KyKy-Betset – Hurrikaani- Loimaa 1-3 (18-25,25-20,21-25,15-25)
Hurrikaani- Loimaa matkusti sarjanousija Kyyjärven vieraaksi, eikä suotta. Kolme vieraspistettä oli tavoite, ja sen joukkue saavutti. Vaikka kahdessa ensimmäisessä erässä peli oli ajoittain tuskaista, pitkälle erätauolle lähdettiin tasatilanteessa 1-1. Ottelun alussa Hurrikaanin pelin isoin ongelma oli torjuntapelaaminen, mikä ei tuottanut suoria pisteitä joukkueelle.
– Toisessa ja kolmannessa erässä tehtiin peli itsellemme vaikeaksi, onneksi kolmannen erän loppu tuli meille, Jussi Heino summasi.
Kolmannen erän lopusta on kiittäminen hakkuri Kristers Dardzansia, joka tilanteessa 20-21 astui syöttöruutuun, ja pommitti kahden ässän lisäksi kaksi hyökkäyspistettä, ja johdatti omalla panoksellaan Hurrikaanin erävoittoon.
– Kyky pelasi juuri, kuten osasimme odottaa. Heillä on hiukan matala sali, jota osaavat hyödyntää. Sekä tietysti Aivars Petrusevics, joka on edelleen kovassa kunnossa, Hurrikaanivalmentaja analysoi.
Vaikka kolmas erä venyi tiukaksi, sai loimaalaisjoukkue torjuntapelin kuntoon. Kahteen viimeiseen erään joukkueelle merkittiin kymmenen torjuntapistettä.
– Tiedettiin, miten KyKy hyökkää, mutta ei vaan saatu torjuntoja. Itelläkin oli paikkoja useampaankin torjuntaan, kaksi torjuntapistettä napannut Mikko Suomalainen tuskaili.
Suomalainen ja Miika Haapaniemi pitivät verkolla huolen siitä, että kotijoukkueella oli koko ajan kiire. Haapaniemi kirjautti kymmenen pistettä, joista torjuntoja oli kolme. Suomalaisen pistesaldo oli kuusi, ja niistä kaksi oli torjuntaa. Positiivista oli, että kaksikko hyökkäsi kaikkiaan 11 pistettä.
Kotijoukkueen ykköspelaaja oli loimaalaisille tuttu Petrusevics, joka merkkautti vanhaa joukkuettaan vastaan 15 pistettä. ”Petru” pelasi Hurrikaanissa neljä kautta (2011-2015), joiden aikana Hurrikaani voitti kolme SM- hopeaa ja yhden SM- pronssin. Jos Petrusevics oli kotijoukkueelle tärkein pelaaja, samaa voidaan sanoa Dardzansista. Latvialainen kirjautti 27 pistettä ja kuusi ässää.
Kahdeksan liigakierroksen jälkeen Hurrikaani on jaetulta neljännellä sijalla, keräten kaksi pistettä per ottelu. Voitto Kyyjärvellä oli joukkueelle kolmas putkeen, joten Heinon joukkue on viime vuoden tapaan tekemässä nousua kohti kärkeä.
– Ajattelin etukäteen, että pelaamme hyvin samankaltaisen kauden kuin viime vuonna, mutta pisteiden valossa olemme hiukan etuajassa, Heino myönsi.
Päävalmentajan kanssa samoilla linjoilla oli Suomalainen, joka summasi alkukauden hyvin: Ollaan otettu pisteitä aika maksimimäärä, ehkä PerPo ottelusta ja Savoa vastaan olisi voinut irrota hiukan enemmän. Muuten ollaan pelattu ihan kivasti, keskipelaaja analysoi. Nyt joukkue pääsee jälleen harjoittelemaan huolella, sillä seuraava peli on vasta keskiviikkona 23. päivä Loimaalla, kun vastaan asettuu Vantaa Ducks.