Hurrikaani-Loimaa – Vantaa Ducks 3-1 (33-31,18-25,25-23,25-18)

(Lehdistötilaisuuteen kuvalinkistä!)

Lauantaina Loimaan Liikuntahallissa nähtiin tasokas Mestaruusliigaottelu, jossa Hurrikaani- Loimaa isännöin Vantaa Ducksia. Ducks saapui Loimaalle neljän ottelun voittoputkessa. Juho Rajalan valmentama joukkue ei ollut ennen vielä tällä kaudella hävinnyt yhtään ottelua. Ja pitkään näytti, ettei se häviä nytkään. Avauserässä mentiin tasatahtia jatkopalloille saakka. Molemmilla joukkueilla oli omat hetkensä katkaista ensimmäinen erä, mutta omat henkilökohtaiset virheet tekivät erän katkaisusta vaikean. Hurrikaanin ongelmana oli aloitussyöttö, joka sakkasi erityisesti jatkopalloilla.

(Kuva: Juuso Riponiemi)

Vielä toisessa erässä Hurrikaanilla oli vaikeuksia vastaanottopelaamisen ja hyökkäämisen kanssa. Ducks onnistui Alek Rastamon (23pist.+14) kautta ratkaisemaan monta pistettä. Samoin Lauri Lehtosen (5torjuntaa) torjuntapelaaminen oli tehokasta. Kun Rastamon hyökkäyksiin ei kotijoukkue päässyt oikein millään tavalla kiinni, onnistui vantaalaiset toisen erän voitossa lähes näytöstyyliin. Tänään Jussi Heino joutui vaihtamaan ottelun kuluessa Aleksi Muukkosen pois, ja tilalle tuli Lauri Vanhanen. Muukkosen ongelma oli vastaanotto. Rajala oli selvästi käskenyt suuntaamaan syötöt Muukkoselle, jonka hihapeli ei tällä kertaa kestänyt pommitusta. Tilalle vaihdettu Vanhanen toi takakentälle toivottua rauhallisuutta, ja yhdessä Peter Vuorisen kanssa miehet nostivat vieraiden aloitussyöttöjä. – Meillä kävi tänään monta miestä kentällä, ja moni heistä myös onnistui, kiitteli Jussi Heino.

Pitkän erätauon jälkeen taistelu otteluvoitosta jatkui kiivaana. Ottelun taso myös nousi, ja yli 600 katsojaa näki monta pitkää pallorallia. Kolmas erä oli jo lipsumassa vieraille, Ducksin johtaessa parhaimmillaan 12-6, mutta sen jälkeen Antti Ropponen aloitti ennen näkemättömän pommituksen. Ensin mies puhkoi kahdesti peräkkäin ässäsyötöllä Ducksin vastaanoton, ja sen jälkeen hakkurin laitahyökkäykset kuroivat eroa kiinni piste pisteeltä. – Iso kiitos meidän vastaanotolle, joka helpotti hyökkäämistä. Samoin kiitoksen Välimaalle, jotta pääsin hyökkäämään hyvistä passeista, 27 pistettä saldonnut Ropponen kiitteli.

Päätöserä oli kotijoukkueen hallintaa alusta loppuun saakka. Se otti heti erän alkuun tukevan 6-1 johdon, Ropposen ja Luka Marttilan ässäsyöttöjen säestämänä. Sen jälkeen kotijoukkue jatkoi vahvaa pelaamista, puolustaen Ducksin hyökkäyksiä tehottomaksi. Neljännessä erässä isäntien torjuntapelaaminenkin alkoi tuottamaan paremmin tulosta. Viimeiseen erään joukkue saalisti kolme torjuntapistettä, ja onnistui vaimentamaan erityisesti Rastamon hyökkäyksiä useaan kertaan.

Kotivoitto oli Hurrikaanille toinen voitto kuluneella viikolla. Keskiviikon vierasvoitto Raisiossa vapautti selvästi energiaa, joka kanavoitui hyvinä asioina tänään kotipelissä. Vaikka voitto oli koko joukkueen toiminnan tulos, Ropposen panosta ei voi missään nimessä vähätellä. Jatkopallopisteiden lisäksi, kuusi ässää on kova suoritus.