Hurrikaani vs. Susiraja Volley,Joensuu 3-0 (26-24, 25-20, 25-14)

Kuopiossa järjestettävä Savon Sanomien syysturnaus alkoi joukkueen osalta 3-0 voitolla ykkössarjalaisesta Susiraja Volleysta. Ottelun alku ei ollut Hurrikaanilta mitenkään liigakelpoista pelaamista. Peräti seitsemän syöttövirhettä ensimmäiseen erään antoi altavastaaja Survolle mahdollisuuden ottaa jopa ensimmäinen erä itselle. Lopulta jatkopalloilla rutinoituneempi Hurrikaani väänsi väkisin erävoiton. Osaltaan ottelun alussa peliä vaikeuttivat poissaolot: Matti Oivanen (selkä), Eemeli Kouki (maajoukkue), Jesse Mäntylä (kuume) ja Tomi Mutka (häät). Näin ollen Kasimir Vuorinen aloitti liberona, eikä vaihtopenkillä ollut Mauri Kurpan lisäksi muita.

Toisessa erässä peli alkoi kulkea ja laituriosasto paransi huomattavasti tehojaan. Koko pelin kovimmat tehot saldosi kaksi ensimmäistä erää hakkurina pelannut Mohammed Alhachdadi (18pist.+11), joka kolmanteen erään siirrettiin yleispelaajaksi. Vastaavasti yleispelaajana aloittanut ja hakkurina lopettanut Ryan Jay Owens teki 13 pistettä ilman yhtään suoraa hyökkäysvirhettä. Owensin pelaaminen on ihailtavan helppoa. Kokenut Owens tekee parketilla vain oikeita ratkaisuja ja pelaa nöyrästi. Kolmannen erän pelaaminen hakkurina näytti valmennukselle, että jenkkiä voi käyttää myös pelkästään hyökkäysten päättäjänä.

Kolmannessa erässä tasoero tuli selvästi esille. Hurrikaani pääsi koko ajan paremmin ja paremmin peliin mukaan kun päivällä jo aikaisemmin pelannut Survo alkoi väsymään. Ottelussa eniten torjuntoja nappasi Karri Kutinlahti (5) ja kaikkiaan Hurrikaanille merkittiin kolmeen erään 12 torjuntaa.

– Me aloitimme todella, todella heikosti. Liikaa virheitä ja liian helppoja virheitä, totesi Nicola Giolito. Gioliton mukaan loukkaantumiset ja sen johdosta kuusikkoharjoittelun puute näkyi kommunikaatiovirheinä alussa. Kun pääsimme toisessa erässä paremmin peliin kiinni, pelasimme hyvin.

Giolito vaihtoi kolmanteen erään radikaalisti koostumusta: Owens siirtyi hakkuriksi, Alhachdadi yleispelaajaksi, Luke Smith liberoksi ja Vuorinen yleispelaajaksi. – Meidän olikin tarkoitus vaihdella, mutta poisjäännit aiheuttivat sen, että melkein koko paletti meni uusiksi.

Ottelussa passivastuun kantoi Dima Dolgopolov, jolle jäi parannettavaa.