Hurrikaani – Team Lakkapää 3-2 (25-19, 25-17, 27-29, 19-25, 15-12)

-Pelattiin taas ottelun alussa kaksi erää aivan hirveää peliä, kuten Sampoakin vastaan, kuvaili ottelua Lakkapään valmentaja Henry Tuomi.

-Kentällä oli uusi passari, mutta ongelmat meidän pelissämme olivat kaikkialla muualla kuin passipelissä, summasi ottelun puolestaan Hurrikaanin käskijä Lauri Rantanen.

Näihin kahteen kommenttiin kiteytyy hyvin ottelun kulku Loimaalla lauantai-iltana.

Hurrikaanin kannattajat tulivat katsomaan serbialaisen passarin Maksim Buculjevicin otteita. Rantanen laittoi ”Pusun” rohkeasti heti aloitukseen. Alku näytti lupaavalta, mutta osaksi tämä johtui Lakkapään heikosta peliin lähdöstä. Loppujen lopuksi pidemmän korren passaripelissä taisi viedä kanadalainen Joshua McKay, joka johti joukkojaan mallikkaasti koko ottelun ajan. Hurrikaanin kannalta lupaavaa oli nähdä akselin Pusu-Ropponen toimivan. Antti Ropponen (22/+15) oli joukkueensa tehokkain, vaikka välillä oli jälleen vaikeuksia ajoituksissa.

Thomas Douglas-Powell (16/+1) näytti osaamistaan ottelun alussa, mutta vaipui hieman loppua kohti. Miehellä oli kolmannen erän jatkopalloilla mahdollisuus ratkaista ottelu suoraan kolmessa erässä, mutta aivan ei ollut sihti kohdillaan hyvässä paikassa eräpallotilanteessa. Lakkapään varmimpiin pelaajiin ottelussa kuulunut Jouni Palokangas (17/+6) ratkaisi lopulta kolmannen erän vieraille.

Myös neljännessä erässä Hurrikaani haki peliään eikä kukaan tuntunut pääsevän tekemään ratkaisuja. Hyökkäykset olivat puolivillaisia eikä torjuntapelikään häikäissyt. Lakkapää vaihtoi hakkuria, ja kentälle päässyt Niko-Matti Koskela (9/+5) tekikin paljon pisteitä Hurrikaani-torjunnan läpi. Hurrikaani nousi vielä erässä tasoihin tilanteessa 15-15, mutta Palokankaan johdolla rovaniemeläiset kiskoivat itsensä karkuun ja selkeään erävoittoon.

Viidenteen erään Hurrikaani sai alkuun tärkeitä onnistumisia ja onnistui tekemään muutaman pinnan eron, joka säilyi loppuun saakka.

Rantanen myönsi, että paljon on vielä hommia tehtävänä, jotta kuusikko saadaan kentällä pelaamaan yhtenäisesti. Nyt pelaajat väläyttelivät ajoittain, mutta vain libero Jesse Mäntylä (vastaanottoprosentti 67 ilman virheitä) ja Matti Oivanen (12/+10) säilyttivät tasonsa koko ottelun ajan.

Joukkueen hitsaaminen yhteen jatkuu sunnuntaina Raisiossa, jossa harjoituspeleissä vastaantulijaksi jäänyt Loimu tulee ärsytettynä vastaan. Ossi Rumpusen johdolla Loimu aikoo varmasti kääntää tappioputkensa suuntaa.