Sampo – Hurrikaani 3-2 (22-25,26-24,31-33,25-23,15-9)
ottelusarja Sampolle 2-1
Pielaveden Sampon ja Hurrikaanin kolmas puolivälieräottelu oli kovaa vääntöä alusta saakka. Ottelun juoni oli samantyylinen kuin toisessa kohtaamisessa Loimaalla vajaata viikkoa aiemmin. Tällä kertaa kotijoukkue Sampo oli saanut tiivistettyä torjuntapelaamista huomattavasti aikaisempaa paremmin ja tulikuuma hakkuri Timo Leikas jatkoi paukuttamista. Kaikkiaan peräti 21 torjuntapistettä napannut Sampo osoitti, että kotiläksyt on opeteltu ja Hurrikaanin pelityyli on tiedossa. Mikko Väliaho oli kotijoukkueen suurin torjuntarohmu kaikkiaan seitsemällä torjunnalla.
Ville Kakko ja Jukka Tuovinen luottivat hyvin pitkälti samoihin miehiin kuin kahdessa ensimmäisessä ottelussa. Tuovinen oli vain laittanut aloitukseen toiseksi yleispelaajaksi suoraan Robert Seppäsen Antti Poikelan tilalle. Kakko jatkoi täysin tutulla kaavalla. Juoni oli liiankin tuttu: Edelleen Hurrikaanin toisen yleispelaajan tontti huutaa kovaa ja kylmäpäistä ratkaisijaa. Nyt Aivars Petrusevics teholukema oli -8, jolla ei vain yksinkertaisesti voi kääntää tiukkoja eriä. Hurrikaanin ykköstykki, kuten koko pudotuspelisarjan, oli jälleen Vladimir Cedic (26pist.). Hänen lisäkseen Matti Oivanen paukutti neljä ässää ja nappasi peräti kuusi torjuntaa. Myös Eemeli Kouki pelasi ottelusarjan parhaan pelinsä toistaiseksi (20pist.+16). – On meillä edelleen hiukan ongelmia toisen laitapelaajan kanssa. Sieltä ei nyt löydy tarpeeksi tehoja kääntämään näitä tiukkoja eriä meille, tuskaili kakkosvalmentaja Ari-Heikki Kulmala. Kulmalan mukaan vastustajan kaksikko Leikas – Enderwin Herrera pitää joukkuetta hyökkäyksillään hengissä ja toisaalta Sampo sai nyt Oivasta keskeltä paremmin kiinni kuin aikaisemmin. – Toisen erän lopun johto 23-21 olisi tarvinnut pitää, mutta se lipesi lopulta kaverille. Oltaisiin päästy 2-0 tilanteessa pitkälle erätauolle.

Ottelun viides erä osoitti, että Tuovisen suojatit olivat kriittisillä hetkillä rohkeampia ja joukkueesta löytyi vastuunkantajia. Myös kahdessa ensimmäisessä ottelussa hiukan varjoissa kulkenut Väliaho torjui kahdesti ja Leikkaan pyssy puhui neljästi. Hurrikaanista viimeisessä erässä Cedic onnistui kolmen pisteen edestä. Kakko muutti kokoonpanoa sen verran, että Petrusevicsin paikan otti Kasimir Vuorinen. Sekään ei tuonut voittoa vaan Sampo nappasi ottelusarjassa nyt johdon 2-1. Sillä on torstaina mahdollisuus katkaista ottelusarja ja lähettää Hurrikaani aikaiselle kesälomalle.