658 katsojaa Loimaan Liikuntahallissa näki Suomen Itsenäisyyspäivänä Mestaruusliigan ottelun Hurrikaani-Loimaan ja Team Lakkapään välillä. Hurrikaani otti ottelusta maukkaan voiton 3-0 (25-23, 25-23, 25-18) lukemin. Kotijoukkueen tehomiehenä ottelussa toimi hakkuri Mohamed Alhachdadi 25 pisteellään.

Avausseitsikot:
Hurrikaani: #1 (L) Jesse Mäntylä, #3 Konstantin Shumov, #5 Ryan Jay Owens, #9 Tomi Mutka, #11 Mohamed Alhachdadi, #12 Mauri Kurppa ja #13 Tuomas Koppanen.
Lakkapää: #1 Joel Juurinen, #3 Trent O’Dea, #6 Jouni Palokangas, #9 Miikka Lemola, #12 Luka Medic, #14 Markus Kaurto ja liberot: #5 Roope Siliämaa sekä #14 Matti Alatalo.

Hurrikaani-Loimaan kauden yhdeksäs Mestaruusliigan ottelu lähti Lakkapäätä vastaan todella hyvin liikkeelle. Hurrikaanin syöttö- ja torjuntapelaaminen oli todella vahvaa ottelun alussa. Näiden avulla kotijoukkue karkasikin jo 11-3 johtoon avauserässä ja pakotti Team Lakkapään päävalmentaja Nordmunds Veinbergsin käyttämään molemmat aikalisänsä.

Avauserän tekniselle aikalisälle edettiin Hurrikaanin 14-8 johdossa. Tämän jälkeen vieraat saivat pelistä otetta ja nousivatkin erän lopulla aina pisteen päähän (21-20), mutta erässä hyvin esiintyneen Miikka Lemolan virheet ja Hurrikaanin vahvempi rutiini niin sanotulla kakkosmiehistöllä toi erän isännille 25-23 lukemin.

Mäntylä ja Owens hihahommissa

Toisen erän alussa Team Lakkapää meni ensimmäistä kertaa ottelussa johtoon (1-2), kun hakkuri Luka Medic teki pari pistettä. Hurrikaani-Loimaan karatessa jo 6-3 johtoon toisen erän alussa Veinbergs käytti ensimmäisen aikalisänsä erässä ja pyrki herättelemään vierasjoukkuetta.

Tekniselle aikalisälle edettiin toisessakin erässä reilussa Hurrikaanin (14-10) johdossa ja näyttikin jo, että isännät marssii toisessa erässä selvään erävoittoon (20-15), mutta alkukauden ailahtelu astui taas Loimaalaisten pelissä esiin. Lakkapää nousi jälleen kerran mukaan erään Jouni Palokankaan ja Markus Kaurton pisteiden muodossa. Pistettä (22-21) lähemmäksi vieraat eivät toisessakaan erässä päässeet. Kotijoukkueen kova rutiinitaso toi jälleen kerran kotiyleisölle ilon aiheita, kun Hurrikaani nappasi toisenkin erän 25-23 lukemin itselleen.

Kahdessa ensimmäisessä erässä Hurrikaani-Loimaan puolelta kentällä pelanneet Ryan Jay Owens ja Mauri Kurppa otettiin pois kentältä ja tilalle vaihdettiin Kasimir Vuorinen sekä Dima Dolgopolov. Team Lakkapää vaihtoi tauolla passaria, kun Joel Juurisen paikan kokoonpanossa otti Arash Dosanjih. Lisäksi Trent O’Dea sai keskitorjujan paikalta penkkikomennuksen ja kentälle tuli Tuomas Hautala.

Kolmas erä alkoi kummaltakin joukkueelta tahmeasti, mutta kahden ensimmäisen erän tavoin Hurrikaani-Loimaa repi itselleen pienen eron heti erän alkuun. Hurrikaanin johtaessa kolmatta erää jo 8-4 lukemin otti Normunds Veinbergs Lakkapäältä aikalisän. Veinbergsin aikalisän jälkeen kotijoukkue jatkoi pisteiden tekoa, mutta menetti otettaan tekniselle aikalisälle mentäessä. Hurrikaani johti erää teknisellä aikalisällä lopulta 14-12 lukemin, kun ensin vieraiden Jouni Palokangas syötti ässän kaventaen erän 13-12:n ja Nicola Gioliton ottaman aikalisän jälkeen samainen herra syötti pitkäksi.

Koppanen oli verkon valtias

Teknisen aikalisän jälkeen Team Lakkapää nousi tasoihin (14-14), mutta tämän jälkeen Hurrikaani karkasi vierailtaan. Kotijoukkue meni 19-15 johtoon Tomi Mutkan ässällä. Veinbergs otti aikalisän ässän jälkeen. Aikalisä ei vieraita paljoa auttanut, kun Mutka tuli syöttämään toisen ässän putkeen (20-15).

Erän ja ottelun viimeiset pallot olivat käytännössä vain pelailua. Hurrikaani-Loimaa nappasi kolmannen erän itselleen lopulta lukemin 25-18 ja sitä myöden koko ottelun 3-0 lukemin.