Hurrikaani – Karelian Hurmos 3-0 (25-15,25-20,25-16)

Lauantai- illan Mestaruusliigan peli Hurrikaanin ja Hurmoksen välillä oli ohi kolmen erän jälkeen. Kotijoukkueen rutiinitaso riitti paketoimaan joensuulaiset 69 minuutissa. Kun Hurmos laittoi avaukseen ns. kakkoskuusikon, oli homma selvä. Normaalisti keskellä pelaava Eugene Stuart oli komennettu hakkuriksi Ville Louhelan ollessa koko pelin vaihtopenkillä. Hiukan yllättäen Hurmoksen parhaaksi nousi amerikkalaispassari Kyle Foley, joka pääsi kentälle Tuomas Karjalaisen ollessa vaihdossa Louhelan tapaan.

– Tiedettiin, että voitto Loimaalta vaatisi niin suurta ylisuorittamista, että päädyimme tällaiseen kokoonpanoon, Marko Räsänen kommentoi.

Hurmoksen viikonlopun ”pääpeli” on sunnuntaina Vantaalla Ducksia vastaan. Kun Louhelan, Karjalaisen ja Bjarne Huusin ollessa vaihdossa, oli joensuulaisten pelaaminen verraten sekavaa. Se aiheutti myös Hurrikaanille alussa ongelmia, kun isännät eivät olleet varautuneet Hurmoksen yllättävään kokoonpanoon.

– Pikkasen alussa ihmeteltiin, mutta aika äkkiä opittiin kaverin jutut, Sakari Mäkinen kommentoi.

Mäkinen oli kotijoukkueen terävin 18 pisteellä ja neljällä ässällä. Mäkinen teki kentällä mitä tahtoi. Kovien hyppysyöttöjen vastapainoksi Mäkinen laittoi rullaa ja leijasyöttöä. Se piti alituisesti Hurmoksen vastaanoton varpaillaan. Kun Mäkinen pommitti toiselta laidalta, Antti Ropponen tykitti vastaavasti 13 pistettä 58% tehoilla.

Ottelussa pelattiin tasapäisesti ainoastaan toisessa erässä, jossa kotijoukkueen asenne katosi ja Hurmos nousi jopa rinnalle. Tilanne oli 21-20, jonka jälkeen Hurrikaani teki neljä pistettä putkeen ja pitkälle erätauolle mentiin isäntien 2-0 johdossa.
Kolmanteen erään kentälle saapui jonkinlaisen ripityksen kopissa saanut Hurrikaan. Jokaisesta kotijoukkueen pelaajasta näki, että Heino oli avannut sanaisen arkkunsa toisen erän vetelehtimisen johdosta.

– Kyllä me pitkällä erätauolla keskusteltiin pelaamisesta, Mäkinen paljasti.

Hurrikaanin kotivoitto tiesi sarjanjohtajan viitan pysymistä piukasti loimaalaisten hyppysissä. Ero on kymmenen pistettä kaksi ottelua vähemmän pelanneisiin Valepaan ja Savo Volleyhin. Nyt Hurrikaanilla on kahdeksan ottelun voittoputki, ja mahdollisuus putken kasvattamiseen on jo huomenna kotiottelussa Loimua vastaan.