Hurrikaani – Vammalan Lentopallo 3-0 (25-19, 25-21, 25-20)

Alkuun pieni muistelo menneiltä vuosilta. VaLePan ja Hurrikaanin pelit olivat odotettuja tapahtumia, joihin vierasjoukkueen kannattajat jo hyvissä ajoin varasivat paikkoja fanibusseihin. Otteluissa oli villi meno, kun molempien joukkueiden kannattajat pyrkivät kannustuksellaan voittamaan toisensa. Pelaajatkin syttyivät, ja usein tuomaristokin pääsi kokemaan tuomioista hiiltyneiden pelaajien tunnekuohut. Yleensä VaLePa voitti, mutta silti peleistä puhuttiin vielä pitkään valojen jo sammuttua Sylväällä tai Loimaan liikuntahallissa.
Nyt, kun eletään tammikuuta 2019, on moni asia muuttunut. Liikuntahallissa ei punaisia katsomossa näkynyt. Toiminnanjohtajakin jaksoi katsella omiensa peliä vain kaksi erää. Hurrikaani-katsomo piti ääntä, mutta vastakaikua ei kuulunut. Hurrikaani oli valmis taisteluun, mutta VaLePasta ei ollut hippaan mukaan. Tuomaristo hoiti tonttinsa moitteetta, eikä parista kiistanalaisesta tuomiosta jaksettu nostaa mekkalaa kuten ennen. Kaiken kukkuraksi Hurrikaani oli myös kentällä selkeästi parempi joukkue.

VaLePa oli eilen pelaamassaan ottelussa lepuuttanut ykkösnyrkkinsä pelaajia, joten kaiken piti olla kunnossa. Hurrikaani teki kuitenkin jo ensimmäisessä erässä selväksi, että sastamalalaisten pitää tehdä pisteidensä eteen valtavasti töitä. Hurrikaani puolusti raivokkaasti eikä antanut vierailleen helppoja pisteitä.

Hurrikaanin hakkuri Antti Ropponen teki avauserään peräti kymmenen pistettä. VaLePa-torjunnalla ja -puolustuksella ei ollut mitään jakoa, kun nurmolainen survoi palloja parkettiin.
– Pelattiin ihan hyvää lentopalloa, vaikka vastaanottomme ei ollutkaan ihan parhaimmillaan. Joka jätkä taisteli kentällä. Pelattiin rauhallista peruslentopalloa. Kun VaLePakaan ei ollut parhaimmillaan, riitti se tänään 3-0-voittoon, kuvaili ottelun kulkua joukkueensa parhaana palkittu Ropponen.

Hurrikaanin vastaanotto ei tosiaan ollut kunnossa, mutta otteitaan koko ajan parantava passari Matthew West taikoi silti irti jääneistä vastaanotoista kelpo paikkoja hyökätä. Toisessakin erässä VaLePa voitto vastaanottopelin prosentein 47-35, mutta silti Hurrikaani vei erää lähes koko ajan. VaLePan passari Mikko Esko ruokki erässä eniten yleispelaaja Niko Suihkosta, jolla oli kuitenkin isoja ongelmia päästä ohi Hurrikaani-torjunnasta. Kahdeksasta hyökkäysyrityksestä puolet päätyi Hurrikaani-pelaajien käsiin. VaLePalla oli puolestaan suuria vaikeuksia päästä kiinni Hurrikaani-hyökkäyksiin. Punapaitojen ottelun ensimmäinen torjunta nähtiin vasta toisessa erässä tilanteessa 9-8.

Hurrikaani-valmentaja Jussi Heino on saanut sisäistettyä omaa pelifilosofiaansa pelaajiinsa.

– Päästiin melkein aina puolustuksen jälkeen päättämään pallo kunnon hyökkäykseen. Ei tarvinnut tuuppia palloa vastapuolelle. Mukava oli seurata peliä penkin puolelta.

Kolmannessa erässä VaLePa jatkoi hengetöntä pelailuaan eikä päässyt missään vaiheessa kunnolla haastamaan kotijoukkuetta. Mitään ihmeellistä ei Hurrikaanilta tänään vaadittu selkeään 3-0-voittoon.
Vieraiden parhaana palkittiin yleispelaaja Erik Sundberg. Hurrikaanilta otteluisäntä Sallila Yhtiöt palkitsi ansaitusti Rane Ropposen. Koko joukkue olisi voitu myös palkita, sillä heikkoa lenkkiä ei ollut ja jokainen pelaaja teki kaikkensa jokaisen pisteen eteen.

Tässä ottelussa haettiin asetelmia myös ensi viikon cup-finaaliin. VaLePa saa rauhassa keskittyä harjoitteluun ottelua varten, koska sillä ei ole muita pelejä ennen lauantain koitosta. Hurrikaani sen sijaan jatkaa ottelurumbaansa, kun se maanantaina lähtee kohti Oulua, jossa tiistaina vastaan tulee sarjanelonen Etta. Keskiviikko kuluu Kokkolassa, jossa ilta huipentuu Tiikereiden ja Hurrikaanin väliseen otteluun. Torstaiaamuna ollaankin sitten jo kotona, ja perjantaina ehditään vetää treenit ennen lauantain finaalia Turun palloiluhallissa.

Parhaat pistemiehet:
Hurrikaani: Antti Ropponen (23/+16), Tomi Rumpunen (11/+7), Tapio Toiviainen (10/+4), Matti Oivanen (7/+4)
VaLePa: Erik Sundberg (13/+7), Urpo Sivula (8/+2), Tommi Siirilä (6/+2), Markus Kaurto (3/+2)