Hurrikaani – Loimu 3-1 (20-25, 25-18, 25-12, 25-16)

Hurrikaani selvitti lopulta helposti tiensä Suomen cupin Final Fouriin. Raision Loimu oli pari erää haastamassa Hurrikaania, mutta romahti kolmannessa ja neljännessä erässä totaalisesti.

Hurrikaani johti avauserääkin jo 12-8, mutta Trent O’Deanin syöttöputkella Loimu kiri tasoihin. Kertaalleen Hurrikaani vielä siirtyi kahden pinnan johtoon, mutta erän loppua kohden Loimun puolustuspeli oli loistavaa, ja se kaivoi hyviäkin hyökkäyspalloja takaisin peliin. Aaltoileva erä päättyi lopulta kohtuullisen selkeästi vieraille.

Toisen erän ja koko ottelun kulminaatiopiste oli se, kun Lauri Rantanen päätti ottaa edelleen loukkaantumisensa jälkeen keskenkuntoisen Max Staplesin kentältä ja antoi Tapio Toiviaiselle näytön paikan tällä kertaa yleispelaajana. Raisiossa käydyssä ensimmäisessä osaottelussa Tapsa tuli hakkurin paikalle tuuraamaan Antti Ropposta. Tapio on saanut syöttöihinsä lisää vaikeusastetta ja sen sai keskiviikkoiltana kokea myös Loimun vastaanottoryhmitys. Yleismies Jantunen laittoi leijoillaan raisiolaisten hihamiehet epätoivon partaalle, ja Matti Oivanen hoiti pisteitä verkolla torjunnoillaan ja hyökkäyksillään.

Loimun valmentaja Christophe Achten aloitti vaihtorumban penkittämällä aluksi Verneri Vetriön. Loimu sinnitteli näennäisesti mukana, mutta nilkkavammastaan huolimatta hurjia syöttöjä viljellyt Thomas Douglas-Powell niittasi erän lopullisesti Hurrikaanille kahdella ässällään.

Kolmannen erän alussa rumpuryhmä päätti ottaa voiton kotiin. Hurjasti omiaan tsempannut poppoo siivitti Hurrikaanin melkoiseen lentoon. Erän alusta saakka oli nähtävissä se, että nyt Hurrikaani on tosissaan hakemassa voittoa. Toiviaisen, Jesse Mäntylän ja D-P:n vastaanotto toimi loistavasti, ja Hurrikaanin parhaana palkittu Maksim Busuljevic tarjoili namupasseja hyökkääjille. Tässä erässä Hurrikaani näytti, millaista sen peli on, kun vastaanotto saadaan toimimaan. Raisiossa varjojen mailla vaellellut Antti Ropponen oli kuin uudestisyntynyt. 26 pistettä tehoilla +18 kertoo tästä kaiken oleellisen. Samoin Matti Oivanen oli kaivanut taistelukirveen esiin ja oli kentän kuningas neljällä ässällään, viidellä torjunnallaan ja 17 pisteellään.

Loimun vastaanotto puolestaan hajosi täydellisesti eikä vierailla ollut paikkoja kunnon hyökkäyksiin. Samat ongelmat jatkuivat Loimun osalta myös neljännessä erässä, jossa Hurrikaani-pelaajien rohkeus riitti tuuppimaan palloa vähän huonommistakin paikoista Loimu-torjunnan käsistä kenttään.

Achten antoi peliaikaa mm. Janne Marttilalle, Tuomas Siirilälle, Kirill Boricheville ja Karri Sihvoselle.

– Tänään annoin uusille pelaajille mahdollisuuden näyttää taitojaan, mutta he eivät käyttäneet tilaisuutta hyväkseen, kertoi silminnähden pettynyt Loimu-luotsi ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa.

– Eka erä oli meiltä hyvä, ja toisessakin erässä ottelu oli täysin meidän kontrollissamme, mutta sitten Hurrikaanista syöttämään asettui pelaaja numero 5 (Tapio Toiviainen), joka viiden syöttönsä myötä nosti Hurrikaanin peliin mukaan ja antoi uskoa siihen, että myös he voivat vielä voittaa. Sen jälkeen Suomen kovin syöttöjoukkue meni menojaan, tuskaili Achten edelleen.

– Itseluottamuksen takia oli tärkeää saada tänään voitto. Syöttö oli jälleen tärkeässä roolissa pelissämme, mutta olen erittäin tyytyväinen myös kolmen viimeisen erän sideout-peliimme. Joukkueemme tärkein pelaaja on tällä hetkellä Tapio Toiviainen, joka monipuolisuudellaan on korvaamaton, kun monella pelaajalla on erilaista kremppaa, suitsutti Lauri Rantanen omiaan ottelun tauottua.

Hurrikaani pääsee siis edustamaan varsinaissuomalaista lentopallo-osaamista tammikuussa Turun uudessa liikuntahallissa pidettävään Suomen cupin lopputurnaukseen, johon paikkansa on varmistanut myös VaLePa.

Nyt Hurrikaani pitää otteluissa pientä taukoa. Viikon verran pelaajat saavat kuntouttaa vammojaan ja kerätä voimia. Ensi viikolla pelit jatkuvat Cev cupin ensimmäisellä osaottelulla Valko-Venäjän Shakhtior Soligorskia vastaan. Ottelu alkaa torstaina 7.12. klo 18.30. Yhteistyökumppaneiden tuella pääsymaksu otteluun on vain yksi euro.