Hurrikaani – Team Lakkapää 3-1 (25-22, 24-26, 25-12, 25-14)

Hurrikaanin ja Team Lakkapään toinen kohtaaminen oli huomattavasti tasaisempi koitos kuin keskiviikkoinen ottelu. Rovaniemeläiset olivat saaneet karistettua ylimääräisen jännityksen kintereistään ja pelasivat ottelun alussa tarkasti vähillä virheillä.

Hurrikaani taisi vastaavasti olla hieman eilisiltaisen helpon voiton lumoissa. Otteet verkolla olivat epävarmoja eikä pisteenteko onnistunut edellisotteluiden malliin. Tasaisessa erässä kotijoukkueen hahmoja olivat Jesse Mäntylä ja Antti Ropponen. Libero Mäntylä taisteli palloja peliin kuin leijona. Antti Ropponen puolestaan oli pitelemätön erän loppuvaiheilla, kun tärkeitä pisteitä jaettiin.

Toisessa erässä Lakkapään tehokaksikko Peetu Mäkinen ja hakkurina pelannut Janne Marttila oli hyökkäyspelissään liekeissä. Kun vielä joukkueen keskitorjuja Daniel Grant tuntui olevan ohittamaton este Hurrikaani-pelaajille, ei ihme, että erä kääntyi vieraille.

Myös Lakkapää-valmentaja Henri Tuomi oli tyytyväinen joukkueensa alkuun.

– Kahteen erään teimme yhteensä kaksi hyökkäysvirhettä. Kahteen seuraavaan kymmenen. Silloin ottelu muuttui pojat vastaan miehet -peliksi. Kaksi erää oli tänään hyvää.

Toisen erän lopussa tunteen lämpenivät, ja Jesse Mäntylä sai katsella keltaista korttia. Valmentaja Jussi Heinon ja tuomariston välillä näkemyskiistat kärjistyivät erätauolla niin isoiksi, että Heino sai käyttäytymisestään punaisen kortin. Se merkitsi Lakkapäälle ilmaista avauspistettä kolmanteen erään.

Hetken näytti siltä, että se piste jäisi rovaniemeläisten ainokaiseksi, kun Tapio Toiviaisen syöttövuoro jatkui ja jatkui. Tilanteessa 6-1 Tuomi oli käyttänyt jo molemmat aikalisänsä, mutta Hurrikaani jatkoi vyöryään ja jätti Lakkapään telineisiin. Keltapaidat alkoivat saada torjuntoja, ja alkupelissä onnistuneen Janne Marttilan iskut eivät enää pysyneet kentässä.

Neljäs erä oli Ropposen näytöstä. Erän alkuun yhden miehen torjunta ja jatkossa syöttövuoro, joka ei jättänyt ketään kylmäksi. Nurmolainen teki syötöillään mm. kellumit eli kolme perättäistä ässää ja murensi muutenkin Lakkapään pelihuumorin lopullisesti.

– Kaksi erää oltiin liikkeellä pehmeällä jalalla. Lopuissa erissä päästiin kymmenen senttiä korkeammalle, ja se avasi pelimme emmekä enää lyöneet torjuntaan, kertoi Jussi Heino.

Hurrikaani johtaa sarjaa nyt 2-0. Sillä on mahdollisuus varmistaa jatkonsa mitalipeleihin jo sunnuntaina, kun karavaani siirtyy Rovaniemelle. Jos Lakkapää voittaa sunnuntaina, jatketaan sarjaa heti maanantaina edelleen Lapin Urheiluopistolla.