Hurrikaani-LiigaSärkät 3-0 (25-14, 25-22, 25-22)

Yleisöä 678

Aloituskentälliset:
Hurrikaani: Koppanen- Cedic – Kouki – Oivanen – Määttä – Petrusevics – Vuorinen
LiigaSärkät: Kaksonen – Ribeiro – Narazdin – Carvalho – Kusaj – Keski-Sipilä- Tiermas

Hurrikaani pystyi kääntämään parin vieraspelin kankeuden hieman positiivisempaan peli-ilmeeseen, kun se hoiti ns. pakkovoiton liigajumbo LiigaSärkistä. 3-0-lukemat kertovat kaiken joukkueiden tämänhetkisestä tasoerosta. LiigaSärkät hakee vielä pelirytmitystään eikä nykypelillään pysty haastamaan muita joukkueita liigassa. Valmentaja Shailen Ramdoo kertoi rauhalliseen tyylinsä pelin jälkeen, että joukkue ei voi voittaa, jos se tekee ratkaisevissa kohdissa sellaisen määrän virheitä kuin Loimaan liikuntahallilla nähtiin.

I erä (5-2, 10-5, 15-6, 20-9, 25-14)

Ramdoonin mainitsemat virheet alkoivat heti pelin alussa. Kaksi selkeää syöttövirhettä ja passari Kusajin käsittelyvirhe veivät Hurrikaanin 4-1-johtoon. Hurrikaanista Vallu Cedic ja Eemeli Kouki pistivät palloa parkettiin ja muu joukkue piti huolen siitä, että vastustajan hyökkäyspeli tyrehtyi joko torjuntaan tai viimeistään liikkuvaan kenttäpuolustukseen, jota johti ensimmäisen liigapelinsä kotiyleisönsä edessä pelannut libero Kasimir Vuorinen. Jesse Mäntylän Korso-pelissä tullut alaraajavamma piti miehen katsomossa, mutta Kassu näytti, että huolta ei ole.

– Aamulla sain tietää, että illalla pääsen pelaamaan. Ei liberon tontti mikään vieras paikka ole. Nyt en saanut paljon syöttöjä vastaanotettavaksi, mutta yritin senkin edestä hoitaa kenttäpuolustuksia ja varmistuspeliä, kertoi kentän parhaana palkittu Loimaan Jankon kasvatti.

31-10-2014-2-1024x682

Kasimir ”kassu” Vuorinen oli rautaa

II erä (1-5, 4-10, 10-15, 20-18, 25-22)

Helppo avauserä tuuditti Hurrikaanin odottamaan toisenkin erän tulevan kotiin kivuttomasti. LiigaSärkät vaihtoi passaria, ja Jussi Mäkinen otti ohjat käsiinsä. Kaksi hienoa torjuntaa, ässäsyöttö ja Cedicin virheputki veivät vieraat nopeasti 4-11-johtoon. Kalle Määtän syöttövuorolla Cedic korjasi virheitään ja painoi palloja pisteiksi. Ramdoo heitti hetkeksi kentälle kaksi passaria, joista puolalainen Kusaj jallitti Hurrikaania parilla toisen kosketuksen pisteellään. Ruotsista LiigaSärkkiin tullut amerikkalainen yleispelaaja Srdjan Nadazdin oli suurissa vaikeuksissa Hurrikaani-torjunnan kanssa läpi koko ottelun. Cedic-Koppanen-kaksikko otti mieheltä luulot pois toisen erän puolivälissä, ja Hurrikaani hivuttautui rinnalle tilanteessa 18-18. Loppuerän hoiti Aivars Petrusevics, ja kotiyleisö selvisi säikähdyksellä.

III erä (2-5, 9-10, 14-15, 20-19, 25-22)

Kolmas erä ottelun tasaisin. LiigaSärkät vei erää parin pinnan johdossa aina 17-17-tilanteeseen saakka, jolloin Hurrikaani pääsi erässä ensimmäisen kerran johtoon. Passari Kalle Määtän passit alkoivat tavoittaa Hurrikaanin laitapelaajat entistä tarkemmin. Kouki ja Petrusevics löivät pallot helposti kenttään usein jopa yli Särkkä-torjunnan. Matti Oivanen oli elementissään syöttöruudussa ruhjoessaan pommeillaan kalajokisten vastaanottopelin palasiksi.

– Paljon on vielä tekemistä, kertoi pääosan vieraiden vastaanottovastuusta kantanut Mikko Keski-Sipilä ottelun jälkeen.

–Pelimme ei kanna loppuun saakka ja aaltoilee liikaa. Hurrikaani puolusti tosi hyvin, antoi Keski-Sipilä tunnustusta vastustajalle.

Ville Kakko oli ottelun tauottua tyytyväinen voittopeliin ja siihen, että Korso-pelissä epäonnistuneet pelaajat nostivat tasoaan tässä ottelussa. – Monien pelaajien esiintyminen kentällä oli tänään positiivista, kehui Kakko omiaan.

Seuraavaksi vastus kovenee huomattavasti, kun keskiviikkona vastaan asettuu Challenge Cupissa turkkilainen Galatasarayn joukkue. Ottelu alkaa klo 18.30.