768 Sallila Energian sponsoroimaa katsojaa näki Mestaruusliigan ottelun Hurrikaani-Loimaan ja Liiga-Riennon välillä. Hurrikaani nappasi ottelusta neljännen voiton putkeen kaatamalla Petteri Penttisen edustaman joensuulaisryhmän 3-0 (25-22, 29-27, 25-15) lukemin. Hurrikaanin tehomiehenä ottelussa hääri tuttuun tapaan hakkuri Mohamed Al Hachdadi 22 pisteellä.

Avausseitsikot:

Hurrikaani-Loimaa: #1 (L) Jesse Mäntylä, #3 Konstantin Shumov, #6 Dima Dolgopolov, #10 Eemeli Kouki, #11 Mohamed Al Hachdadi ja #13 Tuomas Koppanen.

Liiga-Riento: #2 Michael Chemos, #5 Petteri Penttinen, #7 Arttu Reijonen, #9 (L) Arttu Reijonen, #10 Michael Pelletier, #14 Fred Musoni ja #80 Joni Savimäki.

Avauserä lähti Hurrikaani-Loimaan merkeissä liikkeelle. Liiga-Riento pysyi siitä huolimatta hyvin erässä mukana. Erän ensimmäisen puoliskon valopilkkuja oli mm. yleispelaaja Ryan Jay Owensin ässäsyöttö ja pari todella hienoa torjuntaa molemmilta joukkueilta.

Ensimmäisen erän tekniselle aikalisälle edettiin Hurrikaanin 14-11 johdossa. Teknisen aikalisän jälkeen kotijoukkue repi aina viiden pisteen eron itselleen, mutta Riento nousi Hurrikaanin pienen nukahduksen jälkeen erään mukaan (17-16). Tässä vaiheessa Nicola Giolito herätteli Loimaalaisia ottamalla aikalisän. Tämä auttoi kotijoukkuetta, joka karkasi jälleen kolmen pisteen päähän (20-17) ja näytti siltä, että erä menee helposti kotijoukkueelle. Liiga-Riento ei kuitenkaan luovuttanut vaan haki syöttövaihdoilla herätystä omaan peliinsä. Riento nousi aina kahden pisteen päähän (24-22), mutta Hurrikaani nappasi siitä huolimatta erän itselleen 25-22 lukemin.

Toinen erä meni pitkälti Liiga-Riennon komennossa. Riento karkasi heti erän alussa kolmen pisteen päähän (2-5). Tilanne pakotti kotijoukkueen italialaispäävalmentaja Nicola Gioliton ottamaan aikalisän. Aikalisä ei heti Hurrikaani-Loimaan otteisiin vaikuttanut. Vierasjoukkue jatkoi pelin hallintaansa kotijoukkueen heikon hyökkäyspelaamisen ansiosta edeten tekniselle aikalisälle 10-14 johtolukemissa. Ex-Hurrikaanipassari Petteri Penttinen teki vanhan joukkueensa pelaamisesta vaikeaa monipuolisilla passeillaan, joita Michael Chemos ja Michael Pelletier saivat iskeä kenttään.

Teknisen aikalisän jälkeen Liiga-Riento karkasi jo viiden pisteen päähän (13-18) (15-20) ja näytti siltä, että Hurrikaani on antautunut erän suhteen, mutta jostain kotijoukkueen rutiini löytyi. Hurrikaani-Loimaa nappasi 15-20 tilanteen jälkeen viisi pistettä putkeen torjunnoilla ja Mohamed Al Hachdadin hyvällä hyökkäyspelaamisella. Etenkin 19-20 tilanteessa nähtiin huikea vajaan minuutin kestänyt palloralli, jonka marokkolaishakkuri päätti kotijoukkueen eduksi.

21-21 tilanteesta eteenpäin joukkueet tekivät vuorotahtiin pisteitä. Hurrikaanilta Ryan Jay Owens ja Al Hachdadi saivat vuorotellen passia Dima Dolgopolovilta. Riennon torjunnalla oli vaikeuksia pysyä passipelissä mukana. 26-25 ja 27-26 eräpallotilanteissa Hurrikaani-Loimaan pelaajat roikkuivat verkossa, joten erän ratkaisu siirtyi koko ajan eteenpäin. Lopulta erä päättyi maajoukkuekeskipelaaja Konstantin Shumovin iskuun tyhjältä verkolta, 29-27.

Kolmannessa erässä nähtiin täysin uudelleensyntynyt Hurrikaani-Loimaa. Toisen erän menetys näkyi Liiga-Riennon otteissa selvästi. Hurrikaani johti erää teknisellä aikalisällä jo 14-7 eikä lopettanut iskuaan siihen vaan jatkoi pallon hakkaamista kenttään vieläkin kovemmalla voimalla. Liiga-Riennon päävalmentaja käytti kolmannessa erässä ainoastaan yhden aikalisän.

Hurrikaani menetti 19-10 tilanteen jälkeen asemiaan, mutta marssi siitä huolimatta erässä selvään 25-15 lukemin tulleeseen erävoittoon, joka päätti myös ottelun suoraan 3-0 lukemin.

Heti ottelun päättymisen jälkeen nähtiin hieno tilaisuus, jossa Hurrikaanina australialaisyleispelaaja Luke Smith kosi tyttöystäväänsä kentällä yleisön edessä. Kaikki meni nappiin ja lauantai-iltapäivä sai onnellisen päätöksen Hurrikaanin voiton lisäksi.

Seuraava kotiottelu Hurrikaanilla on keskiviikkona, kun Challenge Cupin toisessa osaottelussa Belgialainen Prefaxis Menen saapuu Loimaan Liikuntahalliin. Hurrikaani-Loimaa tarvitsee ottelusta voiton 3-0 tai 3-1 lukemin, jotta pelit eurokentillä jatkuu. Ottelu alkaa klo. 18:30 ja liput ovat 1€ hintaisia. Hurrikaanin kotiottelut Mestaruusliigassa jatkuu vuoden 2016 puolella. Lauantaina 23.01 Valepa saapuu Loimaan Liikuntahalliin.