648 katsojaa näkivät keskiviikko-iltana Mestaruusliigan ottelun Loimaan Liikuntahallissa, kun Hurrikaani-Loimaa nappasi voiton lukemin 3-1 (25-21, 20-25, 25-15, 25-23) Rantaperkiön Iskusta. Hurrikaanin paras pistemies ottelussa oli parhaaksi palkittu hakkuri Mohamed Al Hachdadi (24/+11). Iskun paras pistemies oli hakkuri Samuli Kaislasalo (25/+19).

Avausseitsikot:
Hurrikaani: #1 (L) Jesse Mäntylä, #6 Dima Dolgopolov, #10 C Eemeli Kouki, #11 Mohamed Al Hachadadi, #13 Tuomas Koppanen, #15 Matti Oivanen ja #16 Luke Smith.
Rantaperkiön Isku: #2 Teemu Koivunen, #7 Jan Helenius, #11 Sakari Mäkinen, #12 Samuli Kaislasalo, #13 Tatu Härkönen, #17 Connor Eaton ja #14 (L) Aleksi Mutka.

Ottelun alku oli tasainen. Joukkueet tekivät vuorotahtiin pisteitä, mutta Hurrikaani eteni Luke Smithin, Matti Oivasen sekä hakkuri Mohamed Al Hachdadin hyvien suoritusten myötä avauserän tekniselle aikalisälle 14-11 johdossa. Teknisen aikalisän jälkeen kotijoukkue repi eroa Iskuun ja 19-14 tilanteessa Eemeli Koukin ässän jälkeen näytti siltä, että Hurrikaani marssii selvään erävoittoon, mutta Rantaperkiön Isku nousi erään mukaan. Vierasjoukkue nousikin aina pisteen (20-19) päähän, mutta ei lähemmäksi. Ensimmäinen erä lopulta 25-21 lukemin kotijoukkueelle.

Kotijoukkueen virheet täyttivät toisen erän:

Toisen erän alku oli tasainen, mutta ensimmäisen kymmenen pelatun pisteen jälkeen Rantaperkiön Isku sai Hurrikaani-Loimaan virheiden myötä pelistä otetta. 9-13 tilanteessa Hurrikaanin päävalmentaja Nicola Giolito teki yleispelaajavaihdon. Tänään varsin “raskaalla jalalla” kentällä ollut aussi Luke Smith otettiin kentältä pois ja jenkki Ryan Jay Owens näki tilaisuutensa kentällä. Owens ei tilaisuutta parhaalla mahdollisella tavalla hyödyntänyt. Kapealla vastuulla vastaanotossa ollut jenkki sortui syöttö- ja hyökkäysvirheeseen sekä oli muutoinkin varsin näkymätön. Teknisen aikalisän jälkeen Oivanen syötti kaksi ässää putkeen ja kolmannen syötön verkkoon. Tästä 13-15 tilanteesta lähti Hurrikaanin alamäki, joka päättyi lopulta Iskun 25-21 lukemin tulleeseen erävoittoon hakkuri Samuli Kaislasalon sekä keskitorjuja Tatu Härkösen hyvien otteiden johdosta.

Samuli Kaislasalo kannatteli Iskua pelissä mukana

Tomi Mutkan ässät liikaa Iskulle kolmannessa erässä:

Pitkällä tauolla Hurrikaanin valmennus päätti penkittää toisessa erässä kentälle Smithin tilalle tulleen Owensin ja tilaisuuden sai yleispelaaja Tomi Mutka. Mutkan sisääntulo näytti herättäneen kotijoukkueen pelin mukaan. Kentälle vaihdettu Mutka syötti erässä kolme ässää. Kolmas erä oli varsin synkkä Iskun muutoin hyvän ottelun pelanneelle Sakari Mäkiselle, joka sortui erän alkupuolella muutamaan virheeseen. Hänen paikkansa nappasi Hurrikaanissa viime kaudella pelannut Tapio Toiviainen. Toiviaisen sisääntulo ei juuri Iskua herätellyt peliin mukaan. Koko toinen erä oli puhtaasti Hurrikaani-Loimaan tykitystä, kun kotijoukkue käytti Rantaperkiön-Iskun heikkoa vastaanottoa hyödyksi.

Neljäs erä Iskun hallinnasta huolimatta kotijoukkueelle

Hurrikaani-Loimaa oli ajoittain pahastikin hukassa. Kotijoukkue teki rutkasti virheitä jälleen ja Isku marssi virheettömällä pelillä eteenpäin pienessä johdossa. Tekniselle aikalisälle Isku eteni 14-10 johdossa. Rantaperkiön-Isku johti neljättä erää jo 19-13  ja peli näytti jo siltä, että mennään viidenteen erään, mutta Hurrikaani onnistui kääntämään erän hyvän syöttö- sekä torjuntapelin johdosta itselleen. Kentälle toisessa erässä Oivasen tilalle vaihdettu Konstantin Shumov torjui erän 22-22 ja viimeiset pallot Hurrikaani hoiti itselleen ehkä hieman myös tuomareidenkin avustuksella. Neljäs erä lopulta 25-23 Hurrikaanille ja näin kolme pistettä jäivät Loimaalle.

Hurrikaani pelaa seuraavan pelin sunnuntaina Kokkolassa, johon joukkue valmistautuu tiiviisti Loimaan liikuntahallilla treenaten. Valmennusjohdon ohjelmassa on harjoitus torstaille, kaksi perjantaille ja yksi lauantaille. Näin Hurrikaani on valmis kohtaamaan tässä vaiheessa kautta tappioton kokkolalaisjoukkue.

Hurrikaanin seuraava kotiottelu on Korson Vetoa vastaan keskiviikkona 10. helmikuuta. Ottelu alkaa 18:30. Tervetuloa!