Savon Sanomien päätöspäivän sijoitusottelussa Hurrikaani kohtasi Liiga Riennon Joensuusta. Joensuu esitteli uudet pelaajat kenialaisen hakkuri Michael Chemosin ja yleispelaaja Michael Pelletierin johdolla. Varsinkin Chemos esitti ottelun alussa todella vahvaa hyökkäyspelaamista ja miehen aloitussyöttö sai aikaan vaikeuksia Hurrikaanin vastaanotolle. Ottelun kuluessa Chemos väsähti, mutta vaarallisuutensa kenialainen ehti osoittaa.
Ensimmäinen erä lähti Hurrikaanilta tahmeasti käyntiin ja hetkessä Riento oli repinyt 9-4 johdon. Erän puolivälissä tilanne oli jo tasoittunut, mutta turnaukselle tyypillisesti Hurrikaanin peli pirstaloitui aivan erän lopussa. Vielä 22-21- tilanteessa joukkue näytti vievän avauserän, mutta Chemosin peräkkäiset onnistumiset ja Riennon eräpallotilanteessa Hurrikaanin vastaanottojärjestysvirhe vei erän joensuulaisille.
Toisessa erässä asetelmat muuttuivat heti alussa. Nicola Gioliton tiukkasanainen puhuttelu herätti joukkueen ja varsinkin syöttöruudussa alkoi tulla tulosta. Hurrikaani syötti erässä viisi ässää ja torjui neljästi. Kun hyökkäyspeli kulki tehokkaasti vähillä virheillä, ei Riennosta ollut kiusaajaksi. Varsinkin syöttöpeli näytti nyt siltä, mitä Giolito on odottanut. Mohamed Alhachdadi oli ehtinyt kolmessa aikaisemmassa pelissä tuskailla syöttönsä kanssa, mutta nyt napsahti kerralla syöttö kuntoon. Marokkolainen pelasi turnauksen parhaan pelinsä juuri sijoitusottelussa, jossa miehelle merkattiin 23 pistettä ja kolme torjuntaa.
Kolmas erä oli tulossa Hurrikaanille helposti, mutta 24-20- johtotilanteessa iski huolimattomuus ja kolme perättäistä hyökkäysvirhettä antoi Riennolle mahdollisuuden tulla rinnalle 24-24 tilanteeseen. Tämän jälkeen jatkopalloilla onnistui vain Luke Smith: Ensin torjuntapiste ja sitten ottelun kolmas ässä rajulla hyppysyötöllä.
Neljäs erä lähti tasaisesti liikkeelle, mutta 11-10- tilanteessa Hurrikaani kiskaisi hetkessä hyvän puolustuspelin ja jatkopallopelaamisen ansiosta neljän pisteen johdon, jonka se piti loppuun saakka. Ottelun voiton sinetöi vaihdosta Karri Kutinlahden tilalle syöttämään vaihdettu Mauri Kurppa. Ensin Kurppa laittoi leijan aivan takarajan pintaan ässänä ja ottelupallossa Riento ei saanut kunnollista mahdollisuutta hyökkäykseen huonon vastaanoton jälkeen.
Viikonlopun saldoksi Hurrikaanille jäi kaksi voittoa ja yksi tappio. Turnaus ei aivan palvellut siinä tarkoituksessa kuin Giolito ja Lauri Rantanen olivat sen suunnitelleet. Neljän pelaajan poissaolot eivät mahdollistaneet pelaajien kierrättämistä kun vaihdossa ei ollut kuin passari. Passaritilanne on mielenkiintoinen. Vaikka valmennusjohto antoi Dima Dolgopoloville enemmän peliaikaa, kentälle päästyään Kurppa pyöritti aavistuksen rohkeammin peliä. Varsinkin kolmen metrin hyökkäysuhka oli jatkuva Kurpan ollessa passarina.
Turnaus antoi uudelle valmennusjohdolle mietittävää, mutta samalla se sai tarvittavaa dataa pelaajista. Se tuli selväksi, että Ryan Jay Owens on joukkueen pelillinen johtaja. Kokeneen jenkkipelaajan tyyli ja asenne on ihailtava. Isähahmona muuten nuorekkaalle joukkueelle toimiva Owens pelaa fiksusti ja virheettömästi. Australialainen Luke Smith on ruutitynnyri, jonka fyysinen pelityyli tulee olemaan monelle vastustajalle yllätys. Pientä nuoruuden kohkaamista aussilla vielä otteissa on, mutta pääsääntöisesti Smith tietää mitä parketilla pitää tehdä. Mielenkiintoisin on hakkuri Alhachdadi. Marokkolainen lyö korkealta, mutta yhteispeli passarien kanssa vaatii vielä yhteisiä harjoituksia. Tuomas Koppanen oli Owensin tavoin joukkueen tasaisin suorittaja. Liikkuminen ei kovan kesäharjoittelun jälkeen ole vielä irtonaista, mutta kesä on kehittänyt ruskolaista rajaritaria eteenpäin isoin harppauksin. Turnauksen voitti Sampo, toinen oli Leka Volley Kuopista ja Hurrikaanin jälkeen neljänneksi sijoittui Riento. Viides oli Team Lakkapää ja kuudenneksi jäi Susiraja Volley.
Turnauksesta sivussa oli Matti Oivanen (selkä), Eemeli Kouki (maajoukkueessa), Jesse Mäntylä (kuumesairas) ja Tomi Mutka (häät). Näistä Mutka ja Mäntylä palaavat heti alkuviikosta harjoitusvahvuuteen mukaan. Kouki jatkaa maajoukkueessa ainakin alkavan viikon ja Oivasen selän tilannetta seurataan tarkasti. Luultavasti Oivasta ei kuitenkaan nähdä parketilla vielä muutamaan viikkoon.
Hurrikaani pelaa vielä ennen Mestaruusliigakauden alkua kaksi harjoituspeli. Tiistaina 22.9. pelataan Loimaalla Loimua vastaan ja päivää myöhemmin keskiviikkona Iskua vastaan Tampereella.