Hurrikaani-Etta 3-1 (17-25, 25-15, 25-19, 26-24)

Puolivälierän toinen osaottelu päättyi torstain tapaan Hurrikaanin voittoon, mutta perjantaina kentällä nähtiin tasaväkistä taistelua ja vuoristoratamaista peliä. Hurrikaanilla oli pelin alussa suuria vaikeuksia käynnistellä konettaan. Etta sen sijaan oli pirteä ja pystyi ottamaan ohjat haltuunsa. Toisessa erässä palattiin torstain tunnelmiin. Hurrikaani oli aivan ylivoimainen. Kolmannessa erässä Hurrikaani näytti jo alussa karkaavan selvään erävoittoon. Toisin kävi, kun Ettakin innostui vielä haastamaan kotijoukkuetta. Lopulta erävoitto kirjattiin kuitenkin kotijoukkueelle.

Ottelun neljäs erä oli sitten varsinainen trilleri. Pisteputkia ei erän alussa nähty. Johtoasema vaihtui tiheään. Teknisen aikalisän jälkeen Etta vei Aguillardin syöttövuorolla pisteet 0-6 ja siirtyi jo 14-19-johtoon. Hurrikaani oli pahassa pinteessä, mutta hienosti kotijoukkue jaksoi uskoa itseensä. Erän ratkaisivat Hurrikaanin torjunnat. Jani Niskakangas torjui ensiksi yksin hakkuri Ville Sorvojan hyökkäyksen. Kohta myös Tuukka Anttila teki saman Sorvojaa vastaan. Kun vielä Nisukka torjui sekä Ettan parhaana jälleen palkitun Anssi Hakalan että Sorvojan, päästiin erässä jo tasapisteisiin. Vladimir Cedic jatkoi Hurrikaanin seinämäistä torjuntapeliä Hakalan kaapituksella. Eräpallo tuli lopulta kotiin Hakalan pistäessä pallon rajojen ulkopuolelle.

Ottelun ratkaisijaksi nousi Jani Niskakangas. Nisukka päästettiin kentälle toisen erän lopussa. Vastaanottopeli rauhoittui merkittävästi, kun Egorovin epävarma hihapeli korvautui Janin sorminostoilla. Myös neljännen erän lopun torjunnat olivat huikea osoitus miehen monipuolisuudesta.

Janilla oli syytä hymyyn

Hurrikaanin ratkaisuvastuu jakautui tasaisesti. Aivars Petrusevics (20/+10) palkittiin parhaana. Hyvää tukea hän sai Niskakankaasta (9/+6), Cedicistä (15/+7), Aleksi Kaatrasalosta (8/+6) ja Tuukka Anttilasta (10/+6).

Etta pystyi parantamaan syöttöpeliään, mistä osoituksena on seitsemän ässäsyöttöä. Vastaanotossa oululaisilla oli edelleen ongelmia. Neljään erään huimat 53 vastaanottoa kerännyt libero Panu Pahtaja oli ottelun kolmessa viimeisessä erässä vaikeuksissa. Harvoin näkee nykylentopallossa, että yleispelaajat peittävät liberoaan hihapelissä.

Ottelusarja jatkuu ensi viikolla Oulussa. Tiistaina välieräpaikka on ensimmäisen kerran katkolla Hurrikaanille. Jos Etta voittaa, pelataan neljäs ottelu heti keskiviikkona.