Leka Volley – Hurrikaani 3-2 (30-28,15-25,21-25,25-22,16-14)
ottelusarja tasan 2-2

Puolivälieräsarja Hurrikaanin ja Leka Volleyn välillä jatkui maanantaina äärettömän tasaisena. Nyt tarvittiin kaikki viisi erää, jotta voittaja saatiin selville. Pidemmän korren veti tällä kertaa kotijoukkue Leka, joka tasoitti ottelusarjan 2-2:een. Leka lähti otteluun selkä seinää vasten- tilanteesta. Sen oli pakko voittaa, jotta kausi ei loppuisi maanantai- iltaan. Kovat paineet eivät avauserässä näkyneet, sillä se klaarasi ensimmäisen erän itselleen jatkopallojen jälkeen. Hurrikaanille jäi ensimmäisestä erästä paljon jossiteltavaa. Se oli kuskin paikalla useaan otteeseen ja olisi voinut hieman huolellisemmalla pelaamisella voittaa. Peräti 16 suoraa virhettä rokotti kuitenkin avauserän voittoa ajatellen liikaa. – Tehtiin ensimmäiseen erään aivan liikaa omia virheitä. Annettiin kaverille mahdollisuus, eikä käytetty omia momentumeja hyväkseen. Meillä ehkä liian moni pelaaja halusi ratkaista ottelun ja sitä kautta teimme huonoja ratkaisuja. Hiukan olisi pitänyt olla malttia mukana enemmän, Lauri Rantanen pohti. Kuten kaikissa kolmessa edellisessä ottelussa, Hurrikaanin kone lähti paremmin käyntiin toisessa erässä. Se otti vakuuttavan johtopaikan ja onnistui pitämään sen loppuun saakka. Kolmatta erää Hurrikaani johti myös selvästi, mutta omien virheiden johdosta Leka pääsi erän lopussa rakentelemaan loppukirin, mutta ei päässyt aivan rinnalle. – Kolmannen erän lopun huono pelaaminen jatkui neljännessä erässä. Siinä Leka meni heti 6-1 johtoon. Meillä vastaavasti tuska kasvoi ja rentous hävisi, Rantanen myönsi.
Ottelun viides erä oli vuoristorataa alusta loppuun saakka. – Meillä oli omat paikat katkaista erä, mutta teimme joissain tilanteissa vääriä pelillisiä ratkaisuja ja Lekalla taas malttia oli enemmän. Otan omaan piikkiin, etten saanut luotua joukkueeseen rauhallisuutta, päävalmentaja myönsi.
Yksi voitokkaan kotijoukkueen avainpelaajia oli vaihdosta kentälle tullut Redi Koci. – Kocin tulo alkoi kääntämään ottelua kaverille. Se myös pelasi joukkueena paremmin ja puolusti paremmin. Lekan tasaisuudesta kertoo pistejakauma: Samuli Kaislasalo 14pistettä, Arttu Reijonen 13pistettä ja kokenut kapteeni Jukka Lehtonen 11pistettä. Hurrikaanista pisterohmut olivat Antti Ropponen 25pist ja Matti Oivanen 23pistettä. Kapteeni Oivasen saldona oli myös 9 torjuntaa!
Puolivälieräsarja päättyy torstaina Loimaalla. Voittaja jatkaa välieriin, häviäjällä alkaa kesäloma. Ottelun panoksesta ei siis tarvitse sen enempää mainita. Kaikki tietävät, että nyt pelataan valtavien paineiden alla. – Hermokontrolli on avainasemassa torstaina. Meidän pitää saada oma pelaaminen kuntoon näiden muutaman välipäivän aikana. Se joukkueista voittaa, kumpi pystyy paineiden alla toteuttamaan omaa pelisuunnitelmaa paremmin ja tarkemmin. Toivon, että saamme koko hallin tueksemme. Fanipääty on osoittanut, että se jaksaa kannustaa läpi ottelun, myös vaikeina hetkinä. Nyt muidenkin pitää jaksaa tsempata joukkuetta, heittää Rantanen haasteen kotiyleisölle.