Hurrikaani-Loimaa otti komean 3-1 kotivoiton uuden päävalmentajan Lauri Rantasen alaisuudessa keskiviikko-iltana Pielaveden Sammosta. Kotijoukkueen tehokkain oli hakkuri Mohamed Al Hachdadi, joka iski 20 pistettä ja syötti kaksi ässää. Vierasjoukkueen parhaana palkittu hakkuri Eetu Häyrinen iski 12 pistettä. Piristyneen Hurrikaanin ottelua Liikuntahallissa seurasi yhteensä 744 katsojaa.

Avausseitsikot:

Hurrikaani-Loimaa: #10 C Eemeli Kouki, #11 Mohamed Al Hachdadi, #12 Mauri Kurppa, #13 Tuomas Koppanen, #15 Matti Oivanen, #16 Luke Smith ja #9 (L) Tomi Mutka.
Pielaveden Sampo: #7 Eetu Häyrinen, #8 Mikko Väliaho, #10 Ville Heiskanen, #11 Tuomo Ikonen, #13 Jared Krause, #17 Alen Djordjevic ja #12 (L) Timo Tolvanen.

Hurrikaani – Sampo 3-1 (17-25, 25-19, 25-13, 25-16)

Ensimmäinen erä uusvanhan päävalmentaja Lauri Rantasen alaisuudessa ei lähtenyt Hurrikaani-Loimaalta mitenkään hyvin liikkeelle. Kotijoukkueen hyvistä aloitussyötöistä huolimatta Sampo toimitti palloa tarkasti passari Krausen käsiin. Pielaveden Sampo oli erittäin tehokas hyökkäyksissä avauserässä, joukkueen hyökkäyspelin voi jopa sanoa olleen moitteetonta. Etenkin, 30-vuotiaan slovenialaisyleispelaaja Alen Djordjevicin iskut olivat myrkkyä keltaisissa pelanneelle kotijoukkueelle.

Teknisen aikalisän jälkeen Sampo repi eroa entisestään kotijoukkueeseen ja tilanteessa 11-19 Ryan Jay Owens vaihdettiin Mohamed Al Hachdadin tilalle hakkuriksi, sillä vähäisiä passeja Mauri Kurpalta saanut marokkolaistykki ei onnistunut pisteiden teossa avauserässä. Myös australialaisyleispelaaja Luke Smith otettiin vaihtoon 11-20 tilanteessa ja vieraille menneen avauserän sai kentällä loppuun pelata Kasimir Vuorinen. Avauserä lopulta helpohkosti Pielavedelle 25-17.

Dordjevic hassuttaa Hurrikaanin torjuntaa

Toinen ja kolmas erä Hurrikaanin näytöstä:

Toiseen erään kentälle Pielaveden Sampon kaveriksi tuli uudestisyntynyt Hurrikaani. Al Hachdadi ja Smith palasivat kentälle ja tällä kertaa tulosta alkoi tulla. Teknisellä aikalisällä Hurrikaani johti erää kolmella (14-11) pisteellä. Hakkuri Eetu Häyrinen piti omalla pelillään Sampoa erässä mukana, mutta pelin edetessä Hurrikaani alkoi löytämään entistä paremmin myös torjuntapuolustuspelaamista ja samalla saamaan pisteitä kasaan tiuhempaan tahtiin, joka lopulta riitti selvään 25-19 pistein tulleeseen erävoittoon.

Kolmas erä oli kotijoukkueelta lennokasta pelaamista jossa oli sitä kuuluisaa tekemisen meininkiä. Kapteeni Eemeli Kouki syötti mm. erän puolessa välissä kaksi ässää putkeen ja kokonaisuutena Hurrikaani-Loimaan syöttö-, vastaanotto- ja hyökkäyspeli oli huippuluokkaa. Erä lopulta Hurrikaanille toistakin erää selkeämmin, 25-13.

Muhamedin käsi kävi tänään kovaa

Neljäs erä Hurrikaanin puhdasta tykitystä:

Pielaveden Sampo näytti heti neljännen alussa, että joukkue oli alistunut kohtaloonsa. Hurrikaani-Loimaan hyökkäyspeli oli entistä vapautuneempaa eikä edes 694 Mestaruusliigapelin libero Timo Tolvasen tsemppaaninen auttanut nostamaan joukkuettaan mukaan erään. Tekniseen aikalisään mennessä Tuovinen oli käyttänyt molemmat aikalisänsä, eikä Ville Heiskasen vaihto kentältä pois Antti Poikelaan muuttanut tilannetta. Hurrikaani eteni 14-6 johdossa tekniselle aikalisälle. Kotijoukkueen ote hieman karkaili, mutta se ei muuttanut lopputulosta mihinkään suuntaan. Erä Hurrikaanille lopulta 25-16, kun Al Hachdadi kiersi Matti Oivasen takapassista kolmen miehen torjunnan.

Hurrikaani pelaa seuraavan kotiottelunsa Loimaan Liikuntahallissa keskiviikkona 2.3. LEKA Volleytä vastaan. Ottelu alkaa klo. 18:30.