Sampo – Hurrikaani 2-3 ( 25-23, 19-25, 25-21, 23-25, 12-15 )

Hurrikaani- Loimaan Mestaruusliigakausi sinetöitiin lauantaina Pielavedellä toisessa pronssipelissä. Pielaveden Sampon isännöimässä ottelussa oli tunneta ja tiukkaa taistelua koko rahan edestä viiden erän ajan. Hurrikaanille mitalin ratkaisi lopulta tehokas hyökkäys ja vähemmät omat virheet. Kahden edellisen kauden hopeamitalisaldo vaihtui siis pronssiin, mutta Ville Kakon  mukaan pronssi oli tämän joukkueen mestaruus. Sen verran parempia olivat finaaleissa kohtaavat Tiikerit ja Valepa.

Ottelun alusta saakka näkyi, että Sampo oli Loimaalla kärsityn tappion jälkeen kaivanut uudelleen taistelukirveet esiin ja päätti myydä nahkansa kalliisti. Jukka Tuovisen taktiikka toimi alusta saakka tarkasti ja mallikkaasti. Avauserän hyökkäyspelaaminen oli molemmilta joukkueilta tehokasta ( Sampo hyök%58 ja Hurrikaani 65% ), mutta erävoiton kotijoukkueelle takasi erän lopun rohkeampi laitapelaaminen. Tässä vaiheessa hakkuri Timo Leikas vielä hakkasi tahtipuikkoa ja näytti olevan kentän kuningas. Hurrikaanin ensimmäisen erän alku oli heikko. Kahdeksan pelatun pisteen jälkeen Kakon klaani oli nimittäin 2-6- tappiotilanteessa.

Toisessa erässä Hurrikaani repäisi jo alussa 8-4- johdon, jonka jälkeen Tuovinen vaihtoi peliuransa tähän kauteen päättäneen Aki Riihimäen passariksi. Lähes 700 liigaottelun Riihimäki yritti erityylisellä passipelillä sekoittaa vieraiden torjuntapelaamista, mutta Tuukka Anttilan johdolla Hurrikaani piti etumatkansa loppuun saakka. Konkari Anttilalle merkattiin toiseen erään kaksi torjuntaa ja nippu vaimennuksia. Konkari oli muutenkin pelituulella merkkauttaen 10 pistettä, joista peräti neljä tuli ässäsyötöllä.

– Meillä hyökkäystehot laskivat ensimmäisestä erästä lähtien kolmanteen saakka. Onneksi neljännessä päästiin taas koviin laitatehoihin ja saatiin käännettyä neljäs ja viides erä itselle,viittasi Kakko kolmannen erän pelaamiseen. Kolmannessa nimittäin Hurrikaani törmäsi seitsemän kertaa Sampon torjuntaan. Tässä erässä molemmat joukkueet tiivistivät verkkopelaamista sillä seurauksella, että Sampon seitsemän torjunnan lisäksi Hurrikaanille kirjattiin kuusi torjuntapistettä. Erän kummallisuuksiin kuuluu myös erän aloitus: Hurrikaani johti nimittäin 6-1, muttä tämän jälkeen isännät tulivat rinnalle ja puhtaasti ohi.

Kolmen erän jälkeen alkoi katsomoon näyttämään, että rutinoitunut ja konkaripitoinen Sampo vie ratkaisun tiistaiksi Loimaalle. Käsikirjoitus meni loimaalaisittain kuitenkin toisella tavalla. Kakko ja Normunds Veinbergs saivat klaaninsa pelaamaan avauserän tavalla. Raivokas taistelu verkolla ja jatkopallojen tehokas tappaminen alkoivat kääntämään peliä Hurrikaanille. Kotijoukkueen hakkuripeli alkoi väsymään ja Leikaksen pelihuumori heikkeni. Samalla Vladimir Cedic ( 20 pistettä ) nousi kannattelemaan Aivars Petrusevicsin ( 25 pistettä, hyök% 58 ) ohella joukkuetta. Neljännen erän käännekohta tuli tilanteessa 19-17 kun Petru torjui yksin Leikaan laidasta. Tämän jälkeen Petteri Penttinen pelasi latvialaisen kanssa kahdesti peräjälkeen kuutospaikan paippihyökkäyksen ja kun Jani Niskakangas onnistui nelospaikalta kertaalleen oli erävoitto selviö.

Pronssipeli ei olisi voinut saada parempaa loppua kuin trillerimäinen viides erä. Kumpikin joukkue pelasi aivan taitojensa ylärajoilla. Anttilan kaksi ässäsyöttöä, Aleksi Kaatrasalon ja Anttilan keskihyökkäykset Penttisen rohkean passipelaamisen ohella olivat viidennen erän ja mitalin ratkaisu.

– Taistelu ei aivan riittänyt tänään. Tällä hetkellä ei oikein pysty loogiseen ajatteluun. Harmittaa vietävästi kun olimme pelissä hyvin mukana. Oma jatkoni on täysin auki, mutta näissä harjoitusolosuhteissa en jatka Sampon peräsimessä. Se on aivan varma asia. Annamme liikaa tasoitusta muille joukkueille kun joudumme harjoittelemaan pienissä saleissa, summasi pettynyt Tuovinen.

Kakko oli luonnollisesti ottelusarjan ratkettua onnellinen. – Tänään oli tiukka vääntö, joten maistuu paremmalle. Ollaan muutaman viime kauden aikana hävinneet kauden viimeisen pelin, joten on tämä tapa lopettaa kausi totta kai hieno.  Kokonaisuudessaan meillä oli vaiherikas kausi. Oli loukkaantumisia ja kaikenlaista muutakin haastetta. Siihen nähden pronssi on meidän mestaruus. Kolmas sija on meille oikeutettu, koska Valepaa ja Tiikereitä emme voittaneet kaudella kertaakaan ja Sampo kukistettiin joka kerta eli viidesti. Nyt vedetään happea muutama hetki ja sitten aletaan rakentamaan ensi kauden Hurrikaania.