Hurrikaani – Shakhtior Soligorsk 0-3 (19-25, 18-25, 20-25)

Hurrikaani ja yli 800 katsojaa pääsivät katsomaan läheltä, kuinka helpon näköistä on lentopallo Valko-Venäjän huipulla. Shakhtior Soligorsk on omassa liigassaan tällä hetkellä kolmantena, mutta ryöpytti pahasti Mestaruusliigassa seitsemäntenä olevaa Hurrikaania. Soligorsk nosti aloitukset varmanoloisesti, passari Artsiom Haramykin (3/+2) oli taitava pallonkäsittelijä, ja lopusta piti huolen huippupelin pelannut hakkuri Uladzimir Zhyhmont (23/+16).

Zhyhmont oli ensimmäisessä erässä aivan liekeissä. Teholukemat 13/+12 avauserään olivat loisteliaat. Hurrikaani voitti koko ottelun torjuntapisteet 11-6, mutta silti valkovenäläinen hakkuri ei suostunut 27 hyökkäyksestään lyömään palloa Hurrikaani-käsiin kuin kolme kertaa. Kollega Antti Ropponen ((7/0) ei hyökkäyksiään torjuntaan iskenyt, mutta muuten tehot jäivät selkeästi virkaveljeä huonommiksi. Lauri Rantanen ottikin nurmolaisen kentältä kolmannessa erässä tilanteessa 4-11.

Hakkuriksi astellut Petteri Friberg olikin lopulta Hurrikaanin ainoita onnistujia. Tehopisteet 6/+5 olivat oivat lukemat reilun puolen erän uurastuksesta.

Hurrikaanin ongelmakohdat olivat lähes peilikuva Soligorskin vahvuuksista. Vastaanotossa oli suuria vaikeuksia. Vastustaja syötti kymmenen ässää ja teki silti vain 13 syöttövirhettä. Hurrikaanin vahvuus liigassa on ollut vahva syöttöpeli. Nyt siitä ei nähty merkkejäkään. Kaksi Maksim Buculjevicin ässää olivat laiha lohtu 15 syöttövirheen rinnalla. Lisäksi hyökkäysten päättämisessä oli ottelun edetessä koko ajan yhä suurempia vaikeuksia.

Käsittämättömintä ottelussa oli se, että valkovenäläiset veivät ottelun selvin numeroin, vaikka heillä oli toisena yleispelaajana koko ottelun ajan Aleh Khmialeuski. Miehen saldo näytti ottelun jälkeen teholukemaa -5 ja hyökkäysprosentti jäi lukemaan 12. Silti ero joukkueiden välillä oli näin suuri.

Joukkueet kohtaavat uudestaan joulukuun 20. päivä Valko-Venäjällä. Silloin Hurrikaanin pitää ottaa vähintään 1-3-voitto ja voittaa sen jälkeen ns. kultainen erä, jotta matka eurocupeissa jatkuisi.

Liigassa ottelut jatkuvat kuitenkin jo viikon kuluttua keskiviikkona, jolloin Hurrikaani saa mahdollisuuden ottaa revanssi Rantaperkiön Iskusta, kun joukkueet kohtaavat toisen kerran tällä kaudella Pyynikin palloiluhallissa. Seuraava kotiottelu pelataan lauantaina 16.12., jolloin Raision Loimu ottaa mittaa loimaalaisista.