Hurrikaani – VaLePa 1-3 (18-25, 27-29, 25-19, 20-25)

Hurrikaanin ja VaLePan väännöt Mestaruusliigassa ovat viime vuosina olleet El Classicon veroisia tapahtumia. Tällä kertaa tunneasteikolla päästiin korkeintaan keskivaiheille. Sastamalasta on yleensä saapunut Loimaalle pari bussilastillista äänekästä VaLePa-väkeä, joka on omalta osaltaan haastanut otteluissa HurriKlaanin melkoiseen kilpalaulantaan, Samoin kentällä on taisteltu viimeiseen mieheen eikä torikokouksilta tuomaripukin luonakaan oli aina vältytty.

Nyt oli toisin. VaLePa pelasi virkamiesmäisesti juuri sen verran kuin tarvitsi. Parikymmentä VaLePa-kannattajaa alkoi kuulua hallissa vasta eräpallotilanteessa. Myös kiimaisin taisteluvaihde säästettiin myöhempiin otteluihin.

VaLePa vei ensimmäisen erän lopulta selvin numeroin, vaikka pitkään edettiin lähes tasatahtiin. Thomas Douglas-Powell (9/+1) tasoitti kahdella ässällään tilanteeksi 18-18, mutta kolmas ässäyritys tyrehtyi virheeseen. VaLePan sankari oli Mikko Esko (6/+5), jonka syöttöputki kesti erän loppuun saakka. Hurrikaani ei saanut Eskon syöttöjä kunnolla ylös. Seurauksena oli kolme hyökkäysvirhettä ja kaksi palloa Tommy Carmodyn (13/+10) torjuntaan. Carmody päätti lopulta erän onnistuneeseen keskihyökkäykseen.

Toisessa erässä VaLePa vei peliä, kunnes tilanteessa 8-12 Lauri Rantanen vaihtoi Tapio Toiviaisen (4/0) DP:n paikalle. Vaihto piristi selkeästi kotijoukkueen peliä. Tapsa nosteli VaLePa-syötöt ilman virheitä Maksim Buculjevicin (1/+1) passattaviksi. VaLePa kiri johtoon Markus Kaurton (10/+7) reippailla iskuilla, mutta Matti Oivasen (7/+6) syöttövuoro toi Hurrikaanin jälleen tasatilanteeseen 18-18. Erän lopulla Hurrikaani teki kohtalokkaan virheen, kun syöttövaihdossa kentälle vaihdetut Matti Toivola ja Karri Kutinlahti (4/+1) yrittivät palata takaisin vaihtoon. Buculjevic unohti vaihtolaikan penkille eikä verkkotuomari Keijo Yli-Kivistö päästänyt häntä takaisin kentälle. Toivola oli ehtinyt vaihtua Ropposeen, joten tilanteessa 25-25 Hurrikaani oli vastaanottamassa VaLePan syöttöä ilman passaria. Helppo pinna sastamalalaisille, jotka pitivät edun itsellään erän loppuun saakka.

Kolmannen erän Hurrikaani pelasi syöttöpeliä lukuun ottamatta lähes virheittä. Vastaanottoprosentti oli 65, ja hyökkäyspeli toimi 62 % tehoilla. VaLePa jäi aseettomaksi Hurrikaanin vyöryttäessä kovilla syötöillään vieraiden vastaanottopeliä rikki. Max Staples (17/+7) hyökkäsi hurjilla tehoilla palloja pisteiksi ja oli rautaa myös vastaanotossa.

VaLePa lykkäsi kuitenkin luun kurkkuun neljännessä erässä. Se teki paljon syöttövirheitä ja oli edelleen vaikeuksissa vastaanotossaan, mutta silti Mikko Esko taikoi hyökkäyspaikkoja omilleen. Muut pelaajat kiittivät ja löivät palloa parkettiin. Myös torjuntapeli oli kolmatta erää tiiviimpää, ja Hurrikaani-hyökkäys jäi erässä viisi kertaa VaLePa-pelaajien käsiin.

Hieman hajuton ja mauton ottelu oli molempien joukkueiden hakkureille vaikea. Urpo Sivulalla (8/-3) ei ollut ns. pelipäivä ja Antti Ropposenkin (16/+2) tehot jäivät vaatimattomiksi. Max Staples oli Hurrikaanin laitapelaajista ainoa, joka, varsinkin kolmannessa erässä, pystyi tekemään pisteitä. Olli Kunnari (13/+5) ja Erik Sundberg (16/+4) väläyttelivät vain ajoittain. Isoin ero joukkueiden välillä olikin keskipelissä, jossa pari Carmody-Kaurto oli hyökkäyksissä monta astetta vahvempia kuin Hurrikaani-trio Shestak-Oivanen-Kutinlahti.