttövuoron jälkeen tilanne oli jo 4-1. Peräti 91% hyökkäystehoilla erässä pelannut kotijoukkue ei päästänyt tamperelaisia enää lähietäisyydelle, vaan piti runkosarjan kotitappioiden määrän kahtena. Vain VaLePa ja Tiikerit ovat pystyneet kaatamaan Hurrikaanin Loimaan liikuntahallissa.
Hurrikaani matkustaa vielä alkuviikosta Ettan vieraaksi peliin, jossa ei siinäkään ole enää muuta panosta kuin kunnia. VaLePa, Tiikerit ja Loimu pääsevät ensi keskiviikkona valitsemaan vastustajansa nelikosta Sampo, Etta, LekaVolley ja Isku. Runkosarjan kärkikolmikko tekee aluksi valintansa, ja sen jälkeen Hurrikaani saa vastustajakseen jäljelle jääneen joukkueen. Tarkempi peliaikataulu jatkopeleihin selviää siis vasta, kun vastustaja puolivälieräkierrokselle varmistuu.