Raision Loimu – Hurrikaani 1-3 (22-25,22-25,25-22,23-25)

Viidennessä ottelussa se tapahtui: Hurrikaani- Loimaan tämän kauden avausvoitto tuli Raision Loimun isännöimässä paikallisottelussa. Molemmat joukkueet ovat tällä kaudella liikkeellä melko nuorekkaalla joukkueella, jolle tyypillistä on pelin tason ailahtelu. Keskiviikkona molemmat joukkueet hallitsivat eriä, mutta päästivät osittain omien virheiden johdosta kaverin peliin mukaan. Tällä kertaa Hurrikaani jaksoi tappiotilanteissa pelata nöyremmin ja rauhallisemmin, joka oli yksi iso avaintekijä kolmeen vieraspisteeseen.

-Jos kentällä oli ainoastaan minä ja Kaatrasalon Akun kokeneita, niin ymmärtää hyvin, minkä takia pelin ote heitteli, Loimun Mauri Kurppa summasi. Kurppa oli myös osasyyllinen siihen, että ottelu venyi neljään erään. Raisiolaisten päävalmentaja Aitor Barreros vaihtoi toisessa erässä Tomi Saarisen tilalle Kurpan, ja isäntien peli parani saman tien. Kurpan mukaantulo toi Loimun otteisiin rauhallisuutta, ja samalla joukkueen laitapelaamiseen tuli enemmän tehoja. Koko alkukauden lähes ylivertaisia otteita esittänyt iranilaishakkuri Ali Fazli (22pist.+15) ei Saarisen kanssa löytänyt yhteistä säveltä, mutta Kurpan tulon jälkeen myös Fazlin peli parani.

-Meille voitto oli iso helpotus. Tultiin moneen kertaan aika pahasta tilanteesta takaisin peliin, Santeri Välimaa myönsi. Välimaa oli kommenteissaan täysin oikeassa. Ensimmäistä erää Loimu johti jo 16-12, mutta sen jälkeen Aleksi Muukkonen kahdella perättäisellä ässällä käynnistyi Hurrikaanin takaa- ajo. Samoin neljännessä erässä isännät nappasivat kolmannen erän erävoiton tuoman hurmoksen johdosta heti vahvan otteen, johtaen parhaimmillaan jo 16-9. Tämäkään johto ei pitänyt loppuun saakka, vaan Hurrikaani tuli väkisin piste pisteeltä lähemmäksi, ja lopulta oli Loimun vuoro sortua omiin virheisiin ottelun lopun kriittisillä hetkillä.

– Meiltä kauden tasaisin suoritus. Ollaan aikaisemmissakin peleissä pelattu erä tai kaksi hyvin, mutta nyt ote kesti läpi ottelun, Jussi Heino myönsi. Heinokin oli ottelun jälkeen silmin nähden helpottunut, että neljän ottelun tappioputki katkesi.

– Vastaanottopelaaminen oli hyvää, mikä rauhoitti meidän muuta pelaamista. Päästiin nautiskelemaan hyvistä passeista.

Heino jakoi kiitosta myös torjunta- puolustuspelaamiselle, joka otti hyvin pihteihin Loimun hakkurin. Vaikka Fazlille merkattiin 22 pistettä, onnistui Hurrikaani myös torjumaan ja puolustamaan iranilaisen hyökkäyksiä hyvin.

Kolme pistettä Raisiosta antaa uskoa lauantaiseen kotipeliin Vantaa Ducksia vastaan. Tapa, jolla Hurrikaani Raisiossa voitti, on toiveita herättävä. Vastaanotto oli ensimmäistä kertaa tällä kaudella varmaa ja levollista. Sen myötä Santeri Välimaan pelin rakentelu helpottui, kun pallot nousivat lähelle verkkoa. Kun Antti Ropponen (26pist.+18,6 torjuntaa) oli tutussa vanhassa vireessä, sekä yleispelaajat Muukkonen (17pist. 4 ässää) ja Luka Marttila (20pist. +14, 3 ässää) säestivät tehokkaasti, ei Loimun torjunta päässyt verkolla juhlimaan.

Muukkosen ja Ropposen tehokkuus ei ollut yllätys, mutta Marttilan pelaamisessa oli äijämäisyyttä. Loimu yritti aloitussyötöllä pehmentää nuorukaisen vastaanottopelaamista, mutta turhaan. Kun hihapeli oli priimaa, näkyi se myös hyökkäyspelissä. – Hyvät fiilikset jäi ottelusta. Olen käynyt junnuna paljon katsomassa täällä pelejä. Tähän iltaan olen tyytyväinen, muutamia tyhmiä virheitä vielä tuli, muuten ok, vielä lukiota käyvä yleispelaaja pohti taistelun jälkeen.

Hurrikaani pääsee aivan erilaisesta tilanteesta nyt lauantaina Ducksin kimppuun, kun sillä on alla helpottava avausvoitto. On aivan eri asia lähteä voitto takataskussa otteluun, kuin viiden ottelun tappioputkessa. Nyt Heino ja nuoriso- osasto on oikealla tiellä. Loimu ottelun kova taistelu pitää säilyttää lauantain peliin, jolloin kotiyleisö pääsee puskemaan suosikkiaan eteenpäin.