Hurrikaani Loimaa aloitti Mestaruusliiga kautensa väkevästi, kun joukkue kaatoi Oulun Ettan Loimaan Liikuntahallissa puhtaasti 3-0 (25-17, 25-19, 25-18) lukemin. Hurrikaanista vahvimmin ottelussa oli esillä ulkomaalaishankinnat Mohamed Alhachdadi, Luke Smith ja passari Dima Dolgopolov. 736 katsojaa näkivät, kun ulkomaalaisveijarit järjestivät ajoittain hirmuisia hyökkäysilotteluja, joita vierasjoukkue ei hyvästä yrityksestä huolimatta onnistunut puolustamaan.

Aloituskuusikot

Hurrikaani: #1 Jesse Mäntylä (L), #6 Dima Dolgopolov, #8 Karri Kutinlahti, #10 C Eemeli Kouki, #11 Mohamed Alhachdadi, #13 Tuomas Koppanen ja #16 Luke Smith

Etta: #1 Jussi Mäkinen, #2 Eetu Pennanen, #4 Anssi Hakala, #7 Ville Kaksonen, #10 Dean Bittner, #11 Juho Rajala (L) ja #15 Markus Väisänen

Vierasjoukkue Oulun Etta tuli ryminällä otteluun sisään. Ensimmäiseen neljään pisteeseen vieraiden hakkuri Dean Bittner iski kertaalleen pallon Hurrikaanin kenttään sekä torjui kotijoukkueen hyökkäyksen. Pelin ollessa tasan neljä kotijoukkueen heräsi otteluun mukaan. Tämän jälkeen Hurrikaanin ulkomaalaispelaajat saivat otetta omaan peliinsä ja iskivät rajuja hyökkäyksiä. Pariin otteeseen nähtiin todella kovia pommeja Smithiltä kolmen metrin hyökkäysviivan takaa. Avauserän hahmoksi lopulta muodostui Mohamed Alhachdadi, joka käänsi erän lopulta selvin 25-17 lukemin kotijoukkueelle.

Toinen erä ottelun tiukin:

Toinen erä alkoi avauserän tavoin todella tiukasti. Oulun Etta pysyi erässä mukana aina kymmenenteen pisteeseen asti. Tämän jälkeen alkoi Luke Smithin ja Mohamed Alhachdadin hyökkäys-show, joka johti lopulta 17-11 johtotilanteeseen asti. Tässä vaiheessa vieraiden päävalmentaja Olli Kuoksa pyrki herättelemään joukkuettaan vaihdoilla, kun kentällä tehtiin hakkuri sekä passarivaihtoja.
Hurrikaanin torjuntamuuri

Etta nousikin toisen erän loppupuolella mukaan peliin ja kavensi eron jo viiteen pisteeseen hyvien hyökkäyssuoritusten sekä kotijoukkueen muutamien virheiden avittamina. Ero ei tästä enää kaventunut ja joukkueet iskivät vuorotellen pisteitä ja Hurrikaani nappasi näin myös toisen erän itselleen, mutta tällä kertaa lukemin 25-19. Erän hahmo oli jälleen kerran hakkuri Mohamed Alhachdadi. Ajoittain myös Kouki väläytteli yleispelaajan paikalta, kun vierasjoukkueesta eniten esillä oli keskipelaaja Markus Väisänen.

Kolmas erä Hurrikaanin näytöstä:

Kolmas erä lähti kahden ensimmäisen erän tavoin niukasti liikkeelle. Joukkueet takoivat tasatahtiin pisteitä aina 7-7 tilanteeseen asti jolloin alkoi Hurrikaanin hyökkäys sekä puolustuspeli toimia paremmin. 10-7 tilanteessa Oulun Etta oli pakotettu aikalisään, kun Alhachdadi, Smith ja Karri Kutinlahti toisensa perään iskivät palloa vierasjoukkueen kenttään.Aikalisä ei paljoa kotijoukkueen tahtia hidastanut vaan ote jatkui Hurrikaanin osalta vahvana. Keskipelaaja Kutinlahti syötti 13-8 tilanteessa ässän ja vei kotijoukkueen kolmannen erän tekniselle aikalisälle 14-8 johdossa. Aikalisän jälkeen keskipelaaja toisti aikaisemman ja lisäsi Hurrikaanin johdon jo seitsemään pisteeseen. Ettan parhaana ottelussa palkittu Eetu Pennanen nosti vieraat 15-10 tilanteeseen, mutta tämän jälkeen alkoi Smithin ja Alhachdadin show. Ensin Luke Smith iski pallon kenttään. Tämän jälkeen samainen kaveri painoi kotijoukkueen hakkurin syötön vastapallon vieraiden kenttään ja tilanteessa 17-10 Mohamed Alhachdadi syötti Hurrikaani-uransa ensimmäisen ässän siirtäen kotijoukkueen jo kahdeksan pisteen johtoon. Tässä vaiheessa vieraiden päävalmentaja Olli Kuoksa käytti kolmannen erän toisen aikalisänsä ja yritti herätellä Oulun Ettan vielä peliin mukaan.

Muhamed Alhacdadi löi palloa tehokkaasti kenttään

Etta nousi aina neljän pisteen päähän asti, kun Anssi Hakala ja Ville Kaksonen onnistuivat hyökkäyksissä, ja Luke Smith sortui iskemään verkkoon. 19-15 tilanteessa Hurrikaanin päävalmentajana tänään toiminut Lauri Rantanen pakotettiin aikalisään. Aikalisän jälkeen kotijoukkueen ote peliin jälleen palasi ja ottelun viimeiset pallot iskettiin vuorotellen joukkueiden kesken kenttään. Ottelu päättyi lopulta Kasimir Vuorisen syöttövuorolla tulleeseen vieraiden hyökkäysvirheeseen ja kolmas erä lukemiin 25-18.https://youtu.be/3PEAqTe7Q_Q
Hurrikaani Loimaan kausi jatkuu ensi viikon sunnuntaina 11.10 kotipelillä Sampoa vastaan. Ottelu alkaa kello 17:00.
Tervetuloa ensi viikolla katsomaan uudistunutta Hurrikaania!